Субота, 27.04.2024, 09:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 13

      11.12.2017 в Черепковецькому ДНЗ в І молодшій групі відбувся колективний перегляд заняття з розвитку мови на основі літературного твору, казка «Колобок» за допомогою тіньового театру. Вихователь Ткачук В.В. показала свою майстерність по вправлянню з ляльками тіньового театру. Слід зауважити, що дане заняття було дуже продуктивним, діти уважно спостерігали та слухали таку інтерпретацію казки. Присутні педагоги відмітили ефективність заняття у поєднанні з тіньовим театром, адже діти показали високі знання під час підсумку заняття, гарно та правильно озвучували свою думку, відповідали на питання.

Вихователь – методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     За графіком Глибоцького БТДЮ у Тереблеченський ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов районний етап Всеукраїнського фестивалю творчості дітей та юнацтва «Чисті роси».

У програмі були відібрані виступи найталановитіших учнів школи, які презентували новорічні обрядові танці, колядки, щедрівки та Маланку.

«Щедрування» виконували учні 9-го класу, які показали високий рівень підготовки. «Маланку» виконували колективи 4-го та 6-го класу.

Душа, талант і творчість панували на сцені. Усі виступи пройшли на високому рівні.

ЗДВР - Ауріте М.С.

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     Frumoase și încântătoare sunt tradițiile și datinele noastre populare. Nesecate sunt izvoarele folclorului românesc. Ne mândrim cu vorba, cântecul și portul popular. Ne stăruim să nu dăm uitării obiceiurile moștenite din străbuni. Doar acei ce nu ptețuiesc trecutul nu au nici viitor.

Festivalul «Roua curată» este o sărbătoare deosebită atât pentru elevii și cadrele didactice de la CIE № 2 Cupca, cât și pentru părinții elevilor noștri. Anul acesta festivalul ne-a fermecat prin feeria sărbătorilor de iarnă. Colinda, Sorcova, Urătura, Căiuții, Capra, Ursul, Jocul măștilor și dansurile populare au adus în sufletele fiecăruia dinte noi căldură și bucurii. Doar de la Sfântul Nicolai și până la Iordan tot românul e cu sufletul curat și cu inima deschisă în așteptarea colindătorilor, căci numai în colinde pot fi auzite pe pământ şoaptele îngerilor din cer.

Anul acesta sărbătoarea a fost ornată și de o expoziție de obiecte de artă populară care ne-a impresionat prin frumusețea și bogăția tezaurului nostru românesc.

Veronica Scutari

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     8 грудня у Тарашанській ЗОШ I-III ст. відбулася виставка-конкурс новорічних композицій, активну участь в якій взяли учні 1-11 класів. На виставці були представлені роботи, виконані учнями в довільній формі за номінаціями: «Стилізована ялинка», «Новорічний букет», «Новорічна композиція» , «Новорічний вінок», «Новорічна іграшка», «Новорічна картина чи колаж».

Всі роботи вирізняються яскравими кольорами та креативними рішеннями, адже вони виготовлені ще й із незвичних матеріалів – серветок, пластикових стаканчиків та ложок, пінопласту, деревини. Найкращі новорічні роботи будуть представлені на районному конкурсі « Новорічної композиції».

Ця виставка викликала жвавий інтерес учнів, батьків, вчителів і створила святковий настрій та атмосферу напередодні Новорічних свят.

ЗДВР: Станіцька Я.М.

Педагог- організатор: Бужак А.Є.

\\

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     Здоров’я – безцінне надбання не тільки кожної людини, але і всього суспільства. При зустрічах, розставаннях із близькими і дорогими людьми ми бажаємо їм доброго і міцного здоров’я, тому що це — основна умова і застава повноцінного і щасливого життя. Здоров’я допомагає нам виконувати наші плани, успішно вирішувати основні життєві задачі, переборювати труднощі. Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, забезпечує їй довге й активне життя.

    13 грудня 2017 року на базі Глибоцької районної ДЮСШ відбувся районний семінар-практикум вчителів фізичного фиховання «Удосконалення сучасного уроку фізичного виховання шляхом впровадження іноваційних технологій», який провів вчитель фізичного виховання Слобідського НВК Нітушка Ю.Г.  В роботі семінару-практикуму взяли участь методист РМЦ Лях М.Г., директор Глибоцької РДЮСШ Стрельчук П.Г., вчителі фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району та тренери РДЮСШ.

