Середа, 24.04.2024, 14:37















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Травень » 21

    У неділю, 20 травня, в Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося свято вшанування переможців шкільних, районних, обласних, Всеукраїнських олімпіад, інтелектуальних та творчих конкурсів, спортивних і туристичних змагань.

Списки переможців шкільних олімпіад з базових дисциплін та мовно-літературних конкурсів у кількості 256 зачитали директор школи Тріфан С.Д. та заступник з НВР Пагіна С.М.

Ведучі, вчителі школи Кінащук А.Д. та Цебуляк Т.Г. запросили на сцену призерів ІІ, ІІІ і ІV етапів олімпіад. З вітальним словом звернулася до них головний спеціаліст управління освіти Глибоцької РДА Міхай Д.М. та вручила їм грамоти. Школа має ким гордитися. 48 старанних, допитливих, наполегливих, ерудованих учнів вибороли понад 70 перемог на рівні району, 8 – на рівні області, а 2 учнів, зокрема Зеленівська Олександра посіла ІІІ місце у ІV етапі мовно-літературного конкурсу ім. Т.Шевченка та Карлійчук Юстина є дипломантом з обслуговуючої праці. Бурачук Андрій здобув гран-прі у Всеукраїнському конкурсі «Знавці Біблії», за що нагороджений путівкою в Єрусалим.

Чисельна група (35 дітей) нагороджена за перемогу у творчих конкурсах.

Наступна група - переможці районного етапу військово-патріотичного змагання «Естафета миру» та призери обласного етапу спартакіади допризовної молоді. Це 12 юнаків і дівчат.

А далі на сцену запрошуються 82 сильних, умілих, спритних. Це футбольна команда, переможці різних видів змагань: спортивних та туристсько-краєзнавчого напрямку.

Кирстюк Ю.С., заступник директора школи з ВР, підготував концерт: соло на саксафоні, пісні та танці у виконанні юних обдарувань. Володар гран-прі «Глибоцької зірочки» Ротар Даниїл подарував присутнім румунську народну пісню «Гуцулка».

Хвилювалися всі: організатори святкового дійства, вчителі, що вели дітей до перемог і звершень, учні, які цілий рік виборювали перемогу на різних конкурсах, демонструючи свої знання й уміння, обдарування і таланти, батьки, які допомагали, розуміли, підтримували і вірили у своїх дітей, адже перемога кожної дитини – це спільна праця для всіх. Відчувалась святковість, небуденність цього заходу. 177 учнів нагороджені оригінальними медалями «Гордість школи – 2018», які вручила їм Світлана Дмитрівна. Ці діти вирізняються працьовитістю, наполегливістю, відповідальністю. Це наше майбутнє, це золотий фонд закладу. Ми з упевненістю можемо сказати: «У нашій школі росте талановита молодь, яка вплете цвіт свого таланту у національний вінок України!»

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)

   Про перемогу (ІІІ місце) учениці Глибоцької гімназії СТРЕЛЬЧУК АНАСТАСІЇ у XVI Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях», що проходила 19-21 квітня 2018 року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім.О.М. Макарова в місті Дніпро, ми вже розповідали на сторінках нашого сайту.

Врахувавши пропозиції і зауваження членів журі, Настя доповнила і вдосконалила свою роботу та направила її до Національного центру «Мала академія наук України» на Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН -Юніор Дослідник» (номінація «Астроном-Юніор»). Пройшовши заочний етап, у якому роботу «Сонячний годинник. Виготовлення сонячного годинника» оцінювали експерти та конкуренти разом зі своїми керівниками, Настя блискуче захистила роботу в онлайн-режимі під час SKYPE-зв’язку.

Юний науковець Стрельчук Анастасія нагороджена дипломом І ступеня, а її наставник учитель фізики, керівник секції фізики та астрономії наукового товариства «Гіперіон» Глибоцької гімназії – Романюк Віктор Михайлович відзначений подякою Національного центру «Мала академія наук України» за підготовку переможця конкурсу.

Проглядів матеріалу: 744 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)

    В травні завершується цикл колективних переглядів річного плану роботи закладу. В Кам’янському ДНЗ тематику колективного перегляду «Дидактичні ігри патріотичного спрямування» з дітьми середнього перед -шкільного віку поєднано з соціально-економічним вихованням старших дошкільнят ( на виконання рішень педагогічної ради ).

Вихователі середніх груп Інна Катренюк та Ольга Цибуляк творчо підійшли до вирішення поставлених завдань, виготовили наочний матеріал для ігор: «Державні та національні символи», лото «Україна – моя країна», « Що зайве?», «Український віночок», «Рослини та тварини – обереги України», використали ІКТ для показу цікавого відеоролика «Подорож вулицями рідного села». Педагоги зуміли продемонструвати колегам здобуті протягом навчального року знання уміння та навички дошкільників з патріотичного виховання в ігровій діяльності пізнавального, рухового, словесного характеру.

Вихователь старшої групи № 1 Наталія Панцир повела дошкільнят в цікаву країну Економіки, не тільки знайомлячи їх з поняттями «бюджет родини», «доходи та витрати», «товари та послуги», а й надаючи можливість практично вирішувати соціально - економічні ситуації.

Завершився колективний перегляд самоаналізом форм роботи та обміном думками колег – педагогів.

Домніка Балан, вихователь – методист закладу

Проглядів матеріалу: 382 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)

     Розпочалась реєстрація на ЗНО до магістратури. Для реєстрації необхідно звернутись до приймальної комісії одного із закладів вищої освіти, в якому вступник має намір взяти участь у конкурсному відборі. Реєстрація вступників триватиме до 18 години 5 червня.

