Субота, 27.04.2024, 14:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 20

   Без пристрасті до книжки людині

недоступні культура сучасного світу,

інтелектуальне і емоційне вдосконалення

В.Сухомлинський

На жаль, у наш час значення читання знецінилось. Друковане слово втрачає свою виключну роль у загальному інформаційному просторі. Сучасні діти більше глядачі, ніж читачі. Головне завдання – повернути інтерес до книжки, до читання, до пізнання, адже це велика радість, можливість розуміння світу. Гарна книжка впливає на почуття дитини, виховує її, доводить, що світ та життя прекрасні. Згадаємо Дідро: «Коли люди перестають читати, вони перестають мислити». Багато вчителів знаходять час і бажання провести уроки любові до книжки. Разом зі старшими школярами слідкують за новинками літератури, обговорюють їх у позакласний час.

Учителі зарубіжної літератури Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Пагіна С.М., Чобан М.П., бібліотекар Кирстюк Н.В. та вчитель географії Божескул Л.В. організували та провели з учнями 5, 7, 9 класів екскурсію в Наукову бібліотеку Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.

Екскурсовод Мурашевич Т.Д. цікаво розповіла про архітектуру та історію становлення бібліотеки, про бібліотечний фонд, який налічує біля 3-х мільйонів екземплярів книг на багатьох мовах світу, різних років видання. Ось який відгук залишили девятикласники про відвідини бібліотеки: «Мене вразили масштаб бібліотеки і її духовність. Перебування серед таїни книг надихає на щось неймовірне. Ти ніби подорожуєш у часі, відчуваєш дух минулого. Нам показали цікаві книги різних розмірів та різної ваги, позолочені, обтягнуті шкірою» (Любов Т.). «Я багато нового дізналася про життя книг. Ми були у книгосховищі, що нагадало нам лабіринти. Найбільше мені сподобались книги, оздоблені деревом, шкірою і золотом» (Світлана М.). «Коли я потрапив у книгосховище, у мене було відчуття, ніби я у книжковому раю» (Вадим З.). «Ми пройшли 6 поверхів книгосховища, і чим більше ми розглядали книги, періодичні видання, каталоги, то з’являлося бажання частіше відвідувати бібліотеку і відкривати для себе таємничий світ Книги» (Анастасія В.). «Мене вразили розміри книжок: від сірникової коробочки до газети. Від кількості книг у мене губилися очі» (Емілія Б.).

Наостанок нашої зустрічі з духовністю ми подарували бібліотекарю книгу Гомера «Іліада» 1935 року видання з власної бібліотеки першого директора середньої школи села Кам’янка Морванюка В.К.

Покидаючи царство книг, ми дійшли висновку: бібліотеки були є і будуть скарбницею мудрості і знань.

 

Проглядів матеріалу: 375 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

     15 грудня 2017 року у Києві відбувся І Національний конгрес освітян України, який був присвячений актуальним питанням розвитку галузі. У заходах залучені різні інноваційні технології, розглядалися питання перспектив подальшого розвитку освіти, втілення та розкриття професійних підходів до навчання та виховання молоді. За Програмою роботи Форуму проведено секційні засідання, обговорення та прийняття резолюції, майстер класи. Участь у заході взяли представники області: директори нашого району- Коровійської, Чагорської, Стерчанської шкіл та директор нашого НВК Гуштюк Н.Д., директори Вижницького коледжу та Хотинської гімназії. У кінці вібулась урочиста церемонія нагородження «За вагомий внесок у розвиток освіти і науки України». Його організаторами були ГО "Спілка освітян України" та УІВЦ "Галактика". Захід проходив за підтримки та безпосередньої участі народних депутатів України, представників Адміністрації президента України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, департаментів та управлінь галузі, громадських об’єднань, закордонних партнерів та інших.

У кінці заходу було проведене урочисте прийняття присутніх в члени Всеукраїнської громадської оргнаізації "Спілка освітян України" та нагородження. Серед інших і директор Турятського НВК Гуштюк Н.Д. відзначена орденом «Освітянська слава», а школу нагороджено Подякою народного депутата України Олександра Марченка Ця нагорода - нагорода кожного члена колективу НВК, адже кожен з учасників освітнього процесу вносить свій вклад у діяльність закладу.

Всі педагоги, учні та батьки вітають Наталію Дмитрівну із заслуженою нагородою.

 

 

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

    У середу, 20.12.2017р. на базі конференц-зали управління освіти Глибоцького РМЦ відбулося засідання методичної студії працівників психологічної служби, яка працювала над проблемою: «Попередження ризикової поведінки в кіберпросторі».

Комп’ютер увірвався у наше життя стрімко і з кожним днем стає невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. В сучасному світі не вміти користуватись ним все рівно, що не вміти писати або читати. Сьогодні майже вся діяльність людини супроводжується інноваційними технологіями, які допомагають людині розвиватись та збагачувати свої знання, швидко і оперативно отримувати необхідну інформацію, економити час і раціоналізувати свою діяльність. З появою комп’ютерних технологій людство вийшло на нову сходинку свого розвитку. Саме завдяки інформаційним технологіям є можливість виконати великий обсяг роботи за менший проміжок часу, що підвищує ефективність професійної діяльності.

