Четвер, 18.04.2024, 03:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Травень » 16

Глибока Біблія — як море,

І розум з неї п‘є навчання;

Як океан воно просторе,

Криниця всього сподівання.

    15 травня 2018 року у Нижньосиньовецькій ЗОШ відзначено День Біблії. Недарма Біблію називають Книгою Книг. Саме Біблія – найвідоміша і найпоширеніша у світі книга.Це ціла бібліотека.

Біблія досягла великої кількості читачів і перекладена на таку кількість мов, що жодна книга в світі не перекладалася. Це стосується й тиражів Біблії, а також уривків із неї та її окремих книг. Читання Біблії відноситься до волі Божої. Для нас воно має бути так само, як їсти і пити.

День розпочався з загальношкільної лінійки ,під час якої директор школи, вчитель християнської етики Панчук О.І. зазначила: «Ми повинні взяти за правило читати Біблію щодня, інакше наші стосунки з нею стануть нестійкими і непостійними.Успіх вивчення Біблії залежить від цього важливого першого кроку. І якщо ми хочемо досягнути в цьому успіху, то повинні так скласти свій розпорядок дня, щоб виділити час для читання Слова Божого в період найбільшої розумової активності. Тобто ми маємо читати Біблію не тоді коли ми змучені і хочемо спати, а тоді коли маємо сили та здатні сприймати інформацію і розважати над тим, що прочитали. Тож читаймо Святе Письмо разом і наодинці, спрагло пиймо мудрість із його невичерпного джерела» .Також був проведений конкурс есе та виховні заходи на тему «Біблія у моєму житті».У шкільній бібліотеці оформлено виставку «Біблія – дар Божий».

ЗДВР Урсу К.М.

Проглядів матеріалу: 400 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

    День вишиванки – відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню українського народу. Це свято не має фіксованої дати, його відзначають щорічно у третій четвер травня. У 2018 році День вишиванки припадає на17 травня.

Ідею проведення Дня вишиванки у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Це свято швидко завоювало любов багатьох українців і українок.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишита сорочка є не лише національним вбранням українців, але й з давніх-давен вважається символом та оберегом. Також вишиванка стала не просто національним одягом, а й проявом патріотизму та національної свідомості. Вишивка – як символ, що зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе.

День вишиванки – чудовий привід вийти на вулицю в етнічному одязі та відчути народну єдність, долучившись до традицій наших предків.

Проглядів матеріалу: 384 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

    І знову наймолодші таланти Глибоцького району, Волоківської, Тереблеченської та Глибоцької ОТГ дарували своє мистецтво прихильникам дитячої творчості. 16 травня у актовій залі Глибоцького ліцею відбувся районний етап дитячої творчості серед дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів, цього разу під промовистою назвою «Буковинські намистинки». Метою фестивалю є підтримка талановитих та обдарованих дітей дошкільного віку у різних видах мистецтва, розвитку їх творчих здібностей та участі у гала-концерті обласного фестивалю «Буковинські намистинки» з нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту дітей.

Фестивальна програма проходила у номінаціях естетичного напрямку: хореографія, вокальне мистецтво, фольклор, оригінальний жанр.

Учасники фестивалю – вихованці Волоцького, Полянського, Глибоцького, Тереблеченського, Молодійського, Нижньосинівецького, Чагорського, Луковицького, Коровійського, Черепковецького ДНЗ та Грушівського НВК не залишили байдужими жодного глядача. А дійство на сцені насправді було захоплюючим: вірші та пісні юних артистів змінювалися яскравим феєрверком запальних українських, румунських таночків.

У залі панувала доброзичлива атмосфера, яку створювали гості та батьки вихованців. Нагородою для юних артистів були бурхливі аплодисменти глядачів.

Заступник начальника управління освіти Інна Цуркан та голова районного комітету профспілки працівників освіти району Світлана Лазурко за високий рівень роботи з розвитку творчості дітей дошкільних закладів, якісну підготовку нагородили учасників та їхніх наставників.

Тож, хай маленькі учасники – «намистинки» ростуть здоровими, творчо розвиваються, стають окрасою і гордістю нашого Буковинського краю.

 

 

Проглядів матеріалу: 403 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

     Бурачук Андрій Ілліч - учень 7 класу Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ст. Переможець обласного та Всеукраїнського конкурсів "Знавці Біблії", володар гран-прі. Андрій відмінник у навчанні, багато чимає, пише вірші, збагачує себе морально-етичними цінностями біблійного спрямування. За всі старання нагороджений поїздкою в Ізраїль. Адміністрація школи, педагогічний та учнівський колективи вітають Андрія з чудовою перемогою.

 

 

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

   15 травня в Черепковецькому ДНЗ вихователем Олійник Т.В. був проведений майстер-клас по виготовленню української народної ляльки-мотанки, символа жіночої мудрості, родинного оберега. В ході майстер-класу педагог познайомила присутніх з видами ляльок-мотанок та технікою їх виготовлення. Також Тетяною Володимирівною була підготовлена виставка різних мотанок та організовано перегляд фільму «Історія ляльки-мотанки».

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

    7 травня учні Привороцької ЗОШ під керівництвом педагога-організатора Романюк Лакраміори Іллівни, розпочали екскурсію за маршрутом с. Станівці – с. Опришени. Метою екскурсії було ознайомитися з культурно-суспільним надбанням нашого народу та національними традиціями Глибоцького району.

Перша екскурсійна зупинка відбулася в селі Станівці, де гостинно зустріла директор музею Яценюк Дорина Степанівна. Юна екскурсовод розповіла відвідувачам, що музей етнографії села Станівці – це справжня скарбниця, яка зберігає традиції народу, одяг односельців, а також вбрання з різних куточків сусідньої держави – Румунії.

З розповіді Дарини Степанівни учні зрозуміли, що етнографічний музей при Станівецькому НВК є осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу.

Зустріч пройшла надзвичайно цікаво. Дорина Степанівна відповіла на численні наші запитання. Діти гарно подякували за гарну розповідь.

Друга екскурсійна зупинка відбулася в с. Опришени, де учні мали можливість відвідати археологічний музей ім. М. Гакмана. З розповіді директора школи, Микола Боднарюка, учні дізналися, що музейні експонати допомогли зібрати учні школи, гуртківці, односельці. Тут зібрано понад тисячу експонатів з палеоліту і до сьогодні, це унікальні пам’ятки історії, досліджені на терені села.

Цікава розповідь Миколи Івановича розширила кругозір і коло інтересів екскурсантів, активізувала їх пізнавальну діяльність, що в свою чергу виховує шанобливе ставлення до історико-культурних надбань рідного краю.

 

Проглядів матеріалу: 356 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)

     15 травня в Черепковецькому ДНЗ завершився цикл колективних переглядів в яких педагоги показували свою майстерність та набуті знання вихованців.

Вихователь Чорней Д.В. провела інтегроване заняття «Подорож до піскової феї» (розвиток мови + природа + образотворча діяльність) в ході якого присутні педагоги мали можливість подорожувати чарівною хустиною з найменшими вихованцями ДНЗ. Найбільшого захоплення у дошкільнят викликало малювання на піску, подарунка для феї. Присутні педагоги відмітили майстерність вихователя в активізації дітей під час заняття.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

 

 

Проглядів матеріалу: 397 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.05.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024