Субота, 27.04.2024, 12:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 18

Проглядів матеріалу: 1295 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

     Для того, щоб рухатись вперед, неодмінно треба повертатись до минулого, бо без цього немає майбутнього. Ми вчимося на досвіді наших предків бути доброзичливими, дбати один про одного, поважати ближнього, спілкуватися, веселитися, відпочивати.
15 грудня в Турятському НВК проходив І Тур Всеукраїнського конкурсу «Чисті роси» в номінаціях «Фольклор» та «Декоративно-прикладне мистецтво». Керівник фольклорного гуртка Громей Ю.В. розробила чудовий сценарій українських вечорниць. Цього разу учасники не пряли і не ворожили, а вишивали батисти. Це давній звичай, коли дівчата збиралися групами і вишивали парубкам батисти на весілля. Батиста виглядала як хустина з білого полотна, складена трикутником. На ній вишивали гладдю червоні маки (символ кохання), колоски пшениці (символ достатку),ягоди (щоб молодятам спільне життя солодким було), зелені листочки. По краям спочатку чіпляли торочки, а пізніше пришивали мереживо.
Вечорниці вдалися на славу. Лунали українські пісні, веселі жарти, танці. На якусь мить ніби всі поринули в минуле, коли було телефонів, ай фонів, інтернету. Гості свята залишились задоволеним і від виступу і від виставки витворів декоративно - прикладного мистецтва. Дорогих гостей частували смачною випічкою.не

Проглядів матеріалу: 391 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

     Ось і прийшла зима. На дворі не має снігу, але холодно, і саме зараз потребують нашої допомоги наші найменші пернаті друзі.
Багато цікавого про зимуючих птахів і тварин дізналися учні 2-го класу Турятського НВК. Разом з класоводом Гулей В.П. учні готували розповіді про тварин та пташок, що живуть у нашому лісі. Малеча писала власні розповіді , читали віршики,розгадували загадки.
А на перерві, з допомогою одинадцятикласників, вивішували годівнички, виготовлені власноруч. Кожна з них була особливою, важко навіть вибрати кращу. Діти прискіпливо обирали місце для годівничок: і сонечко щоб освітлювало, і гілки не заважали.
Маємо надію, що завдяки щирим дитячим турботам, птахів у нашому краї буде все більше.

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

      Доброю традицією в роботі педагогічного колективу Молодійського дошкільного навчального закладу є проведення для дітей святкових дійств, під час яких розкривається чарівний дивосвіт, переживання, радості і захоплення, проявляється творчість дітей. Не виключенням стало і свято Миколая впереддень 18 грудня... За вікном кружляє сніг, а в музичному залі садочка в невимушеній теплій атмосфері зібралися діти в очікуванні чудес.
Піснями, віршами вони прославляють Святого Миколая, покровителя всіх обездолених і бідних. Позитивним моментом слід відмітити життєвий досвід дошкільнят, сформованість і розуміння у них поняття хорошого і поганого, доброго і справ
едливого.
Справді казкового забарвлення свято набуло коли в гості завітали Ангел та Святий Миколай. В очах дітей засяяли іскорки надії на здійснення їхніх мрій, на появу чудес. І чудеса не забарилися: дошкільнят пригостили солодощами від Миколая Чудотворця.

Хай береже Бог усіх Вас на життєвому шляху.

Хай щаслива зірка оберігає дорослих і дітей все життя.

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

   Протягом минулого тижня випускники Турятського НВК писали пробне незалежне оцінювання з базових предметів. Проведено тестування з історії України (12.11.17) та української мови і літератури (13.11.17) Результати оголошено на батьківських зборах класу.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

   19 грудня - день Двятого Миколая. Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – різочку. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

А в ніч на 19 грудня до кожної дитинки приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.

Святий Миколай завітав і до учнів Черепковецької ЗОШ. Побажав їм здоров’я та творчих злетів. Також учні нашої школи відвідали драматичний театр в м.Чернівці до дня Святого Миколая.

З наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.

Здоров’я, щастя, радості, спокою і миру Вам у Ваших родинах.

 

 

Проглядів матеріалу: 418 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

     Згідно «Плану роботи Тарашанської ЗОШ І – ІІІ ступенів на 2017 – 2018 н. р.» з 18 по 22 грудня 2017 року в школі проходив тиждень географії.

Методика його проведення полягає в організації заходів, що носять інформаційний та змагальний характер. Кожен день тематичного тижня був раціонально спланований і насичений різноманітними формами роботи з учнями, що активізує їх навчально-пізнавальну діяльність. Це виставки дитячих малюнків, конкурс Брейн - ринг між учнями 8 та 9 класу, перегляд фільму « Історія створення світу», цікаві повідомлення та лінійки, які активізують пошукову роботу учнів, творчу діяльність при створені проектів, презентацій. Учні мали можливість поринути у багатющий світ природи світу та рідної України.

Урізноманітнена робота учнів стимулює використання внутрішньо-предметних з’язків, розвиває загальножиттєві компоненти учнів. Зміст роботи за планом предметного тижня направлений на реалізацію навчально-методичної проблеми школи.