На жаль, зараз зустрічаються діти, які перейшли межу розумного у спілкуванні з комп’ютером. Надмірне спілкування з комп’ютером може не тільки призвести до погіршення зору дітей, порушення здоров’я через стиснуту позу, але й негативно відбитися на його психічному здоров’ї. Адже комп'ютерні ігри тільки створюють ілюзію спілкування і не приводять до формування навичок справжнього спілкування. Особливо це небезпечно для сором’язливих дітей. Комп’ютер дає такій дитині можливість перенестися в інший світ, який можна побачити, з яким можна погратися, і дитина все більше віддаляється від реальності, де їй загрожують негативні оцінки і необхідність щось змінювати у собі. Така втеча в ілюзорний світ може сформувати у дитини психологічну залежність від комп’ютера.

Підлітковий вік – це період формування цінностей, розширення соціальних контактів, а залежна дитина обмежує своє коло спілкування комп'ютером. В результаті цього в таких дітей спостерігаються відсутність життєвого досвіду, інфантилізм у вирішенні життєвих питань, труднощі в соціальній адаптації, бідність емоційної сфери, звуження кола інтересів, прагнення створити особистий світ, втеча від реальності.

Тому під час проведення методичної студії психологи та соціальні педагоги працювали за такою програмою-тисни тут

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

     18 грудня 2017 р. в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний етап обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості "Чисті роси" у номінації "Фольклорне мистецтво", "Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво" (зимовий цикл).

У номінації "Фольклорне мистецтво" учні разом з керівником фольклорного гуртка, вчителем музичного мистецтва Скутарем Костянтином Дмитровичем представили обряд "Святий вечір". Гуртківці надали можливість учням, вчителям, батькам та високоповажному журі поринути в минулі роки наших пращурів, де народні звичаї та традиції були святинями в коровійських родинах. Діти, як і багато-багато років поспіль, зі сцени віншували та співали колядки як українською, так і румунською мовами.

У номінації "Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво" діти презентували свої малюнки і поробки з бісеру, паперу, ниток, тканини, тощо (керівники - Чимчинська Оксана Іванівна, вчитель образотворчого мистецтва та Голунга Олена Флорівна, вчитель трудового навчання).

 

Проглядів матеріалу: 490 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

Люди перестають думати, коли перестають читати.

Д.Дідро

   Головним постулатом всієї педагогічної діяльності вчителя є залучення дітей до морально-виховного та естетичного комплексу. На чолі цих цілей і стоїть предмет зарубіжної літератури. Для покращення розвитку знань, умінь, творчих здібностей учнів у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району з 11 по 15 грудня 2017 року проходив Тиждень зарубіжної літератури (далі Тиждень).

Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Мета проведення Тижня полягала в прищепленні любові учнів до краси і багатства зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій адміністрація школи та вчитель зарубіжної літератури – Л. І. Сусак урочисто оголосили про відкриття Тижня, ознайомили з основними заходами, закликали брати активну участь, як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичну книжкову виставку найбільш актуальної класичної літератури під назвою «Її величність – книга». Класні керівники провели виховні години на тему «Книга змінює світ».

У завзятій та наполегливій боротьбі пройшла вікторина «Шляхами літературної казки» між учнями 5-го класу. До останнього етапу в залі не вщухали переживання, оскільки команди «Всезнайки» та «Віршики» йшли пліч-о-пліч. Та все ж перемогу здобула команда «Всезнайки», випередивши суперника на 0, 5 бала.

Не менш захопливим та цікавим був літературний брейн-ринг «Знавці зарубіжної літератури», який проходив між учнями 6-го класу. Літературний турнір мав на меті покращити та актуалізувати знання зарубіжної літератури. Боротьба велася між командою хлопців – «Джентльменами» та командою дівчат «Непереможні». Хлопці, відповідаючи своїй назві, гордовито поступилися дівчатам, цим самим даючи змогу їм – дівчатам – утвердити своє місце під сонцем.

На золотій середині Тижня вчителем зарубіжної літератури Сусак Л. І. був проведений відкритий урок на тему «Образи Бена і Деві, художні засоби їх створення. Утвердження сімейних цінностей» у 7 класі. Урок мав на меті: ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 415 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

    Новий рік! Ці слова у кожного асоціюються зі святковим настроєм, подарунками, іграми, розвагами.

Саме так проходили свята у Нижньосиньовецькій ЗОШ I-III ступенів.

Спортивний зал перетворився на казковий палац на декілька днів. Ялинка, стінгазети, іграшки... все це створило незабутне враження. Під час свята учнів розважала творча група «Помаранч» з участю Діда Мороза, Снігуроньки, Снігової Королеви та Джека- Воробця.