В МОН розробили нове Положення про атестацію наукових працівників. Передбачається, що метою атестації стане оцінювання рівня професійної підготовки та визначення відповідності кваліфікації займаній посаді. Громадське обговорення проекту документа триває до 1 червня.

Внесено зміни до ліцензування освітньої діяльності. Коментуючи зміни у Міністерстві освіти і науки наголошують, що з одного боку з Ліцензійних умов прибрано зайві обмеження до освітньої діяльності, а з іншого – посилена увага до чутливих аспектів цієї сфери.

МОН надрукує 4 млн підручників для 1-го класу. У відомстві зазначають, що всі підручники, які друкуватимуться для першого класу, написані на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Вартість виготовлення підручників складе майже 200 млн грн.

В Україні впроваджують єдиний іспит для магістрів. Кабмін затвердив перелік спеціальностей, за якими буде проводитись єдиний державний іспит для здобуття ступеня магістра. Прийняття постанови має на меті визначити рівень професійної підготовки випускників.

Розпочато опитування освітян про реформу освіти. Інститут модернізації змісту освіти проводить онлайн-опитування на тему «Реформування освіти зсередини: точка зору представників освітянського середовища». Дослідження проводиться на умовах анонімності.

МОН офіційно продовжило строки вибору підручників. Строки ознайомлення закладів загальної середньої освіти з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників, які беруть участь у другому етапі Конкурсу продовжені з 17 до 23 травня.

МОН розпочало другу хвилю відбору фахівців з реформ. Цього разу відкрито конкурс на зайняття 14 посад державних експертів та 10 посад керівників експертних груп у директоратах міністерства. Прийом документів триватиме до 18 години 6 червня.

Поділ початкових класів на групи: роз'яснення МОН. У відомстві наголошують, що поділ класів на групи має здійснюватися незалежно від того, як розподілений між окремими й інтегрованими предметами час, відведений на відповідні освітні галузі.

Проглядів матеріалу: 390 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)

 

Проглядів матеріалу: 880 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)

    19 травня на турбазі «Райдуга», що у селі Просикуряни, зібралися активні та життєрадісні працівники освіти Глибоцького району на туристський зліт. Організаторами зльоту були управління освіти та районна профспілкова організація працівників освіти. Безпосереднє проведення заходу покладалось на Глибоцький центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Це вже 11 туристський зліт педагогів Глибоцького району. За підтримки голови райкому профспілки Світлани Лазурко захід відродився і проводиться в рамках спартакіади працівників освіти Глибоцького району. Цього року учасниками зльоту були представники колективів Димківського, Михайлівського і Турятського НВК, Глибоцького ліцею, Багринівської, Черепковецької та Камʹянської ЗОШ І-ІІІ ст. Загалом 8 команд, у тому числі і збірна команда педагогів Глибоцького ЦТКСЕУМ.

Головний суддя змагань, спортивний суддя національної категорії Анатолій Дудка, спланував для команд цікавий крос-похід лісом протяжністю близько 5 км. Начальником дистанції працював Баранюк Володимир.

На маршруті учасники виконували різноманітні завдання: проходили технічні етапи з пішохідного туризму, завʹязували туристські вузли, показували свої знання з топографії, визначали азимут та висоту обʹєкта, виготовляли з підручних матеріалів ноші, надавали долікарську допомогу і переносили умовно потерпілого. Варто зазначити, що учасникам потрібно було самостійно навести перила на етапах «Спуск» і «Підйом по схилу», «Траверс схилу», «Переправа по колоді через річку». При цьому потрібно було забезпечити командну та особисту страховку відповідно до Правил проведення змагань. Навісну переправу спортсмени-туристи долали з командним супроводом для кожного учасника. Для того, щоб подолати болото за допомогою жердин, педагогам також потрібні були певні навики та фізична підготовка. Крос – похід – це дистанція змагань зі спортивного туризму, яка поєднує орієнтування в лісовій місцевості та долання технічних етапів.

Хоча чимало педагогів вперше брали участь у туристських змаганнях, всі команди непогано підготувалися до змагань та показали хороші результати. Причому до уваги бралися як час роботи на пʹяти технічних етапах, так і штрафи за порушення на всій дистанції.

Суддями на етапах працювали як педагоги закладів освіти, так і найкращі вихованці Центру туризму – учасники обласних та всеукраїнських змагань.

Склад учасників у командах також приємно дивував: поряд з молодими педагогами досить складний маршрут долали і старші, досвідчені колеги. Неабияку підтримку мали команди Димківського НВК та Глибоцького ліцею, де учасниками були директори цих закладів, Василь Гумельник та Дмитрій Глобак. А Василь Каменюк, директор Черепковецької ЗОШ, аби підтримати свій колектив, на зльоті працював спортивним суддею на етапі.

У напруженій та чесній боротьбі перемогу у зльоті виборола команда Глибоцького ліцею (капітан команди Дмитро Сандул). Срібними призерами стала команда Турятського НВК (капітан Неля Троєцька). Бронзу здобули педагоги Димківського НВК (капітан Ольга Фоса). Збірна туристів – спортсменів Центру туризму і краєзнавства була поза конкуренцією, але виступала поза конкурсом.

Начальник управління освіти Василь Барарюк та голова райкому профспілки Світлана Лазурко на закритті зльоту привітали всіх учасників і зазначили, що переможцями стали всі, адже за прикладом педагогів спортивним туризмом будуть активно займатись і учні району. Командам і учасникам були вручені кубки і грамоти.

У конкурсі туристських страв перемогла молода амбіційна команда Михайлівського НВК.

Є, звичайно, і проблеми: варто звернути увагу на придбання туристського спорядження для навчальних закладів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.05.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024