Вчитель географії: Станіцька Я.М.

Волошенюк Л.І.

Проглядів матеріалу: 548 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

    5 грудня 2017 р. на базі Грушівського НВК та Привороцької ЗОШ відбувся районний семінар вчителів румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) з проблеми «Розвиток комунікативних компетенцій на уроках румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної) ». На високому методичному рівні презентувала урок вчитель Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. Галак А.Г. провела урок з літератури у 9 класі „Ion Druţă, nuvela Ultima lună de toamnă”. З високим професіоналізмом вчитель перетворила урок на виховний захід, передавши дітям самі великі почуття як любов до батьків. В Грушівському НВК Галушка Ж.І. продемонструвала урок-диспут на уроці Читання в 9 класі на базі твору Іоана Лука Каражіалі «Бубіко» (Lectura. Ion Luca Caragiale, Bubico. Construirea unui caz de dezbatere).

За круглим столом проведено аналіз відвіданих уроків та обговорені актуальні питання з теми семінару. Для проведення методичної студії 22 грудня 2017 року вчителі отримали домашнє завдання підготувати проекти.

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

    В актовій залі Глибоцького ліцею 08 грудня 2017 року панувала надзвичайна атмосфера творчого піднесення, де учасники театрального колективу, в складі учнів 8 біол.-хім. класу здавали іспит на творчість під час районного етапу Всеукраїнського фестивалю «Чисті роси» в номінаціях «Фольклорне мистецтво», «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, художні ремесла».
Юні актори, журі, батьки, глядачі, гості - всі отримали велике задоволення від вечорниць «Тетянина днина».
Сьогоднішнє свято ще раз довело, що учні Глибоцького ліцею - справді талановиті!
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 475 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

    15 грудня 2017 року на базі РМЦ відбулося засідання школи молодого вихователя за темою «Розвиток зв'язного мовлення у дітей дошкільного віку». Керівник школи Наталя Чорней представила для ознайомлення, обговорення та аналізу наступні питання:

  1. Складові змісту роботи з мовленнєвого розвитку дошкільників.
  2. Інноваційні методи і засоби розвитку мовлення дошкільників.
  3. Типи занять з розвитку мовлення.
  4. Методика організації та проведення занять з розвитку мовлення в ДНЗ.

Під час майстер-класу, який провела вихователь Глибоцького ДНЗ «Сонечко» В.О. Савчук за темою: «Музей Зими» (заняття з розвитку мовлення і культури мовленнєвого спілкування та малювання), слухачі мали змогу: описувати зиму та складати казку за схемою; самостійно шукати способи спільного досягнення мети; творчо реалізувати себе в груповій роботі, а також малювати нетрадиційним методом (восковими олівцями (свічкою) та аквареллю сніжинку.

Засідання школи відбулося в дружній атмосфері взаєморозуміння та взаємоспілкування, сприяло удосконаленню педагогічної майстерності молодих вихователів.

Керівник школи молодого вихователя Н. Чорней підвела підсумки роботи засідання, методист РМЦ Л. Петрик надала методичні рекомендації щодо вимог, підготовки і проведення занять з мовленнєвого спілкування з дітьми раннього та дошкільного віку.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)

    Гройсман вимагатиме ліквідувати черги до дитсадків. Прем'єр-міністр оголосив про завдання уряду до 2020 року ліквідувати черги до садочків. Разом з тим, за словами Гройсмана, він вимагатиме, щоб до вирішення проблеми долучилась місцева влада.

Скільки коштуватиме пробне ЗНО у 2018 році. Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному оцінюванні. Цього року вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 129 до 137 грн в залежності від регіону проживання учасника.

Бюджетне місце «ходитиме» за кращим вступником. Під час вступної кампанії у 2018 році Міносвіти планує розширити практику використання широкого конкурсу – коли бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до ВНЗ за вступником з найкращими балами.

У МОН кажуть про необхідність донорської підтримки. За словами Лілії Гриневич, відомство потребує допомоги міжнародних партнерів. Одним із головніших пріоритетів є перепідготовка українських вчителів.

Уряд затвердив план впровадження реформи школи. Документ визначає заходи, необхідні для старту Нової української школи. Зокрема, йдеться про створення старшої профільної школи, оновлення змісту освіти, підвищення ефективності освітнього процесу тощо.

МОН розпочав тестування майбутніх експертів з реформ. Відомством оприлюднений список учасників конкурсу на посади фахівців з питань освітніх реформ. Загалом у конкурсі беруть участь 317 кандидатів. Перший етап конкурсу відбувся 14 грудня.

Україна може використати досвід Латвії в мовній освіті. Лілія Гриневич наголошує, що йдеться про співвідношення в навчанні 60 на 40 у старшій школі, де 60% часу відводиться на вивчення навчальних предметів державною, а 40% – рідною мовою.

Польща може допомогти Україні створити фонд досліджень. Керівництво Національного наукового центру Польщі, який фінансує фундаментальні дослідження польських науковців, готове допомогти Україні у створенні та запуску Національного фонду досліджень.

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.12.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024