Четвер, 28.03.2024, 19:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 27

Успішну діяльність Клубу новаторства та фахової майстерності психологів та соціальних педагогів що, діє на базі Глибоцького РМЦ, відзначено наказом ДОН, Корекційно-розвивальну програму напрацьовану методистом Альоною Колесник та соціальним педагогом Лілією Білійчук, нагороджено дипломом І ступеня.

Проглядів матеріалу: 278 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2020 | Комментарії (0)

    Відповідно до угоди про співпрацю з факультетом педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 22 січня 2020 року на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся спільний з кафедрою педагогіки та методики початкової освіти ЧНУ науково-практичний семінар на тему «Інтегрування зарубіжного досвіду в систему реформування початкової ланки освіти України». Метою семінару було розкрити особливості реформування початкової школи України в контексті європейських інтеграційних освітніх процесів, виявлення ефективних форм, методів, засобів і прийомів реалізації зарубіжного досвіду.

Власним досвідом роботи в НУШ ділилися вчителі початкових класів Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме:

- Алексейчук Ірина Михайлівна та Баланюк Олеся Володимирівна (вчителі експериментальних 3-х класів, які пілотують впровадження Нового державного стандарту початкової освіти) демонстрували відкрите заняття курсу "Я досліджую світ" на тему "Як сприймати невідоме АБО Який він на "смак" ШОКОЛАД";

- Юлія Василівна Лютик зі своїми учнями 1-А кл. - "Я досліджую світ". Тема "Лід. Досліди з льодом";

- Марія Петрівна Крецу, вчитель початкових класів у 1-Б класі проводила відкритий урок з математики "Закріплення таблиць додавання та віднямання. Задачі на знаходження суми";

- у 1-В класі Аліна Вікторівна Кінащук на уроці української мови (навчання грамоти) ділилася досвідом використання інтеграції та диференціації, реалізуючи тему уроку "Письмо рядкової букви "г";

- Людмила Федорівна Спіжавка у 2-Б класі на уроці української мови "Закріплення та узагальнення знань про слова назви предметів".

Під час проведення семінару вчителі Коровійської школи також знайомили учасників семінару з діючими в класних кімнатах освітнім осередками.

Презентацію з досвіду роботи щодо проведення щоденних ранкових зустрічей у формі майстер-класу здійснила Алексейчук Ірина Михайлівна, вчитель 3-А кл. Також не оминули увагою й роботу Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст з дітьми ООП та ознайомили з діючою для даної категорії учнів ресурсною кімнатою (оглядову екскурсію провела Олена Валеріївна Починок - учитель-логопед).

На засіданні круглого столу його учасники обговорили проблеми та труднощі впровадження зарубіжного досвіду в систему початкової загальної освіти; прийняли рішення про доцільність подальшої співпраці кафедри педагогіки та методики початкової освіти і Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. у вивченні закордонних освітніх інновацій та їх адаптації до вітчизняних реалій.

ПОВНИЙ ФОТОЗВІТ заходу https://photos.app.goo.gl/KJrGtpXBZx1bqUZu6

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 318 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1012 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2020 | Комментарії (0)

Є злочини гірші, ніж спалювати книги.

Наприклад – не читати їх.
Рей Бредбері

      Сила книги безмежна… Без неї людина сліпа. Книга відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки, адже вона – мудрий порадник, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

З метою ціннісного ставлення до літератури, книги у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району з 20 по 24 січня 2020 року проходив Тиждень зарубіжної літератури (далі – Тиждень). Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Мета проведення Тижня полягала в прищепленні любові учнів до краси і багатства зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій вчитель зарубіжної літератури - Л. І Сусак урочисто оголосила про відкриття Тижня, ознайомила з основними заходами, закликали брати активну участь, як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичну книжкову виставку найбільш актуальної літератури – класичної під назвою «Її величають, перед нею схиляють голову». Класні керівники провели виховні години на тему: «Черпаючи у книги – ми збагачуємо світ».

У завзятій та наполегливій боротьбі пройшла вікторина «Шляхами літературної казки» між учнями 5 – го класу. До останнього етапу в класі не вщухали переживання, оскільки команди «Стандоф» та «Гепарди» йшли пліч – о – пліч. Та все ж перемогу здобути комусь – не вдалося, оскільки в останньому етапі вікторини команди зрівняли свої бали.

