Вівторок, 19.03.2024, 10:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 28

      У МОН засудили побиття вчителя в київському ліцеї. Міносвіти та Лілія Гриневич засудили прояв насильства, який стався в київському ліцеї, коли один з батьків жорстоко побив учителя фізкультури. У відомстві зазначають, що нападник має зазнати справедливого покарання.

КМУ не оприлюднює постанову про зарплати у вишах. Уряд зволікає з оприлюдненням постанови про підвищення оплати праці науково-педагогічних працівників з 1 січня. У профспілці наголошують, що це призводить до звернень освітян та профспілкових органів.

Від влади вимагають захистити вчителів від побиття і принижень. Верховній Раді запропонували доповнити закон щодо протидії булінгу нормою про визнання булінгом жорстоких дій батьків, а також психологічного, фізичного насильства батьків стосовно вчителів.

Затверджено новий порядок проведення шкільних іспитів. Документ визначає механізм і форми проведення ДПА в школах та інших закладах освіти, що забезпечують здобуття повної середньої освіти та учнів, які здобувають освіту за сімейною формою навчання.

ЗНО з математики стане обов'язковим у 2021 році. Тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики з 2021 року стане обов’язковим для усіх учнів шкіл та інших закладів освіти, які здобуватимуть повну загальну середню освіту.

Гриневич: саме від учителя залежить успіх реформи. За словами міністра, педагоги - це ключ до будь-якої освітньої реформи, саме тому Україна зараз працює над підвищенням зарплати вчителів, їхнім навчанням, над створенням простору, в якому вчитель матиме більше можливостей.

Профспілка просить Порошенка зробити школи безпечними. Профспілка працівників освіти і науки просить президента сприяти тому, аби українські заклади освіти стали безпечним середовищем для всіх учасників освітнього процесу.

Учні та вчителі отримають шкільні е-підручники. Планується, що доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу.

МОН розглядає можливість співпраці з Discovery education. Лілія Гриневич повідомила, що Україна зацікавлена у якісних матеріалах для своєї національної освітньої платформи. Представники «Discovery education» зазначають, що готові розглянути різні варіанти співпраці з Міносвіти.

Які предмети ЗНО обрати вступнику в 2019 році? Освіта.ua пропонує майбутнім учасникам тестування можливість визначити перелік необхідних тестових предметів, результати яких вони зможуть використовувати при вступі до вишів, виходячи з обраної спеціальності.

У школах навчається 12 тисяч дітей з особливими потребами. Загалом зараз у школах навчається понад 12 тисяч, а в дошкільних закладах майже 2 200 дітей з особливими освітніми потребами. Майже кожна четверта школа в Україні безпосередньо впроваджує інклюзивний принцип навчання.

В Україні розробили онлайн-курс з протидії булінгу. Розпочалась реєстрація на безкоштовний онлайн-курс для освітян з протидії булінгу у школах. Курс стане у нагоді всім, хто хоче дізнатись про причини цькування та про те, як правильно вирішувати конфлікти.

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2019 | Комментарії (0)

       З метою поглиблення та розширення знань учнів з фізики, формування пізнавального інтересу до цієї науки в Купському НВК №2 з 21 січня по 25 січня 2019 року вчителем Павлюк Ф.Г. було проведено тиждень фізики.

Метою організації і проведення різних заходів під час тижня є пропаганда фізичних знань, розвиток ініціативи, учнівської творчості.

В ході цього тижня були проведені такі заходи:

  • У понеділок 21 січня на лінійці було оголошено про відкриття тижня фізики, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами і умовами їх проведення. Був проведений усний журнал про відомих фізиків що народилися в січні.
  • У вівторок 22 січня було проведено конкурс тематичних стінгазет між командами 7-11 класів. Також конкурс “Клуб знавців” під час гри учні згадали основні поняття та випробували свої інтелектуальні здібності. Впродовж гри між командами велася запекла боротьба, і все ж у кінці гри перемогла команда 9 класу.

І був проведений урок в 7 клас – Будьмо знайомі Я фізика”.

  • У середу 23 січня була передача “Чи знаєте ви, що..?” про різні фізичні явища. Також була проведена гра Поле-чудес в 8 класу. За результатами гри були визначенні найактивніші учні.
  • У четвер 24 січня відбулося розважально-пізнавальна гра Еврика ” для учнів 10 класу. Учні показали свої знання з фізики, проявили кмітливість, уяву та переконали всіх присутніх, що фізика – це цікаво, весело і потрібно. Позакласний захід “Фізика Діда Мороза” для учнів 7-11 класів.
  • Пятниця 25 січня стала завершення тижня, було проведено КВК вікторина- “Розумники” серед учнів 11 класу. Вікторина визначила індивідуальні знання кожного учня з фізики, перевірила кмітливість, увагу, фантазію, вміння зосереджуватися, діяти у нестандартних ситуаціях.

А також у цей день підбили підсумки тижня фізики та нагородили призерів конкурсів грамотами та подарунками.

Завдяки вмілому організатору конкурсів та високій підготовці вчителя фізики Павлюк Флоарі Гергіївни, вся програма тижня була проведена на високому рівні.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2019 | Комментарії (0)

    25 cічня на базі РМЦ відбувся «круглий стіл» вчителів української мови, які викладають в початкових класах. У професійному колі успішно працювали над проблемою: «Розвиток діалогічного мовлення молодших школярів на уроках української мови».

Семінар відкрила методист РМЦ – Є. М. Леонтій, яка акцентувала що :«Велика увага в Програмі середньої загальноосвітньої школи 1-4 класів з української мови надається питанням оволодіння учнями вміннями орієнтуватися в ситуації спілкування, зв’язно, логічно, послідовно викладати думки. Саме цим пояснюється потреба в якісному навчанні школярів діалогічного мовлення. Удосконалення мовленнєвої діяльності молодших школярів на сучасному етапі зумовлюється передусім зростаючими соціальними потребами в особистості високої мовленнєвої культури, здатної вільно користуватися мовними засобами в різноманітних комунікативних ситуаціях. Така система ефективно допомагає підвищенню рівня розвитку діалогічного мовлення, вдосконаленню інтонаційних умінь і навичок, розвитку зв’язного мовлення не тільки на уроках, а й у спілкуванні з рідними, друзями; виробляє культуру мовлення школярів».

Продовжували цю думку за допомогою презентації керівник МО - вчитель Грушівського НВК- Оленюк В. О., вчитель Купського НВК- Богданюк М. Р. та вчитель Карапчівського ліцею – Міхай А. Ч.

Із своїм досвідом роботи з проблеми « Навчання діалогічного мовлення засобами усної народної творчості та інсценізації» поділились вчителі: Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст.- Мартинюк В. І., Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст.–Михайлюк Н. В. та Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст. –Унгурян М. К.

Також присутні мали можливість ознайомитися з творчими лабораторіями «Гра-одна з форм розвитку діалогічного мовлення» вчителів : Становецького НВК – Яценюк В. І., Нижньосинівецької ЗОШ І- ІІІ ст.- Педурару А. Г. та Тереблеченської ЗОШ І- ІІІ ст.- Савчук Л. Т.

Таким чином, учасники «круглого столу» мали змогу поспілкуватись з колегами та збагатитися новими ідеями та переконалися, що обмін досвідом - запорука ефективної роботи учителя. А ефективна організація роботи залежить від розвитку його інноваційного потенціалу, професійної компетентності, його готовності до роботи в умовах пошуку; створення науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.

 

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.01.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024