Вівторок, 19.03.2024, 04:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 25

   Сьогодні, 25 січня 2019 року на базі Глибоцького РМЦ відбулася  нарада-семінар з організації інклюзивного навчання. У роботі семінару взяли участь Барарюк Василь Іванович, начальник Управління освіти Глибоцької РДА, Міхай Домніка Мірчівна, головний спеціаліст Управління освіти Глибоцької РДА.

Семінар розпочався з вітального слова Барарюка В.І, який наголосив на актуальності питання  щодо необхідності організації та проведення додаткових заходів  з імунізації проти кору, посиленню просвітроботи з батьками щодо питань проведення щеплення проти кору, яка є керованою інфекцією.

Міхай Д.М. розкрила питання нормативно-правового забезпечення інклюзивної освіти, прокоментувала документи, які були видані протягом навчального року та напередодні нового.

У процесі роботи були висвітлені нагальні питання щодо роботи інклюзивної освіти у навчальних закладах району.

Учасники заходу отримали відповіді на проблемні питання, які обговорювались, мали можливість обмінятися досвідом з колегами щодо організації роботи.

Проглядів матеріалу: 356 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.01.2019 | Комментарії (0)

     У рамках Тижня протипожежної безпеки 21- 25.01.2019 у Димківському НВК були проведені бесіди з учнями кожного класу. Бібліотекаром було оформлено тематичну виставку, організовано конкурс малюнків.

Також були запрошені представники служби безпеки життєдіяльності Глибоцького району-пожежники. Зустріч відбулася у два етапи: інформаційний-учні прослухали лекцію про правила поведінки та ліквідації наслідків пожеж; практичний-діти ознайомилися із сучасною протипожежною технікою, яка заїхала на територію закладу.

З метою профорієнтації представник служби розповів про Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та про прекрасні умови, які існують для тих, хто там навчається.

Дружба з пожежниками продовжується, на весняних канікулах вони чекатимуть нас у себе в гостях.

Заступник з виховної роботи Барбаза В.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 367 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.01.2019 | Комментарії (0)

  Проблема формування духовно-моральних цінностей юного покоління в державі в час її інтеграції до загальноєвропейського співтовариства є актуальною. Духовно-моральний розвиток особистості є одним із основних завдань, які поставило українське суспільство перед НОВОЮ УКРАЇНСЬКОЮ ШКОЛОЮ.

В наш непростий час, проблема духовно-морального виховання стоїть настільки гостро, адже реформування різних сфер життя країни потребує особистості з високою духовністю, моральністю та визнанням етичних цінностей як регуляторів поведінки. Відомо, що шкільне дитинство є періодом становлення особистості, коли формуються основи характеру, ставлення до навколишнього світу, людей, до себе, засвоюються моральні норми поведінки. На необхідність системної роботи у формуванні духовності особистості звертається увага у Конституції України «…враховуючи глибоку духовно-моральну кризу в нашій державі, національна школа покликана забезпечити наповнення всіх ланок навчально-виховного процесу провідним змістом, який б допоміг педагогам виховати людину високодуховну й високоморальну» (ст.56) і в ЗаконІ України «Про освіту» Стаття 23. Освітня програма «… утвердження емоційно-ціннісного ставлення до практичної та духовної діяльності людини» та інших нормативно-правових актах.

На учнівську молодь дедалі більш очевидним є вплив молодіжної субкультури, відірваної від загальнолюдських духовно-моральних цінностей, багатовікової спадщини українського народу. На жаль, зараз ми бачимо падіння високих моральних цінностей у суспільстві, відчуження підростаючого покоління від родини, української культури, рідної мови та відсутність навичок конструктивного спілкування. Саме тому, одним із пріоритетних компетентностей Нової української школи визначено духовно-моральне виховання здобувачів освіти. В Чернівецькій області активно розпочато роботу над реалізацією впровадження духовно-моральних цінностей в НУШ і 24 січня, на базі приватного НВК «Соломон» відбувся обласний семінар-практикум «Духовно-моральні цінності в Новій українській школі». В урочистому відкритті взяли участь: Ірина Ісопенко, заступник директора Департаменту освіти і науки; Тамара Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи ІППО ЧО; Ніна Вітковська, в.о. начальника управління освіти Чернівецької міської ради; Галина Поштар, голова Чернівецької міської профспілки працівників освіти; Марія Одинак, завідувач НМЦ безперервної педагогічної освіти; Василь Федорак та Іван Найда, методисти НМЦ СГД ІППО ЧО, Алла Гайсан, директор НВК «Соломон», керівники районних, міських, об’єднаних територіальних громад методичних об’єднань учителів курсів духовно-морального спрямування та вчителі.

Реалізація завдань семінару-практикуму здійснювалася трьома модулями: організаційно-теоретичним, під час якого було окреслено актуальні проблеми викладання курсів духовно-морального спрямування в закладах освіти області та пріоритетні шляхи їх вирішення; практичним модулем, зокрема фрагментами уроків з християнської етики в 3, 7 та 9 класах; методичним вернісажом та методичними трибунами, на яких було продемонстровано фрагменти майстер-класів переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2018» у номінації «Учитель курсів духовно-морального спрямування».

За результатами семінару-практикуму були прийняті методичні рекомендації щодо впровадження духовно-моральних цінностей в Нову українську школу, адже школі потрібно змалку турбуватися про духовний світ дитини. Саме тоді країна буде бачити молодь – як майбутнє нашої нації, рушійну силу, яка спроможна вирішити проблему держави не на свою користь. Адже від її ставлення до надбань культури залежить нині духовне оновлення нашого суспільства, зміс ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 652 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.01.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024