Не менш захопливим та цікавим був літературний брейн – ринг «Скарби зарубіжної літератури», який проходив між учнями 6 – го класу. Літературний турнір мав на меті покращити та актуалізувати знання зарубіжної літератури. Боротьба велася між командами: «Діамант», «Книгознавці» та «Мандрівники». Варто зазначити, що команди гідно підготувалися до турніру, впевнено себе вели, а в очах виднілася жага до перемоги. Та все ж перемогу виборола команда «Книгознавці» - вони довели, що справді достойні так називатися. Натомість, команда «Діамант» посіла друге місце, а «Мандрівники» стали третіми.
Учні 7 - 8 класів мали можливість відчути себе справжніми телеведучими у конкурсі реклами «Книга зарубіжного автора, яку я раджу прочитати товаришеві». Конкурсанти проявили себе справжніми літературними критиками та режисерами. Найкращими стали: Грінчук Анна (8 кл.) та Деліцой Олена (7 кл.).
... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 274 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2020 | Комментарії (0)

    Мінцифри відкрило курс цифрових навичок для вчителя. Серіал із цифрової грамотності навчить застосовувати онлайн-інструменти так, щоб робота з учнями стала більш захопливою. Після навчання кожен, хто успішно складе тест, отримає електронний сертифікат.

Міністр освіти: слабкі університети просто помруть. Ганна Новосад наголошує, що МОН матиме кілька інструментів, які впливатимуть на роздуту мережу закладів вищої освіти. Зокрема, з 1 січня почав працювати принцип фінансування вишів за показниками їх діяльності.

Новий закон надає можливість для додаткових занять з учнями. Закон «Про повну загальну середню освіту» надає можливість проведення додаткових занять у школі з учнями, які мають невисоку успішність. За словами Ганни Новосад, заняття оплачуватимуться за рахунок бюджету.

МОН встановлюватиме мінімальну ціну контракту у вишах. За словами заступника міністра Єгора Стадного, МОН зупинить демпінг, коли університети визначають ціну навчання на контракті, яка є значно меншою собівартості підготовки, а потім компенсують її за рахунок бюджету.

Працевлаштування випускника стане показником діяльності вишу. Одним з результатів діяльності закладу вищої освіти, який буде враховуватись при фінансуванні вишу, стане працевлаштування випускників на посадах, які вимагають вищої освіти.

Міністерство освіти призупинило ліцензування вишів. Причиною призупинення процесу ліцензування у сфері вищої освіти є суттєві зміни, що відбулись у законодавчому полі. Призупинення ліцензування триватиме до затвердження нової редакції Ліцензійних умов.

До мистецьких вишів можна буде вступити першочергово. Міносвіти надасть право на першочергове зарахування за держзамовленням вступникам до закладів мистецької освіти, які укладуть угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості.

Опублікований рейтинг вишів за результатами вступної кампанії. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» втретє складений щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії. Основною метою рейтингу є ознайомлення абітурієнтів з даними вступної кампанії.

Профспілка: 70 тисяч учителів-пенсіонерів буде звільнено. У Профспілці працівників освіти і науки вважають неприпустимою норму нового закону «Про повну загальну середню освіту», якою передбачено обов'язкове переведення на строкові договори вчителів, які отримають пенсію.

МОН оприлюднило умови прийому молодших бакалаврів. Відомство оприлюднило Умови прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2020 році. Документ визначає особливості прийому вступників для здобуття освітнього ступеня фахового молодшого бакалавра.

МОН опублікувало розподіл фінансування університетів. Міністерство освіти і науки опублікувало дані про розподіл державних коштів між закладами вищої освіти. За інформацією відомства, кожен університет отримав фінансування залежно від результатів своєї роботи.

Завершилась реєстрація на пробне ЗНО-2020. Станом на 24 січня майбутні учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання виявили бажання скласти майже 410 тисяч тестів. Інформацію про час і місце проходження тестування учасники дізнаються до 02 березня.

Проглядів матеріалу: 310 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.01.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024