Субота, 27.04.2024, 11:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 18
Гостей: 18
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 26
Проглядів матеріалу: 1131 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

   Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.

Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення тижня початкових класів. У цьому навчальному році він проходив з 17 лютого по 21 лютого 2020 року під гаслом:
Україну бегегти ,рідний край любити,
До людей з добром іти,в школі гарно вчитись!
Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом, в рамках якого були проведені різноманітні заходи. В роботі тижня взяли участь всі початкові класи. Було проведено різні заходи, які сприяли більш поглибленому засвоєнню учнями основного навчального матеріалу. Адже, головною і невід’ємною метою цих заходів є підвищення інтересу учнів до певного предмета.
Кожен день тижня мав певну назву і мету, протягом якого вчителі і учні реалізовували поставлені завдання.
Перший день – «Моя країна Україна»
Розпочався тиждень святковою виставкою малюнків на тему «Я люблю Україну», де учні з великим старанням передали свою любов до Батьківщини. Всі роботи були яскраві, різноманітні, індивідуальні. Оформлення виставки дало змогу ознайомитись з творчістю не тільки учням, учителям, а й батькам та іншим відвідувачам нашої школи. Вчителями були запропоновані цікаві розвиваючі завдання для гри «Народні символи України», з якими учні вдало справились.
Другий день––«День природознавства»
Виховувати почуття прекрасного, розвивати позитивно-емоційне ставлення до пізнання навколишнього, активність, творчість, оригінальність учнів - така мета була наступного творчого дня.
У кожному класі проведено конкурс «Екологічна вікторина». Продовжився день відкриттям художньої галереї «Збережемо природу!», створеної на радість учням їхніми ж зусиллями.
У 4 класах проведені відкриті уроки на тему: «Природа материків і океанів»На уроках учні захищали проєкти виготовлені у формі лепбуків та альбомів-альманахів.
Третій день- «День математики»
Третій день тижня був присвячений Королеві усіх наук – математиці. Під час його проведення молодші школярі мали змогу показати себе справжнім мудрецями та чомусикам, відгадували загадки, кросворди та ребуси. З метою виявлення інтелектуально обдарованих учнів, розкриття творчого потенціалу серед учнів 2 класів пройшов конкурс «У царстві математики», учні 4 класів провели інтелектуальну гру «Математичний КВК» Учні 4 класів показали свої здібності швидко обчислювати, логічно мислити та весело спілкуватися під час змагань.
Четвертий день–«День здоров’я»
В кожному класі розучувались на уроках фізкультхвилинки з рухами, що вразило учнів своєю різноманітністю та цікавістю. На перервах діти залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. Це дало позитивний результат, так як учні під час великої перерви проводили вільний час організовано.
Також у цей день учні 4 класів переглянули презентацію «Здоровий спосіб життя». Учні 3-4 класів зустрілися з медсестрою школи та говорили про збереження імунітету і профілактику грипу.

П’ятий день- «День рідної мови»
Наша культура багата на різного роду орнаменти і майстерну вишивку, то від самого ранку початкова школа наповнилась барвистими кольорами традиційного українського вбрання.
Також в кожному класі початкової школи були проведені заходи вшанування дня рідної мови, адже всі ми - народ України, який складається з родин, великих і малих, працьовитих та дружних. Як велика ріка бере початок і силу з малого джерела, так і наша держава починається з мови.
Учні декламували вірші, співали пісні, відгадували загадки, веселили усмішками, інсценували казочки змагались у веселих конкурсах та іграх. Цього дня кожен мав змогу презентувати свої таланти та творчі здобутки. Діти переглянули майстер-клас «Умілі ручки» з виготовлення квітки зі стрічками у 3-В класі.
На конкурсі читчів віршів діти з великою шаною декламували вірші про рідну мову та Україну. Всіх дітей було нагороджено грамотами на урочистій лінійці.
Промінець добра і любові торкнувся кожного серця і дорослих, і дітей. Тиждень завершився урочистою лінійкою «Закриття тижня початкових класів», де підведено підсумки роботи і винесено подяку всім активним учасникам.
Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учителів та учнів, були цікавими та корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини, створення у навчально-виховному процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів. Учні початкових класів проявили себе і показали, що вони є розумними, творчими, артистичними, вихованими, кмітливими, цілеспрямованими.
Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ними радіє успіхові кожного.
Кожна дитина по-своєму неповторна. Скільки дітей – стільки здібностей. І в кожної свої мрії. Ми сподіваємося, що усі дитячі мрії здійснят ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 290 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

    У середу, 26.02.2020р., на базі Глибоцького РМЦ, відбулося засідання методичної студії працівників психологічної студії, яке працювало над проблемою: «Психолого-педагогічний супровід в інклюзивній школі».

