Субота, 27.04.2024, 10:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 12
Гостей: 12
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 21

     «Рідна мова – душа народу». Саме під таким гаслом пройшли заходи , присвячені Дню рідної мови в Турятському НВК.

Учні 7-их класів, разом з учителем української мови Чоботару Орисею Дмитрівною, написали диктант під назвою « Мова – єдність етносів України».

Гарним і цікавим було свято мови у 2-А класі, організоване класним керівником Залуською Марією Михайлівною, яка разом з батьками дітей, намагалася довести до дитячих сердець , що мова - це криниця духовності і моралі, дзеркало душевної доброти українського народу.

Під час проведення відкритого заходу в 5 -Б класі «Квітни, мово солов'їна»

класний керівник Громей Ю.В. формувала в учнів розуміння того, що українська мова - наш скарб, наша історія, без чого не може існувати ні народ,ні Україна як держава. Учні із задоволенням брали участь у читанні поезій про мову, де почули її мелодійність, красу, багатство, розігрували смішні сценки, зачитували висловлювання видатних митців України про мову.

Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово - щастя, натхнення, добра, світлого майбутнього. Любіть, шануйте , бережіть рідну мову!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 333 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

      19 лютого 2020 року на базі районного методичного центру відбувся семінар-практикум учителів предметів художньо-естетичного циклу на тему: «Ціннісний потенціал предметів художньо-естетичного циклу в контексті реалізації ідей Концепції Нової української школи».

На семінарі були присутні вчителі музичного, образотворчого мистецтва та мистецтва закладів освіти Глибоцького району, а також об’єднаних територіальних громад.

Метою семінару-практикуму було: формування мистецької компетентності учнів, ознайомлення з новою типологією уроків у системі НУШ, ознайомлення з різновидами навчальної діяльності учнів на уроках мистецтва, використання міжпредметної інтеграції, опанування вміннями та навичками в образотворчій діяльності, готовності використовувати отриманий досвід у самостійній творчій роботі, розуміння учнями зв’язків образотворчого мистецтва з іншими видами мистецтва.

Методист РМЦ Руслан Щур розповів про  підвищення кваліфікації.

Наталія Поліщук, учитель Глибоцького ліцею провела міні-лекцію «Багатовекторність концепції Нової української школи в освітній галузі «Мистецтво», а також поділилася з досвіду роботи про використання методу проектів у процесі вивчення мистецьких дисциплін.

Олександр Крайський, учитель Глибоцької гімназії акцентував увагу на практиці реалізації музичного мистецтва в системі НУШ.

З досвіду роботи поділився Костянтин Скутар, учитель Коровійської ЗОШ, про формування співацьких навичок вихованців на прикладі роботи творчого об'єднання вокального мистецтва.

Для учасників Іриною Фруцькою, керівником гуртків Глибоцького БТДЮ було проведено майстер-клас з розпису еко-торбинок, як формування художнього образу та опанування вміннями та навичками в образотворчій діяльності.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 270 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

      Незабутні мандри у світ рептилій та павукоподібних, зібраних з усіх континентів світу, для дошкільнят Кам’янського ДНЗ організували та провели автори науково – пізнавальної програми «Книга джунглів».

Увазі малюків запропоновано колекцією живих екзотичних тварин: сцинк синьоязикий, черепаха, еублефар, американська білка, хамелеон, велетенський павук - птахоїд, папуга, удав, пітон, крокодил та ін., що супроводжувалась цікавими розповідями. Сміливці навіть могли відчути деяких тварин на дотик.

Діти отримали море задоволення, позитивних емоцій та ще довго ділились враженнями від побаченого.

Проглядів матеріалу: 268 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    18 лютого 1945 року в Глибоцькому районі на межі сіл Купка та Корчівці відбувся бій між боївкою Організації Українських Націоналістів та загоном НКДБ. Під ранок, ще за темноти, спецзагін із 12 червонопогонників оточив будинок Рипчука Івана на околиці села, в якому була облаштована криївка.

