Вівторок, 19.03.2024, 09:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 11

      Сьогодні, 11 січня, в приміщенні конференц-зали РМЦ, відбулася зустріч з представниками Благодійного фонду «Живи, Буковино!»  Для педагогів , що координують конкурс "Знавці Біблії"  була проведена бесіда щодо підготовки до конкурсу «Знавці Біблії».

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 338 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

    Ян Амос Коменський, чеський педагог, так говорив про вчителів : « Їм вручено чудова посаду, вище за яку нічого не може бути під цим сонцем. Вічним законом нехай буде: вчити і вчитися самому через приклади, повчання і застосування на ділі» . Вчителі Глибоцької гімназії прекрасно розуміють ці істини , тому традиційно під час канікул навчаються у Відкритій педагогічній академії, де поглиблюють свої знання методики та практики. На черговому занятті академії педагоги гімназії обговорили питання мобільності вчителя. Професійна мобільність вчителя проявляється в її здатності до творчого засвоєння нових видів діяльності у сучасній школі та перебудови стереотипів, які склалися раніше. Професійна мобільність передбачає: відкритість людини по відношенню до нового, впевненість у своїх силах в процесі його засвоєння; широту і багатогранність мислення, здатність переходити від одного способу діяльності до іншого; гнучкість настанов особистості вчителя, які дозволяють регулювати свої дії в умовах, що змінюються; критичність особистості, здатність адекватно оцінювати свої результати і намічати нові перспективи. Вчителю, який працює в нових умовах сучасної школи володіти особистісною та соціальною мобільністю, а також мобільністю знань. Відмова від стереотипів, здатність до інновацій, інтерес до всього нового, але при цьому критичне осмислення запропонованого, вміння підібрати найбільш ефективну для рішення педагогічної задачі технологію – все це визначає мобільність педагога середньої школи.

Вчитель математики та інформатики Інна Білоус вчила колег, як забезпечити мобільність вчителя шляхом формування інформаційних та комунікативних компетенцій.

Наступним етапом роботи академії стало проведення педагогічного практикуму «Мобільний «Я» - мобільному «Тобі».

З інфографікою , як методом навчання , колег познайомила вчитель зарубіжної літератури Лариса Вороніна, яка розповіла про широкі можливості застосування інфографіки, її види та форми, інструменти для створення інфографіки , презентувала власні напрацювання у цьому напрямку.

З цікавістю вчителі сприйняли майстер-клас «Лепбук на уроці. Що? Для чого? Як?», який підготували вчителі Людмила Максимюк, Антоніна Бошелюк, Лариса Вороніна.

Заняття Відкритої педагогічної академії не залишило нікого байдужим , педагоги гімназії дружно обговорювали різноманітні варіанти використання інфографіки та лепбуків на уроках .

Вчителі гімназії прекрасно розуміють , що професійну мобільність педагога можна вважати тією рушійною силою, що сприяє переходу внутрішнього потенціалу вчителя у зовнішню активність, гнучкість, що засвідчує ефективність педагогічної діяльності.

Л.А. Вороніна, заступник директора  Глибоцької гімназії з НМР

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 390 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

     Обдарованість дитини... Що це таке? Можливо, це своєрідна іскра Божа, яку треба відшукати в її душі і допомогти не тільки не згаснути, а спалахнути полум’ям. Здібні, талановиті люди в будь-якому суспільстві є його “локомотивом”. Саме їхніми інтелектуальними зусиллями забезпечується прогрес суспільства, плодами якого користуються всі. Тому кожен учитель часто запитує себе: “Як знайти та визначити обдарованість?”. Адже через свою зайнятість, брак інформації, методичної підтримки він обмежений у виборі інструментарію, який допоміг би дати відповідь на це запитання.

Саме тому у Глибоцькій гімназії працює педагогічна майстерня

« Методичні та психологічні засади роботи з обдарованими дітьми». На черговому занятті «майстерні» для вчителів практичним психологом гімназії Стрільчук О.В. проведено тренінг креативності та розвитку творчих здібностей «Світ творчості навколо мене».

Було цікаво , креативно , пізнавально! Кожен педагог вийшов із заняття , озброєний знаннями, педагогічними методами , як розвивати здібності обдарованих школярів.

Вороніна Л.А., заступник директора Глибоцької гімназії  з науково-методичної роботи

Проглядів матеріалу: 382 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

     Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. Учитель і учень ростуть разом. Але на канікулах учні активно відпочивають , а вчителі Глибоцької гімназії активно навчаються , щоб у новому семестрі у нашій «майстерні» творити уроки – шедеври для улюблених гімназистів. Навчанню вчителів сприяє постійно діючий семінар «Шляхи вдосконалення педмайстерності», чергове заняття якого було проведено на зимових канікулах. В рамках семінару вчителі стали активними учасниками тренінгу «Вчительська толерантність», який майстерно провела для колег вчитель англійської мови Віра Заяц. Також Віра Петрівна провела «Методичний лікбез» для вчителів , під час якого розповіла про стан впровадження пілотного проекту МОН України та Британської Ради у Глибоцькій гімназії «Апробація Рамки безперервного професійного розвитку вчителя». Як активний учасник пілотного проекту , В.П. Заяц презентувала «Індивідуальний журнал рефлексії» .