Приймала участь у методичній студії в.о. Глибоцького ІРЦ – Палько С.М. Під час свого виступу Світлана Миколаївна наголосила на основних принципах психологічного супроводу дитини, яка перебуває на інклюзивній формі навчання: ведення документації, проведення корекційно-розвиткових занять, особливості роботи з батьками і т.ін.

Наступним етапом студії була презентація нормативно-правової бази, методичні рекомендації, психодіагностичний інструментарій та корекційні програми.

На круглому столі психологи та соціальні педагоги ділилися власним досвідом роботи та виробили план заходів психолого-педагогічного супроводу учнів, які перебувають на інклюзивному навчанні.

У кінці засідання методичної студії працівники психологічної служби отримали сертифікати.

Методист РМЦ Колесник А.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 271 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ відділу освіти, культури,молоді

та спорту Глибоцької райдержадміністрації

24.02.2020 року № 119

 

 

 

 

 

Перелік питань

для перевірки знань законодавства та нормативно-правових актів у сфері освіти під час проведення конкурсу на посаду директора-тисни тут

І. Питання на перевірку знання Конституції України

  1. Основні риси Української держави за Конституцією України.
  2. Форма правління в Україні.
  3. Визнання найвищої соціальної цінності України.
  4. Конституційний статус державної мови та мов національних меншин України.
  5. Найважливіші функції держави.
  6. Державні символи України.
  7. Конституційне право на працю.
  8. Конституційне право на освіту.
  9. Конституційне право на соціальний захист.
  10. Обов'язки громадянина України.
  11. Верховна Рада України та її повноваження.
  12. Президент України та його повноваження.
  13. Повноваження Кабінету Міністрів України .
  14. Повноваження місцевих державних адміністрацій.
  15. Статус прокуратури України за Конституцією України.
  16. Основні засади судочинства в Україні.
  17. Система адміністративно-територіального устрою України .
  18. ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

    Відкриті уроки, позакласні та виховні заходи - одна з важливих форм організації методичної роботи в Коровійській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Сьогодні, 25 лютого 2020 року, в рамках вивчення діяльності педагогічних працівників, які атестуються у 2019/2020 навчальному році, в школі був проведений День відкритих дверей. Вчителі ділилися своїми знахідками, методичними доробками та прийомами, знайомили колег з технологією власного досвіду:

- у 2-Б класі відкритий урок проводила вчитель англійської мови Альона Володимирівна Лодба з теми "Animals" ("Тварини");

- у 4-Б класі - відкритий урок з літературного читання "Леся Українка. Біда навчить" проводила Марта Вікторівна Тодосійчук;

- у 9-А класі Щериля Людмила Олександрівна проводила відкритий урок з правознавства "Сім'я. Шлюб";

- у 8-Б класі з української літератури "Кохання Остапа і Соломії як центральний мотив у повісті Михайла Коцюбинського "Дорогою ціною" (вчитель - марина Іванівна Локовей).

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 302 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

    24 лютого відбувся День відкритих дверей. Учителі Привороцької ЗОШ показали ряд цікавих уроків та виховних заходів, де можна було бачити майстерність вчителів, нові методи і технології, які допомогають нам у учительській справі.

Учитель історії Карпюк Фелічія Іванівна показала цікавий узагальнюючий урок-подорож з теми «Київська держава у ІІ пол. ХІ – І пол. ХІІІ ст., де вона закріпила знання, набуті учнями впродовж вивчення теми. Вона виховує позитивне ставлення до подій минулого своєї Батьківщини, інтерес до історії Київської держави.

Учитель початкових класів Микитюк Любов Віссаріонівна провела урок на тему «Punguta cu doi bani».

Були використані методи бесіди, проблемну ситуацію, дидактичні ігри. Тут було використовані багато загадок, рольові ігри, в яких учні грали головні ролі.

Учитель початкових класів Піцул Лариса Василівна показала ігрові форми уроків і як вчитель, і учні ростуть разом. На уроці було проведено каліграфічну хвилину, мандрівку до творчого острова «Дружба» і.т.д., робота в парах «Сенкан», робота в групах, гра «Упіймай займенника», загадки – жарти.

Остання зупинка «Підсумкова» довела, що ці всі методи ті ігри на уроці дають нам активних, вихованих дітей.

Проглядів матеріалу: 277 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

     Педагогічна лабораторія школи – це творча єдність усіх учителів, повсякденне інтелектуальне збагачення, взаємний обмін духовними цінностями. Продукт, який народжує взаємоузгоджену роботу кожного окремо і усіх разом, має право на життя.