На запитання, чи є в хаті хтось крім неї, Ревека Рипчук відповіла, що немає нікого, а вона вагітна і чекає чоловіка. На вимогу засвітити світло в хаті зіслалась на відсутність сірників і свічки. Тоді при світлі власних ліхтариків енкаведисти розпочали обшук у хаті. Коли на горищі один із них відчинив потайні двері, які вели до криївки, пролунала автоматна черга. Повстанці зайняли кругову оборону в хаті й успішно відстрілювались, періодично кидаючи гранати. За якийсь час прибув на підмогу ще взвод енкаведистів із Глибоки, а це більше 40 вояків. Сили були нерівні. І, як свідчить спецповідомлення начальника спецзагону майора Вєдєрнікова, коли вже троє повстанців ОУН-УПА були вбиті: «Бандиты временно прекратили огонь и начали петь националистический гимн («Ще не вмерла Україна», автор). После чего автоматный огонь усилился». Вражаючий факт! Вони знали, що приречені, але не здались у полон, не просили пощади, а заспівали Гімн України. Це найвищий прояв героїзму. Серед загиблих уже були місцеві жителі Іван Іванович Рипчук, Ревека Василівна Рипчук та уродженець селища Глибока Георгій Дорофтейович Паламарюк, псевдо «Зелений» – провідник ОУН у Глибоцькому районі. То хто ж тоді співав славень України в хвилини, коли зближалася його смерть?

З того ж таки спецповідомлення дізнаємось, що останнім загинув Семен Євгенович Карлійчук, псевдо «Тихий» – заступник районового провідника ОУН, мешканець села Кам´янка. Він, вже поранений, відбивався до останнього набою, поки з крупнокаліберного кулемета не прострілили дерев´яну хату, влучивши в нього. Бій тривав близько трьох годин, що свідчить про високу ефективність оборони вояків ОУН-УПА. Місцеві мешканці свідчили, що після бою від криївки на семи возах-санях вивезли до центральної дороги вбитих та поранених енкаведистів.

Семена «Тихого», ще живого, за свідченням очевидців (з числа залучених до спецоперації міліціонерів), кинули на подвір´ї на солому і підпалили. Його впізнали по клаптику обпаленого пояса, який власноруч виткала його дружина. Так героїчно загинули четверо борців за волю України, мешканців Глибоцького району.

Збройний спротив радянській владі на території Глибоцького району – це біла пляма в історіографії Чернівецької області. Як бачимо, в ОУН були як українці, так і етнічні румуни, які в більшості не сприймали тоталітарний комуністичний режим. Завдяки відомостям від Миколи Рубанця – голови спілки офіцерів Чернівецької області, Іллі Балана – краєзнавця із Кам´янки, Марії Майщук – голови районної організації політв´язнів та репресованих, краєзнавчим дослідженням Глибоцького центру туризму і краєзнавства учнівської молоді однією білою плямою стало менше.

Тіла вбитих повстанців заборонили ховати на цвинтарі, і вони лежали неподалік обійстя. Але, попри заборону, місцева жителька, молода жінка із села Купка, на третю ніч похоронила у замерзлу землю сплюндровані тіла чотирьох вояків ОУН-УПА неподалік у лісі. На неї донесли сексоти, і за це їй довелось 10 днів зносити тортури у підвалах Глибоцького НКДБ і бути засудженою до заслання у Сибір на п´ять років.

Обійстя Рипчуків енкаведисти спалили. У хаті біля печі виявили лаз у підземний хід, що вів аж до лісу. Вірогідно, ним і скористався повстанець (або повстанці), які співали із Семеном Карлійчуком Гімн України. З великою вірогідністю, на що вказують дотичні факти ,припускаємо, що там був молодий хлопець Величко Деонизій (Нізьо) із Кам´янки. Він був охоронцем підрайонового провідника «Тихого». Подальша його доля досі не відома.

18 лютого 2020 року за участі голови Глибоцької районної ради Панчука П. В., заступника голови Глибоцької районної державної адміністрації Лопуляка І. К., начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької райдержадміністрації Барарюка В. І., дочки Семена Карлійчука Земфіри Рокочі з родиною, голови громадської організації «Народний Дім Глибоччини» та голови районної організації політв´язнів та репресованих Майщук М. С., мешканців Глибоки, Корчівців, Купки та ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 259 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

„În al limbilor tezaur

Fi-va pururea eternă

Limba doinelor de aur,

Limba noastră cea maternă”.

      Nu există nimic mai de preț pentru un popor decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam și suflarea în care se contopește sufletul. Înțelegem și sesizăm acest fapt într-un mod deosebit mai ales în ziua de 21 februarie, când sărbătorim ziua internațională a limbii materne.