Робота семінару-практикуму розпочалася з аналізу моніторингу шкільної документації та розподілу учнів на медичні групи, аналізу виступу учнів у 73 районній спартакіаді школярів. Учасники семінару обговорили актуальні питання та проблеми викладання фізичної культури на сучасному етапі; ознайомилися із сучасними педагогічними технологіями формування свідомості фізкультурно-діяльної особи та бажаних рис особистості будівничого власного здоров’я; визначили основні завдання щодо впровадження гуманістичних засад здоров’язбереження підростаючого покоління шляхом мотиваційної спрямованості до занять фізкультурою учнів та їхніх батьків. Ознайомилися з презентацією педагогічного досвіду вчителя фізичного виховання Слобідського НВК Нітушки Ю.Г. «Туризм, як захід фізичного виховання».

Наступний етап роботи семінару-практикуму був практичним. Вчитель фізичного виховання Нітушка Ю.Г. показав фрагмент пристендового уроку з модуля «Волейбол», а також проведено майстер – клас з модуля «Волейбол» з елементами іноваційних технологій. Відрадно відмітити, що роль дітей виконували вчителі фізичного виховання району.

Також Нітушка Юрій Георгійович звітувався перед колегами за свою роботу, про свої успіхи та плани на майбутнє. А успіхи в роботі дійсно є, про що свідчать грамоти та кубки, отримані спортсменами школи на змаганнях різного рангу.

На завершення учасники семінару-практикум відвідали новопобудований боксерський зал від якого були в захваті. По закінченні семінару-практикуму були прийняті та затверджені методичні рекомендації.

З позитивними емоціями та новими здобутками педагоги роз’їхалися по школах. Побажаємо їм успіхів та нових досягнень!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

      Скажеш слово – пожнеш дію;

Посієш дію – пожнеш вчинок;

Посієш вчинок – пожнеш звичку;

Посієш звичку – пожнеш характер; Посієш характер – пожнеш долю!

  З цими словами треба йти по життю і ти станеш найчеснішою і найпрекраснішою людиною на світі.

   Днями в Йорданештській ЗОШ №2 пройшов благодійний ярмарок в рамках акції "Подаруй дитині життя". Адміністрація школи завітавши до кожного в клас, закликали створити маленьку казку для таких діток як вони, які страждають від такої хвороби як рак. Їм було пояснено, що життя має багато сторін, кожній людині дано життя, але ніхто не знає яке воно буде далі. Дай Бог, щоб ніхто не знав, що то є за хвороба, і щоб всі змогли довго і радісно усміхнутись життю.

Хочемо подякувати класним керівникам за допомогу в організації і велику підтримку, всім матерям, старшим сестричкам та бабусям, які залишили всі справи і спекли неймовірно смачні солодощі.

Ми ще раз переконалися, що в єдності сила! Ми кожен день витрачаємо на безцінні речі десятки, але може бути, що та копійка, яка була подарована від усього серця врятує  дитятко, яке так потребує нашої допомоги.

Опаіць Марія Іванівна педагог-організатор

 

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

    Вибір майбутньої професії - важливий крок випускників. Зробити його допомагають зустрічі з представинками різних вищих закладів освіти.

В гостях у випускників Турятського НВК побували викладачі кафедри термодинаміки та медичної фізики ЧНУ. Презентації, наукові досліди - зацікавили учнів 10-11класів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     E iarnă... A mai trecut un an şi iată-ne ajunşi iarăşi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, la cumpăna dintre ani. Aceasta este perioada celor mai frumoase sărbători.

Odată cu sosirea primilor fulgi, savurăm ultimile clipe ale anului ce pleacă intr-o atmosferă caldă și veselă, în așteptarea surprizelor multdorite.

Săptămâna aceasta dispoziția de sărbătoare ne-a creat-o expoziția de compoziții de Anul Nou și Crăciun care s-a desfășurat în incinta CIE № 2 Cupca. Elevii noștri, ajutați de părinții lor, și-au expus toată dragostea, fantezia și bucuria așteptării sărbătorilor de iarnă în exponatele lucrate cu suflet și bucurie.