Дні Новорічного настрою, що розпочалися 18 грудня запам'яталися учням усіх класів, які першими розпочали парад новорічних святкувань. «Новорічний калейдоскоп» під такою назвою пройшов відкритий виховний захід. Активними учасниками на новорічних дійствах стали учні 2,3, 7, 9, класів.

 Цьогорічні розваги запам'ятаються як дітям, так і вчителям нашої школи. Ми бажаємо всім у Новому 2018 році миру в України, здоров'я, здійснення всіх мрій та всього найкращого.

Заступник директора ВР Урсу К.М.

Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

Рік за роком з краю в край

Йде Угодник Миколай!

     19 грудня Святий Миколай завітав до найменших учнів Тереблеченської загальноосвітньої школи. Учні початкових класів, виступили перед старшою групою дитячого садочка.

Педагог-організатор школи Панчук Анна Василівна та класоводи постаралися на славу і створили прекрасну святкову програму. До дітей завітав протоієрей Віктор Якімчук та пані Марія Якімчук, які розповіли учням про життя Святого Миколая, про його благочинність та чудеса і подарувала всім учасникам свята образи Чудотворця.

Дітки розповідали про історію улюбленого зимового свята, про Святого Благодійника, якого в народі іменують Великим Чудотворцем. Всі діти славили Святого Миколая піснями і віршами та читали молитви до Святителя. І добрий дідусь не забарився до них із іграшками та солодощами: за слухняність і гарне навчання.

ЗДВР Ауріте М. С.

 

Проглядів матеріалу: 362 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

   У Привороцькій ЗОШ І-ІІ ст. діти з великим нетерпінням чекають 19 грудня. Вони напередодні свята пишуть листи до Святого Миколая. У день перед святом згадують всі свої добрі та злі вчинки, зважають: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Жодна дитина не залишилася без подарунка. А у відповідь діти підготували для Миколая вірші та пісні. А також на нашому святі були присутні гості депутат районної ради Микола Васильович Герман та сільський голова Чуляк Василь Костянтинович. По завершенні цього свята в залі відбулось вручення подарунків від Миколая для дітей. Таким чином усі залишилися задоволеними, обіцяли бути чемними і чекати Миколая наступного року.

 

Проглядів матеріалу: 422 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

    Уже традиційно на початку грудня у Чагорській школі проходить тиждень українознавства. Метою його є відродження забутих звичаїв, обрядів, ремесел, повернення до витоків народної творчості, народної мудрості, виховання любові і шани до минувшини нашого краю. До роботи в рамках тижня долучилися батьки, учні школи, вчителі.

Згідно розробленого плану заходів тиждень розпочався лінійкою. Всі присутні ознайомилися з тематичною виставкою «Україно! Ти для мене - диво», яку підготували бібліотекарі школи .

12 грудня у Чагорській школі відбулося cвято Андрія, яке провела заступник директора з НВР Козачок Н.С. з учнями 7-10 класів. Мета заходу - ознайомлення учнів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці. Виховання в учнів поваги та любові до традицій рідного народу, до української народної пісні; інтерес до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти народні звичаї та обряди, розвивати творчі акторські здібності учнів.

13 грудня нашу шкільну родину зібрала та об’єднала пісня. Вона лунала із сердець виконавців і полонила серця усіх присутніх, заповнила кожен куточок затишної, гостинної шкільної зали. Тут відбулося свято «Люблю я пісню українську», в якому взяли участь учні 1-11 класів, вчителі та батьки. Українська пісня перепліталась із танцями, із жартом, із феєричними інсценізаціями. Цим заходом було доведено те, що усіх нас єднає українська пісня. Масовість та яскравість цього дійства – чудовий приклад можливостей для виховання патріотизму у майбутнього покоління.

Учні 5-6 класів позмагалися у вікторині «Чи знаєш ти свій край?», яку провела вчитель українознавства Бондарчук І.П.

Про лікувальні властивості рослин, про збереження власного здоров′я дізналися учні 5-6 класів, побувавши на уроці українознавства «У світі лікарських рослин», який провела Козачок Н.С..

План роботи тижня був виконаний у повному обсязі. Саме такі заходи сприяють підвищенню інтересу до вивчення кращих надбань українського народу, виховують духовне багатство особистості, патріотичні почуття .

 

Заступник директора з НВР Козачок Н.С.

Проглядів матеріалу: 646 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)

    З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є свято Миколая. Саме в цей день до дітей Купського НВК № 2 завітав Святий Миколай. За традицією він прийшов з подарунками.

Малюки чекали на свого покровителя, доброго Духа. Хлопчики і дівчатка, щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати батькам. На святі кожна дитина підготувала вірш, пісеньку, а допомагали їм у цьому вихователі Товаровська О.М. та Никорич О.П.
За це в нагороду діти отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість.

Щиру вдячність складаємо батькам, які допомогли у проведенні свята Святого Миколая подарунками.
Витаємо всіх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. Здоров’я, щастя, радості, спокою і миру Вам у Ваших родинах.

Проглядів матеріалу: 375 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.12.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024