Вівторок, 19.03.2024, 04:43















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 23

Щоб зберегти землю, природу,
Треба її полюбити,
Щоб полюбити, треба пізнати.
Пізнавши – неможливо не полюбити
М. Пришвін

     Еколого – натуралістична освіта та виховання дітей є одним із пріоритетних напрямків Глибоцького РБТДЮ. Головне завдання керівників гуртків - навчити дітей пізнавати, любити та берегти природу.

На сьогодні найпопулярнішим та дієвим методом роботи, виявлення підтримки та розвитку обдарованих дітей є проведення конкурсів різних рівнів — від місцевих до міжнародних. З огляду на це вихованці Глибоцького РБТДЮ та учні шкіл району є постійними учасниками різних заходів екологічного спрямування. Зокрема, хочемо привітати переможців обласних конкурсів:

1. «Парад квітів біля школи»:

  • ІІ місце - вихованці гуртка «Юні квітникарі» на базі Старововчинецького ліцею, кер. Сидоряк Т. Д.;
  • ІІ місце - учні Купського НВК № 2, кер. Скутарь В. І.;
  • ІІІ місце - вихованці гуртка «Юні валеологи» на базі Черепковецької ЗОШ, кер. Григорович І. Т.;
  • ІІІ місце - учні 9-х – 11-х класів Волоківської ЗОШ, кер. Загарчук Є.Г.;
  • ІІІ місце – Гулей Олександра, вихованка гуртка «Юні лісівники» на базі Турятського НВК, кер. Пинзару М. Ю.

2. «Дослідницький марафон»:

  • ІІІ місце – вихованці гуртка «Юні рослинники» на базі Старововчинецького ліцею, кер. Пилипець Т. Г.

3. «Юннатівський зеленбуд»:

  • І місце – Федорюк Мірча, вихованець гуртка «Фотонатуралісти» на базі Димківського НВК, кер. Головата М. Л.;
  • ІІ місце – вихованці гуртка «Природа рідного краю» на базі Глибоцької гімназії, кер. Балан Н. В.
  • ІІІ місце - Тимофійчук Владислав, учень 8 класу Слобідського НВК, кер. Здрилюк О.Б.

4. «Плекаємо сад»:

  • ІІІ місце – учні 6-А класу Молодійської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Шатько О. Г.

5. «Ліси для нащадків»: ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

   З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України учні Глибоцької гімназії відзначили урочисто та патріотично. В навчальному закладі проведено ряд заходів «Діти єднають Україну». Для школярів були проведені інформаційні хвилинки «Єднання заради незалежності», організовано перегляд фільму «Символ нашої волі», старшокласники разом з вчителем історії Ткачук Т.М. піготували та продемонстрували для учнів презентацію «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Як я знаю Україну?». Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «В єдності наша сила».

День Соборності для українців – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Проглядів матеріалу: 329 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

      22 січня відбулася зустріч вчителів історії та правознавства закладів освіти Глибоцького району на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області з  Олександром Володимировичем Гісемом, автором шкільних підручників та посібників з історії, вчителем-методистом Міжнародної української школи у Києві, кандидатом історичних наук. Модератором наукової зустрічі був Василь Федорович Федорак, методист НМЦ суспільно-гуманітарних дисциплін ІППОЧО.

Під час цієї зустрічі обговорювалися актуальні питання, що стосувалися систем освіти різних країн, зокрема української; змін у викладанні предмета історії України. Також відбулося своєрідне порівняння щодо викладання предмета історії у різних європейських країнах й Америці та окреслення основних плюсів та мінусів. Протягом лекції слухачі активно залучалися до дискусії, ставили питання, які особливо стосувалися ЗНО з історії України, обговорювали усі тонкощі процедури складання ЗНО з цього предмета. Також О.В.Гісем розповів про етапи відбору завдань для зовнішнього незалежного оцінювання та поділився досвідом своєї роботи. Не настільки важливо, які реформи впроваджуватимуться, які зміни відбуватимуться у системі освіти, як укладатимуться підручники, а все ж найголовніше – бажання учня отримувати знання, бажання до розуміння процесу історії – це і є питання вищого когнітивного рівня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 342 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

     У середу, 23.01.2019 р., на базі методичного центру управління освіти Глибоцької РДА відбулося засідання Клубу новаторства працівників психологічної служби району.

Дана форма методичної роботи є необхідною і важливою складової підвищення якості надання сучасного психологічного супроводу працівниками психологічної служби, для всіх учасників навчально-виховного процесу школи.

На даному засіданні розглядалися дві корекційно-розвивальні програми, матеріали для формування методичного посібника та розроблявся алгоритм проведення методичної студії, яка відбудеться 30.01.2019р.

Учасники Клубу новаторства на даних засіданнях мають змогу обмінюватися досвідом роботи, вивчати напрацювання колег та розробляти інструментарій для затвердження на Експертній комісії ОІППО.

Слід зазначити, що засідання Клубу пройшло в творчій та плідній атмосфері.

Методист РМЦ Колесник  А.І.

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

     23 січня 2019 року на базі методичного центру управління освіти Глибоцької РДА пройшла робоча семінар-нарада з вчителями фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району.

На нараді було розглянуто ряд питань, що стосуються навчального процесу, підсумків першого семестру, оцінювання учнів у різних медичних групах, участі у районних та обласних змаганнях в залік 74 спартакіади.