Tradițional, în această zi la școala de cultură generală din Bahrinești se simte o atmosferă deosebită. Și în acest an elevii împreună cu profesoarele de limba română Elena Andruhovici și Viorica Bilouseac au pregătit serata literară „Preamăriți al Limbii nume...”, în cadrul căreea elevii au recitat poezii și au interpretat cântece despre limba maternă. Moderatorii sărbătorii, elevii clasei a 8-a Sofia Tofan și Mihail Cijevschi au accentuat faptul, că „limba unui popor este istoria lui și comoara cea mai de preț. Limba este o ființă vie, mereu în dezvoltare și ea trebuie să fie sensibilă la toate înnoirile economice, sociale, culturale ale vieții”.

În finalul sărbătorii elevii au dat citirii proverbele și aforismele despre limbă, pe care le-au selectat din timp, iar moderatoarele au concluzionat: „Limba maternă pentu noi este și va rămâne mereu un tezaur sfânt, pentru că e limba mamei, e limba pământului-mamă, limba originii”.

profesoara de limba română ȘM Bahrinești Elena Andruhovici

 

Проглядів матеріалу: 226 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

Протягом листопада 2019р. - лютого 2020 року було проведено І та ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка –2020».

За результатами журі дипломом ІІІ-го ступеня нагороджений Cкутар Костянтин Дмитрович, керівник гуртка Комунального закладу Глибоцького районного будинку творчості дітей та юнацтва, у номінації «Керівник гуртка художньо-естетичного напряму».

Вітаємо колегу! Бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів у майбутньому та перемог!

Проглядів матеріалу: 252 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    Методисти районного методичного центру, головні спеціалісти відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької РДА долучилися до написання диктанту єдності.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 902 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

„O limbă, o ţară, un grai

Atât mi-e de-ajuns pentru trai....”

   Limba maternă este limba în care am deprins cu toţii primele îndemnuri, primele alinturi, primele cuvinte de îmbărbătare ale mamei. Ziua Internaţională a Limbii materne se sărbătoreşte în fiecare an. Scopul acestei sărbători este dezvoltarea conștiinței tradițiilor lingvistice și culturale și duce la dezvoltarea solidarității bazată pe înțelegere, toleranță și dialog. Cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, la şcoala de la Iordaneşti de gradele I-III s-a desfăşurat în clasele a 5-11 o dictare pe tema: „Limba – unitatea etniilor în Ucraina” şi lecturi literare „Legenda limbii române”. În clasele a 5-a și a 6-a profesoarele de română au organizat concursuri pe echipe, în care elevii au demonstran nu numai că cunosc diferite noțiuni ale limbii materne, dar au cunoștințe generale despre lumea înconjurătoare. Elevii din clasa a 6-a au pregătit desene care ilustrează diferite zicale românești, iar cei de a 9-a au pregătit rebusuri cu tematică literară. Credem că este o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi şi totodată o dovadă de patriotism să cunoaştem limba maternă în procesul ei de evoluţie, din cele mai vechi timpuri până astăzi.

Profesoarele de limba şi (literatura română şi universală):

Şapca Marina, Moscal Irina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 267 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

   21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися учні та вчителі Купського НВК №2.

У цей день в нашій школі пройшли заходи під гаслом «Відчуй смак рідної мови!..». Вчителі румунської мови, вчителі української мови та вчителі молодших класів написали з учнями диктант «Мова – єдність етносів України».

 

Проглядів матеріалу: 252 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

Над усі багатства і припливи мод

Шануймо мову серцем і вустами.

Народ без мови-це вже не народ,

Без мови всі ми б сиротами стали.

Ідуть гріхи за нами і борги.

Від них зректися не шукаймо броду,

Шануймо мову над усі боги,

Якщо ми хочем зватися народом

  21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Уже традиційно в Слобідському НВК проходить захід, присвячений Міжнародному Дню рідної мови. Учні школи мали змогу поринути у багатющий світ краси рідної мови. Метою проведення заходу було:

донести до учнів красу і багатство української мови;

формувати відчуття краси рідної мови;

виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Учнями 5-9-х класів та учителем української мови й літератури Здрилюк О.Б. було підготовлено святкову програму. Лунали вірші, пісні, сценки про мелодійну, дивовижну мову нашої держави. Із уст дітей лунали слова, що мова – це Божий дар, а мовлення – неоціненний скарб, цілюще джерело.

Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалося під пером Івана Котляревського, Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою….

Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 250 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

   Традиційно у День Героїв Небесної Сотні на базі Глибоцького РМЦ проведено інструктивно-методичну нараду вчителів предмета "Захист Вітчизни" разом з працівниками Глибоцького районного військкомату. Засідання розпочато реквієм на честь Героїв Небесної Сотні. Методист РМЦ Василь Швець проаналізував роботу РМО вчителів предмету "Захист Вітчизни" за перший семестр 2019-2020 навчального року. Крім того, обговорено розпорядження Чернівецької ОДА від 11 січня 2020 року №24-р та наказ Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА від 3 лютого 2020 року №54 "Про організацію та проведення допризовної підготовки у закладах освіти Чернівецької області на 2020-2021 року". Працівниками Глибоцького районного військкомату було зосереджено увагу на проблемі "Формування свідомого ставлення до виконання священного обов'язку - захисту держави України".

Учасникам наради рекомендовано взяти участь у заходах з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни. Обговорено проєкт Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

 

Проглядів матеріалу: 255 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

     Пізнавально-розважальну гру ,,Буду гідним скрізь і всюди, щоб нести вам радість, люди!" провела класовод третього класу Світлана Михайлівна. Педагог розвивала культуру мовлення та спілкування. Доносила до свідомості дітей, що найвища краса людини в тому, що вона живе не тільки для себе, а й для інших людей. Класовод старалася, щоб діти усвідомили необхідність бути ввічливими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 274 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

           Мова – це душа нації, у її глибинах народилося багато того, чим може гордитися наш народ.

Уже традиційно у лютому у нашій школі урочисто проходить тиждень румунської мови. Найрізноманітніші заходи присвячені Міжнародному Дню рідної мови тривали упродовж тижня. Це були і конкурси, і виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години, під час яких учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні є у нас.

20 лютого учні 5-9 класів презентували літературно-музичну композицію «Limba maternă – ca floarea eternă». А сьогодні, 21 лютого у всіх класах було проведено диктант єдності.

 

Метою всіх проведених заходів було:
- донести до учнів красу і багатство рідної мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Ми повинні берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам цінний скарб – рідну мову.

Заступник з виховної роботи : Скутарь В.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 229 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    20 лютого в Слобідському НВК відбулись заходи, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності.

Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг Героїв на тематичній лінійці «Небесна Сотня у наших серцях», яку розпочали спільною молитвою. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Учні власноруч виготовляли паперових ангелів та облаштували інформаційно-тематичну виставку «Вічна пам’ять героям», біля якої горіли лампадки.

Герої України! Ваш святий і вічний подвиг завжди житиме в наших серцях! Слава Україні! Героям слава!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 228 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

Красивий, щедрий рідний край,
І мова наша- солов’їна.
Люби, шануй, оберігай
Наш край, що зветься Україна.
І. Січовик

    За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів,коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Кожна доросла людина усвідомлює важливість мови у своєму житті: мова – це спілкування, мова – це ознака культури,мова – це скарб,що єднає людей однієї нації. А що означає мова для найменших українців? Адже становлення мовлення людини відбувається в ранньому дитинстві і привчати до рідної мови потрібно саме в цьому віці.
День рідної мови у нашому закладі був насичений різноманітними навчальними і виховними заходами. У своїй роботі вихователі ставили за мету розкрити дітям усю красу української мови, її багатство. А це величезне надбання української народної творчості: діти слухали казки,розказували вірші,виконували народні пісні, показано лялькову виставу. Створювали настрій свята і оформлені національні куточки.

Директор ЗДО Чорней Н.В.

Проглядів матеріалу: 269 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

   Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.
19-21 лютого у нашому ліцеї заплановано та проведено заходи - покликані виховувати, укріплювати в учасників освітнього процесу усвідомлення наслідків подій Майдану. Розуміння значення, особистого внеску кожного захисника свободи та гідності нашої держави, зокрема протягом останніх шести років.
19 лютого ліцей відвідали герої нашого часу, учасники АТО та воєнних дій на території інших держав, волонтери. А саме:
Білійчук Василь Іванович - Голова спілки Афганців Глибоцького району, учасник бойових дій, волонтер;
Євчук Ігор Миколайович - Голова спілки учасників АТО Глибоцького району;
Гнатчук Павло Ілліч – учасник бойових дій у зоні АТО;
Шевченко Володимир Іванович – волонтер;
Лупуляк Ілля Костянтинович – волонтер.
За їх безпосередньої участі був проведений виховний захід «СИНИ -- ГЕРОЇ, БОРЦІ ЗА ВІЛЬНУ УКРАЇНУ». Від першої особи ліцеїсти мали можливість почути вражаючи факти про бойові будні на передовій. Були продемонстровані та передані до музею залишки зброї з зони ООС.
20 лютого відбудеться Акція «Ангели пам’яті» до якої долучаться всі ліцеїсти. У цей же день класні керівники проведуть відповідні тематичні години.
21 лютого учні 9 класу разом із класним керівником Світланою Гнатчук відтворять хронологію подій на Майдані під час свого виховного заходу.
Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга.