Mulțumim elevilor și părinților pentru munca depusă și bunăvoință. Și le urăm tuturor ca Moș Crăciun să le aducă-n traista lui tot ce e frumos și bun: fericire, sanatate, mult noroc și spor la toate.

Veronica Scutari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     Відповідно до плану роботи управління  освіти Глибоцької  РДА на 2017/18 навчальний рік 13 грудня   2017 року  в приміщенні конференц-зали РМЦ відбулася інструктивно-методична нарада медичних працівників закладів освіти району.

У інструктивно-методичній нараді взяли участь старші медичні сестри закладів дошкільної освіти та загальноосвітніх навчальних закладів.

Головний спеціаліст управління освіти Міхай Д.М. розповіла про вимоги до ведення документації з питань організації харчування та медичного обслуговування дітей в закладах освіти, про якість виконання посадових обов’язків медичним персоналом. ( Матеріли  семінару-тисни тут  )

Аналіз діяльності медичних працівників показав, що в усіх ЗНЗ району налагоджена система своєчасного проходження учнями профілактичних оглядів. Також тримається на контролі питання проходження медичних оглядів і працівниками освітніх установ. Здійснюється контроль за станом здоров’я дітей. За результатами медичних оглядів написані накази про розподіл учнів на групи для занять фізичною культурою, оформлені Листки здоров’я.

У режимі круглого столу медичні працівники ще раз обговорили напрямки санітарно-просвітницької роботи у навчальних закладах.

 

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 679 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     Acest concurs tradițional are loc anual. Anul acesta prima etapă a avut loc în școlilie din raionul Hliboca.

Am avut două nominații mai importante – obiecte populare confecționate de mână – broderii, împletituri, confecționate din lemn,hârtie, carton, cât și obiecte pregătite pentru sărbătorile de iarnă. Elevii noștri au pregătit mai multe compoziții făcute de mână sub conducerea învățătoarei de muncă Vera Bicer.

A doua nominație – folclorul a fost prezentată prin grupa vocală a școlii cu câteva cântece populare, îmbrăcați în haine naționale. Un cântec solo a prezentat tuturor una dintre cele mai bune eleve ale școlii noastre Marta Belici. Conducătoarea grupei este profesoara de limba maternă Lucica Dușceac.

Un grup de instrumentiști ai școlii au interpretat la diferite instrumente muzicale mai multe melodii populare românești

La fine toți soliștii și instrumentiștii au interpretat o frumoasă colindă românească.

Juriul în componența lucrătorilor Casei de creație pentru copii și tineret din centrul raional Hliboca au dat o apreciere justă pregătirii și desfășurării festivalului dat.

Sincere mulțumiri aducem părinților, profesorilor, elevilor pentru pregătirea costumelor, expozițiilor și numerelor artistice. Tuturor le dorim succese și numai bine.

Eleonora Schipor

Проглядів матеріалу: 394 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

Українські вечорниці

Починаємо вже не раз,

Хай і сміх, і пісня ллється

В серці кожного із нас…

    З давніх давен українці святкують Андріївські вечорниці.  Черепковецькому ДНЗ це свято вже стало традиційним, вихователь Олійник Т.В. щороку урізноманітнює сценарій свята, доповнюючи його цікавими іграми, піснями та танцями. Педагог прагне збагатити знання дітей про народні традиції, відродження обрядів нашого народу, любов до звичаїв, гордість за український народ. Свято проходило в гарному, піднесеному настрої, дух розваги передавала й відповідно прикрашена зала. Вихованці із задоволенням приймали участь в іграх, а найбільше їх розвеселив танець «Коса». По завершенні вихованці ласували смачними варениками. Глядачами свята були вихованці старшої групи.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 467 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

    Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сучасному, а і в його історичному минулому.
У ніч із 12 на 13 грудня українська молодь традиційно святкує Андріївські вечорниці. Не обділили увагою це дійство і в Молодійському дошкільному закладі. З метою прилучення дітей до народної творчості, виховання у них естетичних почуттів, розвитку художнього світобачення, наповнення емоційної сфери дитини радощами у дошкільному навчальному закладі 12.12.2017 року у двох старших групах проведено «Андріївські вечорниці
». Свято в садочку пройшло весело і цікаво із жартами і гумором, танцями, спільною роботою, випіканням калити й іграми з нею. На завершення дошкільнята та гості свята поласували смачними пампушками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 389 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     З 4 грудня по 8 грудня у Петричанському НВК проведено Всеукраїнський тиждень права. Прагнучи ознайомити вихованців з правами та обов’язками, виховати у них правову та громадянську компетентність, цінності, уміння та навички, досвід щодо захисту власної позиції, педагоги закладу провели різні форми роботи.