Продовжуючи заходи , присвячені 100-річчю від дня народження видатного українського педагога В.О. Сухомлинського , вчителі української мови та літератури А.О.Бошелюк та А.І. Осіпова поділилися досвідом роботи « Ідеї В.О. Сухомлинського у творчому використанні вчителів –словесників Глибоцької гімназії».

Н.М. Грижюк розповіла колегам про проблеми сімейного виховання у педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського та їх втілення у практику роботи з батьками у Глибоцькій гімназії.

Постійно діючий семінар «Шляхи вдосконалення педмайстерності» - це школа професійного росту вчителів гімназії

Вороніна Л.А., заступник директора Глибоцької гімназії  з науково-методичної роботи

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

    4 січня 2019 року стартували обласні фінали змагань з усного рахунку Прангліміне міжнародного проекту Міксіке (Естонія, Україна, Грузія). Першими почали змагання учасники Чернівецької та Львівської областей.

Представники з різних районів Буковини, які показали найкращі результати в трьох заочних турах, зібралися в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, щоб виявити учасників для національного етапу, який буде проходити в Естонії. Під керівництвом кураторів проекту Міксіке в Чернівецькій області методистів ІППОЧО Біляніної О.Я. і Бабія М.Г. 23 конкурсанта змагалися в швидкості усних обчислень в чотирьох вікових категоріях (1-3- класи, 4-6 класи, 7-11 класи і дорослі). Протягом 50 хвилин учасники в онлайн режимі розв’язували математичні приклади різного ступеня складності. Вболівальники в окремій аудиторії мали можливість стежити за турнірною таблицею і спостерігати за змінами в результатах.

Після всі учасники і гості зібралися за круглим столом для обговорення та нагородження переможців. У кожній віковій групі три учасники, які набрали найбільшу кількість балів, отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступеня. Всі учасники були відзначені сертифікатами та пам'ятними сувенірами.

Глибоцький район на змаганнях представляв учень 9 класу Слобідського НВК Білецький Максим. За словами Максима, даний проект дуже цікавий і участь в ньому буде корисно для кожного. Детальніше про проект на сайті miksike.net.ua

Олонцева Т.Ю., вчитель математики Слобідського НВК

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

     10.01.2019 року на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов другий за ліком Різдвяний турнір з волейболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького раойну.

В даному турнірі цього року прийняли участь команди Коровійської ЗОШ, Купського НВК №2, Глибоцької гімназії та Глибоцької РДЮСШ – яка безперечно вважалася фаворитом змагань.

Як і очікувалося переможцем турніру стала потужна та досвідчена команда Глибоцької РДЮСШ. Поряд з тим боротьба за друге місце точилася між командами Коровійської ЗОШ та Купського НВК №2. В результаті напруженої гри доля переможця у цій грі посміхнулася дівчаткам з Коровійської ЗОШ, які і посіли друге місце, відповідно третіми залишилися дівчатка з Купського НВК №2.

Всі учасники Різдвяного турніру були нагороджені медалями та грамотами від управління освіти Глибоцької РДА, а команди кубками та дипломами.

Також були нагороджені кращі гравці у кожній команді. А ними стали: у команді Глибоцької РДЮСШ – Сидоряк Леся, Коровійської ЗОШ – Георгійчук Віталіна, Купського НВК №2 – Дулгер Анна-Рената, Глибоцької гімназії – Андріоає Діана.

Відрадно відмітити, що у церемонії нагородження прийняли участь директор Глибоцької РДЮСШ Стрельчук П.Г. та заступник директора з виховної роботи Коровійської ЗОШ Простебі М.М.

Даний турнір відбувся за підтримки районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА - завідувач Намака О.С.

Також хочеться винести окрему подяку дирекції Коровійської ЗОШ на чолі з її директором Лупуляк О.Г. та вчителями фізичного виховання Лукашевим Д.О. та Загоруйко Н.Д.

Сподіваємося, що ів майбутньому даний турнір буде мати своє існування, а географія його учасників розшириться.

Методист РМЦ управління освіти

Глибоцької РДА М.Г. Лях

Проглядів матеріалу: 383 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)

    Un an nou a pornit la drum. Odată cu sosirea lui pe pământ vin în viața noastră cele mai frumoase și așteptate sărbători – sărbătorile de iarnă. Sărbătorile de iarnă vin pe lângă atâtea lucruri frumoase cu tradiționalele colinde.

A devenit o frumoasă tradiție ca în fiecare an un grup de colindători din frumoasa localitate de pe Valea Siretului Cupca să colinde pe la mănăstiri, dar și alte locuri din Bucovina.

Anul acesta colindători de toate vârstele, începând cu cei de la grădiniță și terminând cu octogenari, sau mai bine zis trei generații de colindători: copii, părinți și bunici au colindat frumos, colinde binecunoscute, dar și cu specific local, bucurând inimile și sufletele tuturor celor care cu drag ne-au invitat, ne-au așteptat, ne-au întâmpinat cu atâta căldură, bunăvoință și dragoste.

