Субота, 27.04.2024, 15:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 01

   30 листопада  у Старововчинецькому ліцеї було проведено пробне ЗНО з історії. Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки ліцеїстів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, адже проводилось воно з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2018 році.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 389 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

     З метою формування здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику у Привороцькій ЗОШ І-ІІ ст. було проведено ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня.

Для учнів нашої школи була організована презентація щодо формування здорового способу життя та профілактики соціально – небезпечних хвороб «Чума ХХІ століття».
Медична сестра школи Романюк Л. В. розповіла учням про ВІЛ – інфекцію.

У школі діяла акція «Ми проти ВІЛ/СНІДу», до якої були залучені усі учасники навчального закладу.

Всі заходи були проведені з метою усвідомлення небезпеки, яку несе СНІД, і для того, щоб зробити все можливе аби уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної хвороби, бо СНІД може увійти практично в кожен дім і в кожну сім'ю. І всім треба пам'ятати, що єдина людина, хто може нас врятувати від СНІДу – це ми самі.

Вчитель біології Дякур М.Т.

 

 

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

    1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У цей день акцентується увага на тому, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема. І школа займає тут далеко не останнє місце, адже саме у школі формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави.

З метою формування здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику у Волоківській школі було проведено ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня. Так, було проведено для учнів старших класів презентацію щодо формування здорового способу життя та профілактики соціально – небезпечних хвороб «Чума ХХІ століття».
Також 30 листопада із старшокласниками проведене анкетування з метою з’ясування знань про ВІЛ/СНІД.

1 грудня у школі діяла акція «Ми проти ВІЛ/СНІДу», до якої були залучені усі учасники навчального закладу. У холі школи був розміщений плакат, кожен мав змогу розмістити на плакаті контури своєї долоні як свідчення того, що наша сила у єдності, що усі ми рівні, усі разом зуміємо протистояти підступній та невиліковній хворобі. Профілактичний практикум «ВІЛ/ СНІД: повинен знати кожен» провела із учнями старших класів практичний психолог, підлітки переглянули відеосюжети на відповідну тематику і ще раз переконалися у тому, що будь – яку хворобу краще попередити, аніж зупинити.
Усі проведені заходи сприяли підвищенню рівня інформованості учнів про соціально–небезпечні хвороби та формування толерантного ставлення до людей із ВІЛ–позитивним статусом.

Проглядів матеріалу: 362 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

    Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров'я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання і його профілактику.

У зв’язку з цим 01.12.17 на базі Купського НВК №2 соціальний педагог Твардовська Я.В. провела тренінг з учнями 10-11кл. на тему: «Зупинимо СНІД разом».

Метою тренінгу було ознайомити учнів з сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІД у світі та Україні, сформувати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей і розуміння шляхів запобігання розповсюдженню ВІЛ

та подолання наслідків епідемії; сформувати розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику.

 

 

Проглядів матеріалу: 342 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

    30 листопада учні 4-А класу Коровійської ЗОШ з класним керівником Вірою Іванівною Косован провели виховний захід «Пісня - душа народу».

Щоб доторкнутись душею до тієї ніжної струни, що не вмирає і не забувається, а несе любов, добро, злагоду і мир, учні мовою пісні розгорнули сторінки історії співучого народу. Показали, що українські пісні не знають кордонів, зігрівають людей теплотою рідного слова, задушевністю мелодій.

На святі прозвучало близько двадцяти пісень різного жанру - родинно-побутові, обрядові, колискові та жартівливі («Зеленеє жито», «Ой, у вишневому садочку», «Несе Галя воду», «Раз поїхав козак містом», «Дві сестри», «Хлопці кучеряві, «Хлопці кучеряві», «Ой, є в лісі калина», «При долині кущ калини, «Ой, підемо жінку», «Куди їдеш мій миленький», «Котилася зірка», «Ой, під вишнею, під черешнею», «Ой, у полі три тополі», «А мій милий вареничків хоче», «Мене мати одну мала» та інші).

