Четвер, 28.03.2024, 22:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 21 » Cемінар вчителів румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної)
13:27
Cемінар вчителів румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної)

     У пятницю, 19.04.2019р. на базі Димківського НВК, Глибоцького району був проведений районний семінар вчителів румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної). Тема над якою працювали вчителі «Формування ключових компетентностей педагога як складова підвищення професійної майстерності на уроках румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної). Робота розпочалася з ранкового кола та з ознайомленням плану діяльності. Нестандартною формою виявилося те, що Міхай Д.М., головний спеціаліст управління освіти Глибоцької РДА та вчитель румунської мови та літератури (румунської і зарубіжної) цього закладу приготувала дискусійну панель Факт-Чекінг (Кажуть що…..А як вважаєте ви?) та очікування вчителів від сьогоднішньої майстерні. Педагоги були заінтригованими, всі з нетерпінням чекали, що буде далі.

А наступним кроком стали відвідування творчих майстерень під назвою літературна кавярня. Показові уроки були проведені у 6–му та 10-му класах. Головною метою стало поглиблення знань про життя і творчість румунських письменників рідного краю які вивчаються за шкільною програмою. У класі панувала атмосфера справжньої кавярні. Матеріал підготовлений для семінару був дуже насичений та різнобарвний, учні продемонстрували гарне володіння рідною мовою, захоплення поезією письменників другої половини ХХ ст. віртуально подорожуючи рідними стежками справжніх митців рідного слова. Учні дослідили і синтезували матеріал: уривки документальних фільмів, інтервю на основі реальних подій, презентації.

Важливим етапом роботи став виступ методиста НМЦ суспільно-гуманітарних дисциплін ІППОЧО, Говорнян Л.С. з теми «Особливості вивчення рідної мови в контексті НУШ».

Таким чином, було підкреслено, що процес розвитку професійної майстерності педагогічних працівників є цілісним і водночас динамічним, оскільки передбачає адаптивність у підходах до змісту та вибору форм і методів у організації навчального процесу. Органічною складовою розвитку професійної майстерності педагогічних працівників у процесі підвищення їх кваліфікації є особистісне та практичне спрямування навчання в системі підвищення кваліфікації. Результатом навчання в системі підвищення кваліфікації є динаміка фахової компетентності, яка виражається в прирості знань, умінь, навичок, досвіду особистісного саморозвитку, творчої діяльності, емоційно-ціннісних відносин, ціннісно-світоглядної спрямованості.

Бажаємо і надалі плідної праці всім педагогам краю!

 

Переглядів: 443 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024