Проведено жеребкування змагань з волейболу серед юнаків та дівчат, визначено дати проведення даних змагань. Також прийняли рішення та затвердили регламент змагань з фут залу в серед учнів ЗНЗ Глибоцького району 2019 року.

Всім вчителям фізичного виховання було дано ряд завдань, щодо співпраці з методичним центром управління освіти Глибоцької РДА, виконавчої дисципліни та надання своєчасної інформації.

В нараді прийняв участь та виступив директор Глибоцької районної спортивної школи Стрельчук П.Г.

Проглядів матеріалу: 359 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

      Щороку 22 сiчня в Луковицькій ЗОШ iз вдячністю згадують тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу. 22 січня 1919 року ввійшло в історію як День Злуки або Соборності українських земель.

До Дня Соборності України в школі була проведено тематична лінійка, в якій активну участь взяли члени учнівського самоврядування та єдина виховна година.

Сьогодні бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як і їхні попередники 100 років тому.

Сьогодні, коли маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

    22 січня 2019 року в Україні відзначають 100-річчя з часу прийняття Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. З нагоди святкування цієї епохальної для українців події педагоги та учні Димківського НВК провели ряд заходів:

  • учні 5-го класу створили ланцюг єдності «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»;
  • учні 7-го класу розробили цікавий лепбук «100 років Соборності України», в якому зазначені цікаві факти про Україну, а саме: «7 чудес України», «Об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО, що знаходяться на території України», «Герби регіонів України», «Українські загадки», «Винаходи українців», «Традиційні орнаменти регіонів», «Антонімічні пари фразеологізмів» та «Досягнення України».
  • учні середньої ланки провели флешмоб – живий ланцюг «В єдності сила»;
  • старшокласники взяли участь в Уроці Соборності «День злуки – символ єдності України».

Під час уроку було обговорено питання передумов та причин об’єднання УНР і ЗУНР, значення цієї події в історичному та історіографічному аспектах. Старшокласники ознайомились із змістом Універсалу Директорії Української Народної Республіки про злуку з Західно-Українською Народною Республікою

(22 січня 1919 р. ЦДАВО України, ф. 1429, оп. 1, спр. 5, арк. 5). Також учні переглянули фото- та відеоматеріали, які задокументовують цей визначний момент в історії України.

Учні дійшли до висновку, що сам факт проголошення об’єднання ЗУНР і УНР мав величезне морально-політичне значення, підтвердивши віковічне прагнення українського народу жити в незалежній і соборній українській державі.

Нехай єдність та мир завжди панують на рідній українській землі!

Вчитель історії –  Постевка Д.-М.М.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 386 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

     День Соборності України учні Коровійськоїго закладу відзначили урочисто та патріотично. Для 8-11 класів було організовано тематичну лінійку, а також класними керівниками проведено виховну годину приурочену Соборності України. Діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

Кульмінацією відзначення 100-річчя Соборності України стало проведення флешмобу: «Україна Соборна». щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

Проглядів матеріалу: 333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

    22 січня 2019 року Україна відзначає 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в одній державі. У Червонодібровському НВК на честь цієї визначної історичної події проведено загальношкільний урок "Соборна мати-Україна - одна на всіх, як оберіг". Учні 8 класу провели присутніх сторінками історії визвольної боротьби українського народу з часів Київської Русі аж до наших днів. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за волю України, показали учнівський проект-презентацію "Народжені захищати Батьківщину" про мужніх односельців - учасників бойових дій на сході України - Чоботаря В. Г., Токарюка Д. М., Яковишина О. В., Адабеку В. А. Вірші про Україну декламували учні 1 - 8 класів: Гушул Марія (1 кл.), Григорович Віталіна (3 кл.), Кузик Олександра (6 кл. ), Дущак Валентина ( 7 кл. ), Москалюк Діана, Москалюк Ілона та Коба Наталія (8 кл.). Прикрасила свято пісня "Ми козаки , ми гордість України" у виконанні учня 5 класу Маника Вадима у супроводі хлопчиків-козачат 4 - 7 класів. Зала була оформлена портретами видатних українців- борців за волю і соборність Батьківщини. Учні молодших класів зробили виставку малюнків на тему "Україна - єдина держава". Виставку історичної та художньої літератури на тему"Соборна Україна: від мрії до життя" підготувала бібліотекар НВК Горло Наталія Степанівна. Активну участь у підготовці та проведенні уроку взяли класні керівники, учнівське самоврядування під керівництвом учителя сторії та правознавства Арманаш Оксани Дмитрівни у співпраці з бібліотекарем Горло Наталією Степанівна. Декада пам'яті в Червонодібровському НВК триває.

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)

     22 січня до Глибоцької гімназії завітали слухачі курсів вчителів англійської мови Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Члени учнівського самоврядування та директор гімназії Блисенко Ю. Д. презентували гостям рідну альма-матір.

Вчителі Ц(П)К іноземної філології щедро поділилися своїми напрацюваннями з курсантами. Цікаво, змістовно, по-сучасному провели фрагменти уроків Писарук Г. П., Шевчук А. М.

Заяц В.П. провела майстер-клас з елементами тренінгу, де поділилася досвідом з апробації Рамки безперервного професійного розвитку вчителів (спільного проекту Британської Ради та Міністерства освіти України).

Білоус І. М. – поділилася досвідом організації міжнародного проекту GOCAMP в гімназії.

Слухачі курсів дали високу оцінку роботи вчителів англійської мови.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.01.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024