СЛАВА УКРАЇНІ!
СЛАВА ГЕРОЯМ!
УКРАЇНА – ЦЕ НА ВСЕ ЖИТТЯ!
УКРАЇНА – ПОНАД УСЕ!

Проглядів матеріалу: 231 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

Борітеся — поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Т.Шевченко
Уривок з поеми “Кавказ”

    Сьогодні, 20 лютого 2020 року, – шості роковини кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.
Для припинення свавілля державних органів зранку 18 лютого 2014 року протестувальники організували ходу до Верховної Ради України, яка отримала назву «Мирний наступ». Громадяни вимагали від влади рішень для виходу з кризи і врегулювання ситуації в країні, насамперед обмеження повноважень президента України шляхом внесення змін до Конституції України. Працівники міліції, діючи за вказівками керівництва правоохоронного органу, спільно з «тітушками», грубо порушуючи чинне законодавство, застосовували надмірне насильство і використали вогнепальну зброю, вчинивши жорстокий силовий розгін ходи.
Як наслідок, 18 лютого на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку та Маріїнському парку загинуло 23 людини, а 509 отримали тілесні ушкодження, з них 37 – тяжкі, 85 – середньої тяжкості. Вранці 20 лютого розпочали розстріли. Вони тривали дві години. Загинули 70 євромайданівців. Загалом, за даними Міністерства охорони здоров’я, з 18 до 20 лютого 2014 року загинули 82 учасники акцій.
Учні 7-В класу разом з класним керівником підготували лінійку присвячену пам’яті загиблим на Майдані.
Сьогодні ми згадуємо Героїв Небесної Сотні зі сльозами на очах та дякуємо за їхній подвиг та пожертву заради нашого майбутнього.

Проглядів матеріалу: 252 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

     Любов до Батьківщини — велика чеснота. Не може любити Бога та людина, яка не навчилася шанувати своїх батьків і свою Батьківщину. Добра дитина не кидає свою матір в недолі і в стражданні. Такою має бути любов до Вітчизни, із почуттям власної гідності. Бажання бути вільними і незалежними виявили герої сьогодення
.Ніколи не зітруться у пам’яті події зими 2014 року, вони перевернули свідомість багатьох людей, показали, що українці – нація, гідна кращого майбутнього.
На честь вшанування Героїв Небесної Сотні 20 лютого в нашій гімназії учнівське самоврядування підготували та провели виховний захід « Небесна сотня – ангели, які тримають українське небо». На заході були присутні учні 7-11 класів, які переглянули цикл відеосюжетів про ті страшні події на Майдані. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.
Герої не вмирають, вони стають легендою, взірцем для майбутніх поколінь. Бо ж свідомо боротися і віддати життя за Батьківщину — це подвиг справжнього патріота-українця. Слава Україні! Героям Слава!
Проглядів матеріалу: 246 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    20 лютого для українського народу - особлива дата: День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Подіям, які відбулися у лютому 2014 року у Києві, була присвячена сьогодні година спілкування для другокласників під назвою "У нашій пам'яті вони назавжди залишились". Школярі уважно переглянули запропонований класоводом Лілією Петрівною відеоролик "Юні ангели". Хвилиною мовчання та палаючими свічечками вшанували пам'ять героїв.

 

Проглядів матеріалу: 206 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

   Anual pentru acest eveniment ne pregătim cu emoție și pasiune. Or, limba maternă a fiecărui popor este cartea lui de vizită.

Anul acesta această sărbătoare, în toate instituțiile de învățământ românești din ținut, a fost încununată de lumina versului nemuritor al lui Grigore Vieru.

De ziua Mondială a limbii materne la CIE Cupca au fost pregătite mai multe lecții și măsuri cu caracter educativ.