З першокласниками класовод Світлана Михайлівна провела бесіду на тему: «Мої права». Учні продовжили формувати своє уявлення про Україну як незалежну державу. В доступній ігровій формі класовод ознайомила дітей з поняттям «право дитини» згідно з Конвенцією Організації Об’єднаних Націй і Конституцією України.

Класовод 2 класу Алла Марківна провела урок-екскурсію «Твої права». Учні переглянули презентацію з даної теми, діти на практиці допомагали казковим героям визначати порушення їх прав на життя, працю, відпочинок тощо. На кінець уроку учні отримали від учителя «Квітку прав дитини».

Саме про права дитини, учні 3 класу разом з класоводом Людмилою Анатоліївною говорили на виховному заході «Про права дитини в Незалежній Україні». Приклади уривків казок про Буратіно, Попелюшку, Червону Шапочку, Снігову Королеву, Бабу Ягу допомогли визначити основні поняття прав дитини, яка проживає в незалежній державі.

З учнями 4 класу класовод Лілія Петрівна провела годину спілкування «Поговоримо про закон». з метою формування в учнів уявлення про Декларацію прав дитини. Школярі закріпили знання про основні положення Конвенції про права дитини, обовязки та права дітей, навички правомірної поведінки, негативного ставлення до правопорушень, уміння протистояти негативним впливам.

Інструктор з фізичної культури Крушельницька Н.Т. підготувала книжкову виставку «Знай та поважай свої права», практичний психолог Сиротюк С.В. – перегляд фільмів про права людини та правозахисну діяльність в Україні. Всі заходи, які проведені у навчальному закладі, виховують в учнів самоповагу, почуття гідності й відповідальності за себе та за свої вчинки.

Директор НВК Катренюк Марія

 

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

    Дівчата – завжди хочуть бути сильними, сміливими, самостійними. Але в душі завжди мріють про те, щоб поруч був хоробрий, розумний, мужній хлопець, який би захистив їх від всіх напастей цього світу.
Кожен конкурс оцінювався в 10 балів. Загалом учасник міг отримати 60 балів. Окрім титулу «Містер ліцею - 2017», учасники змагалися ще в 7-ми номінаціях! Змагання складалися з таких конкурсів:
1-й конкурс «Представлення» (кожен з учасників представляє себе);
2-й конкурс «Талант»;
3-й конкурс «Вікторина», який складався з 4 етапів;
4-й конкурс «Я тобі троянди в коси заплету»;
Останній конкурс став вирішальним, який і визначив нашого переможця - "Містера ліцею - 2017", ним став Шородок Анатолій, учень 11 філ. класу.
Висловлюємо велику подяку Віце-президенту Глибоцького ліцею Колотило Марії, учениці 11 філ. класу за створення та проведення чудового свята!!!
Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

    Нещодавно проведено брейн – ринг знавців української мови та літератури, серед учнів 8-х класів, який підготувала вчителька української мови Громей Юлія Василівна Молодий педагог поставила за мету закріпити знання учнів з вивчених тем, навчити їх творчо мислити, розвивати зв’язне мовлення школярів, виховати повагу до рідної мови, дружбу, згуртованість, бажання змагатись і перемагати у чесній грі.
Переможцями стали учні 8 – А класу, які були нагороджені грамотою і заохочувальним призом.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)

     11 грудня вихователем середньої групи Черепковецького ДНЗ Олійник Т.В. був проведений колективний перегляд інтегрованого заняття, математика + образотворча діяльність (ліплення), на тему: «Вивчення числа і цифри 1». Вихователем показана робота над активізацією дітей під час заняття, за допомогою сюрпризних моментів, фізхвилинок, художнього слова, загадок. У занятті педагог використала дидактичні ігри «Обведи один предмет», «В горі і в низу», «Відгадай загадку і покажи фігуру», а також гімнастику для очей, пальчиків, цікаву фізхвилинку. Присутні педагоги відмітили підготовку вихователя, взяли до уваги деякі способи активізації дітей для своїх занять.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 382 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.12.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024