П'ятниця, 26.04.2024, 19:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 22
Проглядів матеріалу: 314 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

      День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, національної свідомості, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у Привороцькій ЗОШ були проведені виховні години: «Історія України і державотворення», «Україна – соборна держава», на яких обговорювали питання, повязані з подіями, що повязані з фактом Соборності України.

Учні 5-9 класів переглянули фільм «Свято Злуки. Політика памяті». Фільм дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.

У школі була організована виставка малюнків «Тільки в єдності наша сила». Також діти намалювали яскраві малюнки, приурочені до Дня Соборності. А щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишивані сорочки. Учні 6-А класу обєдналися в живий «Ланцюг єдності».

Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 270 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

    День Соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення.

Нинішнього року відзначається 101-річниця возз'єднання УНР та ЗУНР.

В Сучевенській ЗОШ І-ІІІ ступенів з нагоди свята у кожному класі було підготовлено та проведено єдиний урок «Єднання заради Незалежності», під час якого учні дізнались чимало цікавого з історії України та її державотворення, про традиції святкування Дня Соборності України.

Сучеван М. Г., бібліотекар школи, підготувала тематичну виставку «Україна – понад усе», розповіла учням про історію святкування Дня Соборності України, ознайомила їх з видатними українськими державними діячами, розповіла про значення возз’єднання українських земель в єдину українську державу.

Проведені заходи сприяють вихованню в учнів патріотизму, гідності, почуття гордості за свою країну.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 284 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

    З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в Купському НВК №2 організовано та проведено ряд заходів:

- виховна година: «Україна – єдина Соборна держава».

-книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна”;

-лінійка пам’яті «І сине небо,і жовте сонце».
 

Проглядів матеріалу: 298 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

    З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у Валякузьминській школі учнями та вчителями було організовано та проведено ряд заходів:

-тематична виставка стіннівок: «22 січня – День Соборності України»;

-виховні години: «Україна – єдина Соборна держава»;

-книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна”;

-лінійка пам’яті «Соборність в душах , єдність у серцях».

Кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». Учні школи, тримаючи державний прапор створили нерозривний, символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу!

Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

   З метою виховання в учнів патріотизму, поваги до минулого життя українського народу та демократичних цінностей з 20 по 23 січня в Слобідському НВК пройходить тиждень щодо відзначення  Дня Соборності України. Протягом тижня у школі  панує атмосфера патріотизму, дружності та єдності.

20 січня було проведено конкурс малюнків «Моє бачення Соборності України».

21 січня вчитель історії Костюк Ю. В. для учнів 5-9-х класів провела тематичну лінійку, присвячену Дню Соборності України. Вчитель наголосила на ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави виявляється в патріотизмі, національної свідомості і самосвідомості, правосвідомості, політичної культури та культури міжетнічних відносин; готовність до захисту Вітчизни,  відродження історичної пам'яті, єдності поколінь на основі віри в національну ідею; пошану до державних і національних символів, атрибутів, Конституції України, національну свідомість, гідність та гордість. Лідер  учнівського самоврядування Нікуліна Вікторія розповіла про історію виникнення свята Соборності України. Закінчилась лінійка патріотичною міні-виставою, яку підготували учні  5 класу.

22 січня  був організований перегляд документальних фільмів, присвячених історичному значенню об'єднання УНР та ЗУНР. Також на уроках української мови( вчитель української мови та літератури Здрилюк О.Б.) учні писали диктант «Україна в нас одна».

Для учнів 9-8 класів проведено гру-вікторину «Україна єдина».

Вихованці та ввесь колектив Слобідського НВК вірить, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Адже, сила народу проявляється у його спільній ідеології та єдності. Ми пам’ятаємо про незліченні жертви, принесені українським народом за незалежність і соборність рідної неньки – України. Як проголошує Універсал директорії УНР, народ український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, об’єднаними дружніми зусиллями будує нероздільну самостійну державу на благо і щастя наших нащадків.

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 289 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

    Напередодні Дня Соборності України, адже 22 січня – дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році, учні Глибокої влаштували імпровізований ланцюг єдності між навчальними закладами ліцею та гімназії і закликали всіх доєднатися до відзначення Дня Соборності.

 

 

Проглядів матеріалу: 258 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 951 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)

    Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так сталося і на початку 1918-го. У цей січневий місяць у запалі революційних змін була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. Більш того на тих територіях, які входили до складу колись потужної Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР - Західноукраїнська Народна Республіка. Вже до кінця року, в грудні 1918-го у Фастові, з гарячим бажанням втілити українську мрію в реалії, лідерам цих двох держав вдалося підписати своєрідний поєднувальний договір. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як «Акт злуки» і 22-го січня 1919-го року він був публічно оприлюднений в Київській столиці на знаменитій Софійській площі.

Набираюча обертів машина кривавої диктатури, яка прийшла на зміну колишніх «консерваторів» поспішила зламати і ці сміливі починання вільного українського народу. Вже буквально через кілька місяців більшовики увійшли в Київ, Закарпаття окупувала Чехословаччина, а Східну Галичину - поляки. А далі ...
Акт злуки тоді так і залишився лише декларацією, але народ ніколи не втрачав надію, адже народ, який втратив надію просто зникає. Надію, приміром, втратили нащадки кривавих диктаторів, коли Великий і Могутній Радянський Союз - об’єднання, побудоване зовні на «нових канонах справедливості», а всередині на крові і безглуздих жертвах, звалилося, не залишивши після себе нічого, що могло б його реанімувати.
22-е січня 1990-го року. Мільйони українців вишикувалися в справжню живий ланцюг, що розтягся від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День своєї української єдності та свободи.
21-го січня 1999-го року відповідно до Указу Президента України № 42/99 День Соборності був закріплений на законодавчому рівні суверенної держави. Потім, 30-го грудня 2011-го року, відповідно до Указу Президента України № 1209/2011 під назвою «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», День Свободи, який раніше відзначався 22-го листопада був об’єднаний з Днем Соборності і свято набуло свою нову назву - «День Соборності та Свободи України».
Після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України «братнім російським народом», відповідно до Указу Президента України № 871 / 2014 від 13-го листопада 2014-го року, святу повернули колишню назву. «Відзначати щорічно 22 січня - у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки - День Соборності України. Внести до Указу Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят” зміну, виключивши абзац другий статті 1.»- йдеться в Указі.
У цей День проект DilovaMova.com приєднується до привітань на адресу всього українського народу! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!
Проглядів матеріалу: 268 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.01.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024