У скарбничці українського народу зберігається понад 15,5 тис. народних пісень. В них ми спостерігаємо, як глибоко український народ відчував та вшановував всю красу та радість життя. В дитячих очах блистіли іскорки переконання, що саме вони стануть продовжувачами українського роду, народної пісні, розправляючи свої крила, наша пісня залунає і полетить далеко-далеко у широкий світ.

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

    30 листопада 2017 року учні Тарашанської ЗОШ І – ІІІ ст. полинули в історію світової літератури, бо саме в цей день учні 5-11 класів взяли участь у Міжнародному конкурсі «Sunflower». На урочистому заході 31 учень демонстрували знання творів зарубіжних митців, активно відповідали на цікаві питання, із захватом розв’язували ребуси. Весело та завзято вони долали творчий марафон спритності для «юних ерудитів». Для кожного з них було важливим не просто відповісти на питання, а перевірити власні знання, показати свій інтелектуальний рівень та здатність швидко використовувати на практиці теоретичні знання із зарубіжної літератури.

А. Є. Бужак, вчитель зарубіжної літератури

Проглядів матеріалу: 396 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

    30 листопада 2017 р. відбувся обласний конкурс юних дизайнерів, який проводився у номінаціях:

  • дизайн одягу - молодша вікова категорія 7-13 років;
  • дизайн іграшки – старша вікова категорія 14-17 років;
  • дизайн інтер’єру – вікова категорія 14-17 років.

Глибоцький район на конкурсі представляли вихованці Глибоцького РБТДЮ, а саме:

  • Лупуляк Володимир, вихованець гуртка «Юний технік» (керівник Романюк В. М.), який здобув почесне І місце у номінації «Дизайн інтер’єру»;
  • Пинзару Анастасія, вихованка гуртка «Крій та шиття» (керівник Чорней О. С.), яка посіла ІІ місце у номінації «Дизайн одягу»;
  • Крилюк Світлана, вихованка гуртка «Виготовлення сувенірів» (керівник Максимюк Л. І.), яка отримала грамоту за ІІІ місце у номінації «Дизайн іграшки».

Вітаємо наших переможців! Бажаємо подальших успіхів та досягнень!

Проглядів матеріалу: 424 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

   Відповідно до планів роботи Управління освіти Глибоцької РДА, РМЦ, районного методичного об’єднання керівників ДНЗ та НВК, з метою удосконалення методичної роботи з педагогами району, 29 листопада 2017 року відбувся виїзний районний семінар керівників дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів.

В ході семінару керівники відвідали Національний природний парк «Вижницький». Програма семінару, який проводили завідувачі Топольницька С.Л. (Луковицький ДНЗ), Скрипкар О.М. (Тереблеченський ДНЗ), директор Білоус Д.Г. (Михайлівський НВК), була виконана повністю. Всі учасники семінару, крім матеріалів семінару з методичними рекомендаціями, розширили кругозір про НПП «Вижницький», а також отримали максимум задоволення.

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

Roșu –înseamnă STOP

Te oprești pe loc

Galben când apare

E atenție mare

Verde de-i vedea

Pleacă, nu mai stа!

     У ДНЗ Станівецького НВК було організовано та проведено «Тиждень безпеки дитини» . Метою проведення «Тижня безпеки дитини» було поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь і навичок щодо захисту свого життя і здоров`я під час незвичайних ситуацій.

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено заходи за розділами «Дитина вдома», «Дитина серед людей», «Дитина і вулиця», «Дитина і вогонь»; екскурсія до пожежної частини с. Станівці .

Проведено бесіди, дидактичні ігри, спортивні розваги, оформлено виставку дитячих малюнків «Безпечна країна очима дитини».