Sub îndrumarea profesoarelor de limba maternă elevii noștri au scris dictarea «Limba – unitatea etniilor în Ucraina». Au avut loc lecturi și recitaluri poetice din marii noștri înaintași M. Eminescu, V. Alecsandri, I. Creangă, A. Mateevici, N. Stănescu, Gr. Vieru, Gh. Sion, I. Motrescu ș. a.

N-am uitat în această zi să-i pomenin și pe autorul monografiei satului Cupca, regretatul Petre Ciobanu din Brașov, pe autorii și folcloriștii locali care și-au adus și ei contribuția la dezvoltarea limbii și culturii satului natal. Printre aceștia se numără regretații Magdalina Morar-poetă populară, Vasile Timiș, cantor al bisericii locale, cât și cei actuali, mai tineri sau mai vârstnici, care prin scrierile lor au proslăvit și proslăvesc baștina dragă, graiul, portul, neamul...

Pe ușile cabinetelor au fost afișate citate despre limbă ale oamenilor iluștri din toate timpurile.

La lecțiile de limba și literatura română s-a vorbit mult despre rolul limbii materne pentru fiecare popor, despre păstrarea limbii, rolul instituțiilor de învățământ, bibliotecilor, bisericii, părinților, societății etc.

Recitaluri s-au susținut aproape în toate clasele.

Pe parcursul săptămânii respective s-au scris și se vor scrie o serie de compuneri despre rolul limbii meterne în viața noastră. Cele mai reușite vor fi menționte cu diplome și foi de laudă.

Profesoara de limbă maternă Marilena Zâgrea a pregătit cu elevii claselor a 6-ea și a 7-ea un frumos colaj de poezii și cântece sub genericul „Limbă maternă - floare eternă”.

Cei mai activi elevi ai școlii au citit și au recitat versuri și cugetări despre limbă scrise pe steluțele simbolice.

Activ s-au încadrat în activitățile dedicate Zilei limbii materne și membri cenaclului literar LĂMÂIȚA. La ședința cenaclului am discutat despre operele literare, versurile scriitorilor și poeților clasici și moderni, cât și despre scriitorii bucovineni.

De asemenea am făcut cunoștință mai îndeaproape cu opera și viața poetului mamei, poetului copiilor, poetului plaiului natal, al limbii materne Grigore Vieru. Am citit cele scrise despre el în ziarele noastre bucovinene.

Am citit poeziile mele proprii «Limba mea maternă» și «Este limba noastră» din cartea mea de versuri «Lumea miraculoasă a poeziei» ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 264 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

      Scopul principal : de a-i aduce pe copii cât mai aproape de limba moştenită de la părinţi şi bunici.Pe parcursul întregii săptămâni s-au desfăşurat mai multe activităţi într-un mod deosebit de frumos, ceea ce i-a promovat pe elevi să fie activi. E bine să ştii mai multe limbi , dar spre toate să porneşti de la cunoaşterea profundă a limbii materne. Limba română este cea cu care ne-a însemnat Dumnezeu pe acest pământ. S-o păzim este datoria noastră a fiecăruia şi nu numai să o păstrăm , dar şi să o apărăm de împrumuturi, de expresii murdare, să o cinstim şi să o îngrijim. Limba este fiinţa vie care ne vine din timpurile cele mai depărtate ale neamului nostru. Ea este cea mai scumpă moştenire a strămoşilor care au lucrat, generaţie de generaţie, la elaborarea acestui produs sufletesc (Nicolae Iorga). Ziua internaţională a limbii materne este sărbătorită, în fiecare an, la 21 februarie, pentru promovarea diversităţii lingvistice, a multiculturalităţii şi a valorilor culturale universale. De ziua Mondială a limbii materne au fost pregătite mai multe lecții și măsuri cu caracter educativ.Sub îndrumarea profesoarelor de limba maternă elevii noștri au scris dictarea Limba maternă a fiecărei etnii- unică și a sa. Au avut loc lecturi și recitaluri poetice din marii noștri înaintași , concursurі, dictarea unității. Limba maternă și cultura sunt componente esențiale în procesul de definire a unei minorități naționale. Însușirea limbii materne, precum și utilizarea ei ca mijloc de comunicare contribuie la conservarea și perpetuarea identității fiecărei minorități. Există obiceiuri, există tradiții care se păstrează și se transmit mai departe, dar limba maternă se poate pierde foarte ușor, dacă nu este învățată și vorbită în familie ori dacă nu este studiată și exersată în școală.

