Субота, 27.04.2024, 13:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 24

      У складі делегації Глибоцького району на чолі з Лазурко Світланою Іллівною 19 лютого 2020 року директор Коровійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ольга Георгіївна Лупуляк та голова Первинної проспілкової організації працівників школи Тетяна Теофілівна Деліцой взяли участь у ХХI звітно-виборній конференції Чернівецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки. Всього учасників конференції було 169 делегатів. В роботі конференції брали участь: Труханов Георгій Федорович - голова Профспілки працівників освіти і науки України, Шкварковський Володимир Антонович - голова Чернівецької обласної ради Профспілок, Мельничук Віталій Кузьмич - заступник голови Чернівецької обласної ради, Харатін Микола Іванович - директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. Із звітною доповіддю про роботу Чернівецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки виступив її голова Дудчак Володимир Васильович. В обговоренні доповіді виступила й Ольга Георгіївна, яка підняла важливі питання, вирішення яких напряму залежить від злагодженої співпраці профспілки та дирекцій закладів освіти і науки. Також було заслухано доповідь ревізійної комісії.

Після обговорення доповіді про роботу комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки за звітний період делегати конференції визнали роботу комітету задовільною, а звіт ревізійної комісії затвердили.
Делегати конференції висловили подяку голові Чернівецької обласної організації Профспілки Дудчаку Володимиру Васильовичу за багаторічну та тривалу професійну роботу у Профспілці.
За рішенням Чернівецької обласної ради Дудчак В.В. нагороджений Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради "За заслуги перед Буковиною", а також Почесною грамотою Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.
За результатами голосування головою Чернівецької обласної організації Профспілки обрано - Чортика Богдана Романовича,заступником голови - Поштар Ганну Миколаївну.
Проглядів матеріалу: 318 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.02.2020 | Комментарії (0)

     В Україні розроблять стратегію безпечної та здорової школи. Стратегія буде сфокусована на посиленні рухової активності школярів, розбудові здорового харчування, покращенні санітарно-гігієнічних умов в школах, а також на цифровій гігієні, медичному обслуговуванні школярів тощо.

Розроблено перелік спортивного обладнання для шкіл. Міністерством освіти розроблений проект Типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

В Україні проводитимуть моніторинг якості освіти. Міносвіти затверджений Порядок проведення моніторингу якості освіти. Документ визначає механізм проведення моніторингу якості освіти у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

У МОН підготували нові вимоги до документів про вищу освіту. Міністерством освіти підготовлений проект постанови КМУ про документи про вищу освіту. Документ визначає перелік обов’язкової інформації, що повинна міститися в документах про вищу освіту та наукові ступені.

Учителі-учасники сертифікації отримали запрошення. Учителі початкових класів, які цього року беруть участь у сертифікації, отримали запрошення на зовнішнє незалежне оцінювання. Тестування фахових знань та умінь учителів відбудеться 29 лютого.

Профспілка виступила проти відміни субвенції для малих шкіл. Освітня профспілка не погоджується із запропонованими урядом змінами до Порядку надання освітньої субвенції, якими передбачено скасування субсидіювання шкіл, кількість учнів у яких становить менше 30 осіб.

Залишки освітньої субвенції підуть на пожежну безпеку. Уряд ухвалив постанову, згідно з якою пріоритетом використання залишків освітньої субвенції стане пожежна безпека у школах. За словами міністра освіти, пожежна безпека шкіл має бути одним із пріоритетів для місцевої влади.

Міносвіти затвердило порядок реагування на булінг. Освітнім відомством затверджений порядок реагування на випадки булінгу (цькування). Документ визначає механізм реагування на випадки булінгу в закладах освіти всіх типів, окрім тих, які забезпечують здобуття освіти дорослих.

Реформа освіти: звіт уряду про хід виконання Програми КМУ. Кабінет Міністрів оприлюднив звіт уряду про хід і результати виконання Програми Кабінету Міністрів України у 2019 році, зокрема, і у частині діяльності Міністерства освіти і науки України.

У мережі продають фейкові відповіді на тести ЗНО. За інформацією УЦОЯО, як і в попередні роки, задовго до проведення зовнішнього незалежного оцінювання соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями продажу правильних відповідей на тести 2020 року.

У Профспілці кажуть про можливе закриття коледжів. У Профспілці працівників освіти наголошують на можливому знищенні такої ланки освіти як коледжі, у разі виділення їх зі складу вищих університетів, оскільки місцеві бюджети без відповідного фінансування на місця не зможуть їх утримувати.

На ЗНО вже зареєстровано 85 тисяч учасників. Традиційно, найбільш популярними тестовими предметами є українська мова і література, історія України та математика. Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме до 24 березня.

Проглядів матеріалу: 285 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.02.2020 | Комментарії (0)

    Світова громадськість 21 лютого відзначає Міжнародний День рідної мови. Його встановлено у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО для захисту мовної і культурної багатоманітності.

З метою збереження культурної спадщини народів світу, виховання любові до рідної мови у Валякузьминській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителями – філологами Мойсюк Н.Д., Генкул Р.Б. та Сусак Л.І. був проведений «диктант єдності». Саме такі заходи сприяють свідомості української нації щодо корінних народів і національних меншин та їхньої мови.

Проглядів матеріалу: 279 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.02.2020 | Комментарії (0)

     З 17 по 21 лютого у Валякузьминській школі проходив тиждень початкової школи. Він був насичений багатьма різноманітними подіями: цікавими виставками, конкурсами, віртуальними подорожами та захоплюючими змаганнями.

Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 273 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.02.2020 | Комментарії (0)

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади

директора Турятського НВК

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької районної державної адміністрації оголошує конкурс на зайняття вакантної посади директора Турятського навчально-виховного комплексу.

Місце знаходження закладу: Чернівецька область, Глибоцький район, село Турятка, вулиця Головна, 27.

Умови оплати праці: посадовий оклад, надбавки, доплати та премії встановлюються згідно контракту, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 №643 «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки», наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 №557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», наказу Міністерства освіти і науки України від 15.04.1993 №102 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 665 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.02.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024