 

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

      Під такою назвою у листопаді в Турятському НВК проходив місячник «Здорова дитина - здорова країна».  Фомування здорового способу життя проводилося безперервно під час навчально-виховного процесу, позаурочної та гурткової діяльності, під час проведення спортивних змагань, екскурсій, зустрічей з лікарями, тренінгів.
Активну участь в організації та проведення місячника взяли класні керівники та класоводи.
Класовод 2 класу Гулей Валентина Петрівна провела урок з основ здоров’я на тему: «Харчування і здоров’я», класоводи 3-іх класів Падурару Марія Миколаївна та Бока Тетяна Миколаївна провели години спілкування «Вітаміни у моєму житті», класовод 4-а класу Залуська Марія Михайлівна - відкриту годину спілкування « Мої знання по правилам дорожнього руху» , класний керівник 5-го класу Пинзару Михайлина Юріївна провела годину спілкування «Що я маю знати, щоб зберегти своє здоров'я», класний керівник 8-А класу Олару Тетяна Іванівна провела відкриту годину спілкування: «Здоров'я – це життя», класний керівник 7 класу Суруджіу Любов Петрівна провела урок «Бабуся чаєм напоїла», класний керівник 8 –Б класу Громей Ольга Михайлівна влаштувала зустріч учнів класу з шкільною медсестрою, яка провела практичне заняття по наданню першої медичної допомоги. Ряд заходів було проведено практичним психологом, а саме
- моніторинг : «Вивчення стану вживання учнівською молоддю наркотичних речовин, алкоголю та тютюнопаління», «Виявлення схильності до суїцидальних вчинків»;
- профілактична бесіда «Попередження суїцидальної поведінки серед підлітків»;
- психологічний тренінг «Наше здоров’я у наших руках».
Учні 9-11 класів брали активну участь у заходах, присвячених здоровому способу життя. Поняття „здоровий спосіб життя” розглядалося у співвідношенні - здоров’я – здоровий спосіб життя – культура здоров’я
Учнівською радою старшокласників школи було проведено конкурс плакатів «Молодь за здоровий спосіб життя» серед учнів 5-11 класів. Класоводи 1-4 класів організували і провели спортивні змагання серед учнів початкової школи, а також конкурс малюнків «Здоров’я потрібно берегти».
здорового способу життя в школі не обмежується проведенням місячника, тому учні спільно з класоводами та класними керівниками постійно мандрують стежками рідного краю, їздять та ходять туристичними маршрутами, відвідують виставкові зали, музеї, театри та кінотеатри.

Заступник директора Троєцька М.О.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 554 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)

     Істотну роль у реформуванні освіти відповідно до викликів сучасного світу відіграє предмет «Основи здоров’я» . Його мета — формування життєвих навичок, сприятливих для здоров’я, безпеки, розвитку та життєвого успіху. Найефективнішою з них є освіта на основі набуття життєвих навичок — ООЖН.

Тому, у середу, 30.11.2017р., на базі конференцзали РМЦ відбувся районний семінар вчителів основ здоров’я, який працював над проблемою: «Догляд за шкірою та волоссям», для учнів 7-х класів.

Матеріали семінару та презентацію роботи за даною проблематикою, підготував колектив Купського НВК та (вчитель Цициу В.Г.).

Відкрила роботу районного семінару та привітала учителів ОЗ - директор Купського НВК Лазурка М.І.

Продовжила роботу семінару методист РМЦ – Колесник А.І., ознайомивши присутніх з особливостями викладання предмету основи здоровя за новою програмою.

Зазначу, що семінар складався з трьох основних блоків: теоретичний, практичний та заключний.

В теоретичний блок входили мультимедійні презентації, виступи з доповідями методиста РМЦ та вчителів ОЗ: Глибоцької гімназії, Коровійської ЗОШ, Тереблеченської ЗОШ).

Практичний блок включав в себе пристендове заняття для учнів 7-го кл.: «Косметичні проблеми підлітків», яку презентувала вчитель Купського НВК Цициу В.Г.

Психологічна гра «Снігова королева», яка входила в практичний блок семінару стала приємною родзинкою для учасників семінару, яку вчителі вирішили використовувати на уроках ОЗ адже вона вчить підлітків любити і сприймати себе такими, які вони є.

Тестування, «Який колір волосся підходить вам найбільше», провела з учасниками семінару голова РМО Андрон Т.О.

Заключний блок семінару включив у себе: аналіз заняття, вироблення методичних рекомендацій та зворотній зв'язок.

Слід зазначити, що районний семінар вчителів основ здоровя пройшов у творчій та плідній атмосфері.

 

Методист РМЦ

А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.12.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024