Cei aproape 30 de colindători am făcut primul popas la mănăstirea de maici de la Molodia, r. Hliboca, unde am asistat puțin chiar și la slujba de dimineață, ba am fost invitați după ce am colindat în noua biserică a mănăstirii, am primit dulciuri și prescuri, la trapeză unde ni s-au servit bucate gustoase. Următorul popas l-am făcut la mănăstirea de maici de la Boian. Aici în afară de programul de colinde am avut fericita ocazie să ne închinăm și la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Toți colindătorii au primit pachete cu dulciuri, au servit iarăși bucate gustoase pregătite cu multă pricepere de bucătăresele ce știu să-și facă meseria așa cum trebuie. Trei măicuțe – Marina, Ioana și Marina ce fac aici ascultare de mai mulți ani, originare din satele Cupca și Pătrăuți au venit să ne salute cu mult drag, ba ne-au pregătit și unele mici surprize, invitând-ne, așa cum o fac de fiecare dată, să venim pe la această mănăstire ori de câte ori avem ocazia. Le mulțumim și pe această cale.

De fiecare dată mergem să la colindăm și călugărilor de la mănăstirea de la Bănceni, una din minunile Bucovinei și nu numai. Intrăm la început pe la magazinul bisericesc pentru a colinda pe cei câțiva călugări ce trudesc aici. Le-am făcut o mare bucurie, ei dăruindu-ne la fiecare câte o iconiță în lemn cu Maica Domnului și Pruncul Sfânt. În trapeza mănăstirii i-am colindat și pe alți călugări ce ne-au înmânat cadouri și ne-au mulțumit din suflet, poftindu-ne și la anul să le vestim Nașterea Mântuitorului prin colindele noastre. Am fost primiți și așteptați cu amabilitate și la mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Horecea, o suburbie a Cernăuților. Ba chiar ne-au reproșat cu blândețe de ce nu i-am colindat anul trecut, invitându-ne cu drag în nici un caz să nu-i neglijăm pe la anul viitor.

Deși se grăbea să plece la festivalul de colinde de la Voloca, secretarul Mitropoliei Cernăuților și Bucovinei, Preasfinția Sa părintele protosinghel Nichita, ne-a așteptat toată ziua, drept dovadă fiind faptul că ne-a telefonat de câteva ori, atât în ziua respectivă, dar și cu câteva zile înainte pentru a afla când venim să-i colindăm. Și-a cerut iertare că n-a putut fi prezent, așa cum a făcut-o în anii precedenți, ÎPSS Mitropolitul Meletie, fiind plecat la Kiev. Iar în cabinetul unde colindăm ani de-a rândul ne-a întâmpinat bradul frumos împodobit, căldura și amabilitatea celor ce ne-au ascultat și ne-au făcut frumoase cadouri, încredințându-ne că la anul neapărat va fi din nou prezent și Înaltul Ierarh al Bucovinei.

Cu mult drag am fost așteptați la Consulatul General al României la Cernăuți. Noua doamnă Consul Irina Loredana Stănculescu a trebuit să plece și ea în chestiuni diplomatice la Kiev, lăsându-ne un frumos mesaj de mulțumire și urări de bine. Cu amabilitate, bunăvoință și nespusă plăcere ne-a întâmpinat și ne-a ascultat domnul Ministru Consilier Ionel Ivan, cu corpul diplmatic al Consulatului. Prezent a fost și unul dintre activiștii noștri, Președintele Uniunii Bibliotecarilor bucovineni și Președintele filialei creștine ASCIOR – Cernăuți d. Vladimir Acatrini. De fapt ne-am întâlnit aici și cu acest prilej câțiva membri ai acestei Asociații, a cărei filială a fost înființată în toamna anului trecut la Cernăuți. Foarte amabil, ca întotdeauna, d. Ionel Ivan a menționat frumesețea și melosul acestor colinde, apreciind stăruința vârstnicilor, dar și a copiilor. Ne-a înmânat frumoase cadouri, ne-a felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ne-a invitat să nu-i uităm nici pe viitor, aducându-le și prin aceste frumoase colinde cele mai sincere urări de pace, sănătate, prosperare, dar și de păstrare a vechilor și frumoaselor tradiții strămoșești.

Deși distanța de la Cernăuți până la Crasna e destul de mare, iar afară pornise și o ninsoare abundentă, chiar de am încurcat prin întuneric (căci până am ajuns aici deja întunecase), nițel drumul și am nimerit în pădure, amuzându-ne, de întâmplarea noastră, am ajuns și la mănăstirea de maici de la Crasna. Obștea mănăstirii ne aștepta cu masa pregătită, cu zecile de cadouri aflate sub brad, pregătite special pentru colindători. Mai întâi ne-a întâmpinat sora Rahira, o femeie cu un suflet deosebit, care de mulți ani slujește aici. După ce ne-am închinat în biserică, am procurat: cărticele, aghiasmă, anafură, iconițe, acatiste, cruciulițe și alte atribute necesare în casa unui ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024