В рамках тижня «Професійної майстерності» в Тарашанській ЗОШ І – ІІІ ст. провели День відкритих дверей. До цього дня готуються заздалегідь: переглядають старе з надією, що потрібно щось оновити. Це свято загальношкільне. День відкритих дверей завжди має бути революційно новим, нові творчі задуми, нові сплески емоцій, налаштовування на успіх і себе, і кожного учня в класі.

В цьому році в рубриці «Я атестуюсь» додається три прізвища:

Мокалюк А.П., Ватаманюк А.Ф., Бажурян В.В.. Кожний ретельно готувався до зустрічі з новим задуманим.

Тренінг на тему: «Стоп – Булінг» для учнів 8-9 класу, який провела Москалюк Алла Петрівна, психолог школи, дав хвилю шаленого спілкування, виражень емоцій, сплеск надій. Упродовж тренінгу учні ознайомилися з поняттями, формами та структурою булінгу, виховували почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивали вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формували навики відповідальної та безпечної поведінки, профілактику насилля в шкільному середовищі. Учні підтвердили, що тема тренінгу – цікава, актуальна, потрібна, витребувана запитами сьогодення.

Бажурян Вадим Валерійович, вчитель фізкультури. Ним проведено відкритий урок фізкультури у 5-му класі: «Модуль гімнастика».

Ватаманюк Анна Філаретівна, вчитель початкових класів та фінансової грамоти, провела ракове коло у 1-му класі за темою: «Транспорт». Майстерно провела червоною ниткою наскрізну лінію підприємливості і фінансової грамотності. Учні розвивали уміння та навички математичної компетентності у життєвих ситуаціях. Наскрізна лінія підприємливості і фінансової грамотності націлена на розвиток лідерських ініціатив, здатність успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі, забезпеченні кращого розуміння учнями практичних аспектів фінансових питань. В поданому випадку – це був продаж і купівля проїзних квитків на громадський транспорт.

Процес атестації – це випробування, що дає народження творчої співпраці кожного окремо і колективу в цілому. Вчителі показали високі професійні якості, сильні і слабкі сторони роботи, рівень культури і самовдосконалення. В День відкритих дверей створюються оптимальні умови для вивчення і впровадження передового педагогічного досвіду. Отож до успіху!

 

Заступник директора з НВР

Дерменжі Уляна

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 306 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)

    03 січня стартував ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Вже проведено олімпіади з  російської мови та літератури, з української мови та літератури, з французької мови, з фізики, з математики, з румунськської мови та літератури, з біології, з екології, з зарубіжної літератури,  з трудового навчання (технічна праця), з інформатики, з правознавства, з економіки, з хімії, з історії, з географії, з англійської мови.

    Наш район успішно представили і вибороли призові місця наступні учні:

з російської мови та літератури:

Козачук Олена, Глибоцький ліцей - І місце;

з української мови та літератури:

Герат Аріадна, Глибоцький ліцей - ІІ місце;

Лазаренко Софія, Кам'янська ЗОШ- ІІІ місце;

П'ясецька Анастасія, Глибоцька гімназія- ІІ місце;

Опеченик Микола, Чагорська ЗОШ- ІІІ місце;

Зеленівська Олександра, Кам'янська ЗОШ- ІІ місце;

Богдан Анастасія, Глибоцький ліцей - ІІІ місце;

Лупуляк Єлисавета, Глибоцька гімназія- ІІ місце;

з французької мови:

Семенович Кристина, Просіцька ЗОШ- ІІІ місце;

Опаєць Маріана, Карапчівський ліцей- ІІ місце;

Оксентій Валентина, Тереблеченська ЗОШ- ІІІ місце;

з фізики :

Виліткова Анастасія, Глибоцький ліцей- ІІІ місце;

з математики :

Тарнавський Сергій, Глибоцький ліцей- ІІ місце;

з румунської мови та літератури:

Козачук Олена-Діана,Сучевенська ЗОШ - ІІ місце;

Банилян Габрієла, Йорданештська ЗОШ -ІІ місце;

Оксентій Валентина,Тереблеченська ЗОШ І-ІІІ ст.- І місце;

Опаєць Мар'яна, Карапчівський ліцей -ІІІ місце;

Унгурян Георгій, Карапчівський ліцей- ІІІ місце;

Дулгер Анна -Рената, Купський НВК №2- ІІ місце;

Костинян Андріана, Карапчівський ліцей- І місце;

з білогії:

Возняк Олена, Глибоцький ліцей - ІІІ місце;

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1002 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024