Limbile materne sunt cele mai puternice instrumente de conservare şi dezvoltare a patrimoniului mondial material şi imaterial. Toate acţiunile întreprinse în vederea propagării limbilor materne vor servi, atât, la încurajarea diversităţii şi a educaţiei multilingvistice, cât şi la dezvoltarea conştientizării depline a tradiţiilor lingvistice şi culturale din întreaga lume, pentru a construi o solidaritate bazată pe înţelegere, toleranţă şi dialog.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 287 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

      20 лютого в Луковицькій ЗОШ вшановували пам'ять Небесної Сотні. Відбулася лінійка-реквієм «Вогонь пам’яті», щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час 6 років тому.

Класними керівниками був проведений виховний урок на тему: «Герої Небесної Сотні – борці за наше майбутнє».

Учні школи долучилися до Всеукраїнської акції «Ангели памяті».

 

Проглядів матеріалу: 237 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    День вшанування подвигу учасників Революції гідності та звеличення пам’яті Героїв Небесної сотні для учнів учнів Нижньосиньовецької ЗОШ став справжнім уроком сили духу і стійкості українського народу.
 
Гімн України, підхоплений дитячими голосами, прозвучав потужно і дуже щиро. А далі лунало: «Вони співали: «Ще не вмерла…» і йшли на смерть», і від цих слів щеміло серце, і сльози блищали на очах....
 
- 20 лютого ми вшановуємо пам’ять Небесної сотні, справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали своєжиття під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоючи права і свободи людей, європейське майбутнє України. Імена всіх 106 загиблих назавжди залишаться в серцях кожного українця. Нині нам доводиться продовжувати боротьбу за єдність своєї держави, захищати її кордони.
 
Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє та не забувати подвиг Героїв Небесної сотні.
 
Бажаємо всім сили духу, віри у краще майбутнє нашої країни.
 
На урочистій лінійці учні школи та педагогічний колектив вшанували пам'ять героїв- хвилиною мовчання!
 
Учні 5-гокласу приєдналися до акції Ангели Пам"яті.
 
Учениця 11-го класу -Тудосій Адріана виконала пісню
 
Педагог організатор: Стратулат І.М.
Проглядів матеріалу: 235 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    27 лютого 2020 року о 12.00 годині в Глибоцькому районному комунальному будинку творчості та дозвілля відбудеться благодійний концерт ансамблю «ЗБРУЧ» з м. Тернопіль, керівник Василь Ірмійчук.

Кошти, які будуть зібрані з концерту підуть на допомогу родині загиблого воїна з с. Новий Вовчинець - Копачука Віталія Петровича.

Запрошуємо мешканців Глибоцького району.

Вартість квитка – 30 гривень.

Проглядів матеріалу: 302 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

Вони стояли до кінця,

За вільну нашу Батьківщину.

Боролись за своє дитя,

За нашу рідну Україну.

Вони розвіяли пітьму

Своїм теплом, биттям сердечним.

Залишили свою сім’ю

І стали небом безкінечним.

    Минуло шість років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців.

Небесна сотня – це найсвятіший образ новітньої України.

Спомин Героїв Небесної сотні це не привід для виступів і політичних диспутів. Тут не може бути красномовства. Не слова, а дії потрібні Україні і українцям.. Вірю, що країну об’єднає праця заради майбутнього і молитва за наших Героїв. За нашу небесну охорону.

Сьогодні, у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. була вшанована пам'ять героїв Небесної Сотні, янголів, які віддали своє життя за свободу та майбутнє України. По школі було проведено ряд виховних заходів патріотичного спрямування. Пройшла акція – спомин «Запали свічку Небесній Сотні», під час якої учні запалили свічки на пам'ять загиблих героїв, у 7-му класі був проведений виховний захід «Герої не вмирають», під час якої учні зрозуміли одну важливу річ : «Вільні люди творять майбутнє», «Герої не вмирають, вони просто йдуть, але назавжди залишаються в наших серцях…». Учні 3-х та 6-х класів взяли участь у тихій акції «Янгол пам’яті». Вони виготовили білих янголят та розмалювали їх різними кольорами, у пам'ять про розстріл Героїв Небесної Сотні.

Пролунало в країні мовчання.

Навіть вітер затих на хвилину:

Відбувалось останнє прощання,

Зі словами «Герої не гинуть».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 208 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

     Пріоритетним напрямком у виховній діяльності Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст. було і залишається патріотичне виховання.

В школі створено стенд «Україна понад усе», у якому розміщуються матеріали про героїв Небесної Сотні та бійців АТО.

У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку матеріалів, що висвітлюють події на Майдані.

Класні керівники у старших класах провели уроки мужності «Борітеся-поборете», «Дух, що тіло рве до бою», «Нам потрібно пам'ять про героїв берегти».

Учні середніх класів брали участь у конкурсі читців «Хоробрі серця», в ході якого пролунали вірші про безсмертний подвиг учасників Революції Гідності.

Також школярі дізнались багато цікавого з презентації «Вічна пам'ять героям України».

Проглядів матеріалу: 257 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

    З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України у Валякузьминській школі було проведено цикл заходів присвячених 6-річниці Революції Гідності: Пам’яті Героїв Небесної Сотні:

  • Година спілкування на тему: «Герої Небесної Сотні - борці за наше майбутнє» ( кл. керівники);
  • лінійка - пам`яті із вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. (педагог- організатор – Загарюк-Дамян К.С., учнівське самоврядування);
  • Перегляд документального фільму, присвячених подіям на Майдані «Зима, що нас змінила» ( кл. керівники, педагог-організатор);
  • тематичні книжково-іллюстративні виставки «Гідність, відвага, сила духу» (бібліотекар школи – Котик Д.І.);
  • Проведення тихої акції «Ангели пам`яті» (кл. керівники);

Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечення того, щоб їх жертва не була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 258 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

   20 лютого 2020 р. о 12.00 у Димківському НВК розпочалася урочиста лінійка біля Криниці Людяності – пам’яті Небесної Сотні «Герої не вмирають…» під гаслом «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!».

Минуло шість років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.

Лютий 2014 року закарбувався в пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Кривава жертва мирних людей принесена на жертовник заради майбутніх поколінь.

На лінійці пролунала думка про те, що імена Небесної Сотні назавжди закарбовані в історії України, а найголовніше – у наших серцях. Тепер завдання кожного, навіть найменшого школяра, – не зганьбити і не зневажити жертовність славних активістів, а своїм життям, поглядами, вчинками продовжити їхні починання.

Виступаючі закликали усіх присутніх згадати у молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Учасники дійства в скорботі схилили низько голови під час хвилини мовчання перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Усі присутні пройнялися духом величних слів і акордів, які звучали, подихом святого вогню. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» були переглянуті відеоматеріали «Небесна сотня поіменно. Пам’яті Героїв Небесної сотні». Свічку пам’яті було передано з рук в руки.

Організаторами заходу були учні 10-го класу під керівництвом Головатої М.Л., а долучилися до його підготовки та проведення також учні 6-11 класів.

Колишня учениця, студентка ЧНУ, яка проходить практику і рідному закладі, прочитала вірш «Плач матері» М.Брозинського. Слова «Не стріляйте в мого сина, Вбийте краще ви себе…» проникли у кожне серце.

Прозвучали уривки з віршів сучасних поетів, пролунали пісні, які нікого не залишили байдужими, стривожили кожного присутнього.

У повній тиші пройшов весь захід. Він запам’ятається назавжди.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ…

 

Головата М.Л. – вчитель Димківського НВК

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 237 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

     20 лютого ми разом зі всією Україною вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, мужніх людей, патріотів, які віддали своє життя будучи впевнені, що доля країни в руках свого народу...
З 18-20 лютого у Грушівському НВК пройшли заходи щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, а саме:
- лінійка реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» (педагог-організатор, ЗДВР);
- проведення тихої акції «Ангели пам’яті» ( ЗДВР, класні керівники);
- година спілкування "Герої не вмирають!" 5-9 класи (класні керівники).
Разом ми згадали події, про які не можна забувати, та патріотів, що віддали своїй країні найцінніше. Віримо, що мужність цих людей яскравим променем вестиме нас уперед, до майбутнього, про яке вони мріяли.
Проглядів матеріалу: 234 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)

     21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Українська держава створює належні умови для задоволення освітніх потреб усіх громадян, забезпечує збереження етнічної самобутності, невичерпного розмаїття різних мов і національно-культурних надбань, які зберігають і передають із покоління в покоління рідну мову, мудрість, культуру, традиції, звичаї та обряди.

Традиційно у цей день у закладах освіти України проводяться зустрічі з письменниками рідного краю, творчі диспути, фестивалі, мовні конкурси, книжкові виставки, літературні подорожі, презентації, круглі столи, тематичні уроки.

 

Проглядів матеріалу: 218 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024