Четвер, 25.04.2024, 17:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 10

      8 квітня на запрошення вчителя предмета «Захист Вітчизни» Іонця В.Г. гостем Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. був керівник районного методичного об’єднання вчителів Захисту Вітчизни Урсу Валентин Михайлович (вчитель ЗВ Глибоцької гімназії). Метою зустрічі було надання практичної допомоги у розбиранні та складанні макета навчального автомата АК-74.

Протягом 3-х годин учні 10 -11 класів мали змогу вдосконалити свої вміння і навички, змагались між собою на швидкість розбирання та складання макета навчального автомата АК-74 та спорядження магазину автомата навчальними набоями.

Спільними зусиллями досягли виконання нормативів програми предмета "Захист Вітчизни". Учні отримали досвід та залишилися задоволені.

 

Проглядів матеріалу: 328 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

Найвище завдання будь-якої

творчості – знайти незвичайне в

звичному і звичайне у фантастичному

Дідро

     Початок 2019 року для освіти Глибоччини безсумнівно можна назвати роком досягнень і перемог. Адже вихованці Глибоцького РБТДЮ та учні шкіл району взяли активну участь у обласних, всеукраїнських конкурсах. Неодноразово наші діти та їх керівники виборювали призові місця в природничому та декоративно-прикладному напрямках позашкільної освіти.

Зокрема, хочемо привітати переможців обласних конкурсів:

  1. ХІІ Міжнародний екологічний конкурс «Ось мій рідний край, ось мій рідний дім»

Абсолютні переможці:

  • Балан Олександра, учениця Глибоцького ліцею, кер. Богдан В. Д.;
  • Долинюк Юлія, вихованка гуртка «Народна творчість» Глибоцького РБТДЮ на базі Камʼянської ЗОШ, кер. Воробець В. Д.;
  • Мунтян Станіслав, учень Молодійської ЗОШ, кер. Невестюк А. В.;
  • Лупуляк Ірина, вихованка гуртка «Природа рідного краю» Глибоцького РБТДЮ на базі Глибоцького ліцею, кер. Балан Н. В.

Переможці:

  • Шмідт Аліна, Шмідт Ангеліна, вихованки гуртка «Природа рідного краю» Глибоцького РБТДЮ на базі Петричанського НВК, кер. Марусенко М. Г.;
  • Зегря Анна-Марія, вихованка гуртка «Вишиванка» Глибоцького РБТДЮ на базі Просіцької ЗОШ, кер. Шородок К. К.;
  • Григорчук Ярина, учениця Глибоцького ліцею, кер. Григорчук О. І.

Лауреати:

  • Мустяца Лілія, учениця Йорданештської ЗОШ, кер. Ігнатуш О. І.;
  • Войткова Катерина, учениця Купського НВК, кер. Олар Л. Г.;
  • Лодба Олександр, учень Молодійської ЗОШ, кер. Невестюк А. В.;
  • Чорней Олександр, учень Старововчинецького ліцею, кер. Воробець І. В.;
  • Цебуляк Софія, вихованка гуртка «Народна творчість» Глибоцького РБТДЮ на базі Камʼянської З ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 416 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (1)

   З метою національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, пошуку та підтримки обдарованих дітей, 09 квітня 2019 року проведено районний етап обласної виставки-конкурсу «Галерея мистецтв» на тему «Знай і люби свій край» («Декоративно-прикладне мистецтво»).

Роботи представили вихованці Глибоцького РБТДЮ та учні з 21 школи району, а саме: Йорданештської ЗОШ № 2, Привороцької ЗОШ, Молодійської ЗОШ, Новововчинецького НВК, Йорданештської ЗОШ І-ІІІст., Черепковецької ЗОШ, Кам’янської ЗОШ, Стерченської ЗОШ, Глибоцького ліцею, Багринівської ЗОШ, Старововчинецького ліцею, Корчівецької ЗОШ, Чагорської ЗОШ, Горбівецької ЗОШ, Опришенської ЗОШ, Михайлівського НВК, Димківського НВК, Сучевенської ЗОШ, Тереблеченської ЗОШ І-ІІІст. Нижньосинівецької ЗОШ, Коровійської ЗОШ. Представлені вироби відповідали вимогам та меті конкурсу.

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

     Сu 2 ani în urmă un nou stadion sportiv modern, dotat cu toate cele necesare, a fost deschis în satul Cupca. La construirea, amenajarea și darea lui în expluatare și-a adus contribuția nemijlocită deputatul român din Rada Supremă a Ucrainei, domnul Grigore Timiș.

Ca de obicei, când au loc asemenea evenimente importante, au loc și competiții sportive. Atunci, pe stadionul din Cupca, s-au întâlnit mai multe echipe sportive ale elevilor din raionul Hliboca și orașul Cernăuți.

Sincere mulțumiri aducem domnului deputat Grigore Timiș, care a contribuit la deschiderea unui asemenea stadion, unde în permanență se antrenează fotbaliștii noștri, care le-a ajutat și la procurarea costumelor sportive. Îi mulțumim antrenorului Nicolai Kovalenko din Cernăuți, care îi antrenează pe elevii noștri, părinților pentru procurarea formelor, susținerea morală și financiară, șoferului autobusului școlar Viorel Alerguș, pentru deplasarea lor la timp, la competiții, cât și pentru susținerea nemijlocită a elevilor noștri atât la antrenament, cât și la participarea la competiții. Fiul său Costel, elev în clasa 8-a la CIE Cupca, este și căpitanul echipei. De asemenea mulțumim direcției CIE Cupca, pentru susținere și înțelegere, profesorului de educație fizică și sport de la CIE Cupca Petru Marcu, primarului satului Aurel Alerguș, tuturor susținătorilor.

În permanență tinerii fotbaliști cupceni participă la competiții în diferite locuri și au succese deosebite.

Sperăm că în timpul vacanței de vară se vor putea antrena în Tabăra de vară cu specific sportiv din România.

Le dorim succese frumoase pe viitor și victorii cât mai strălucite. Sportul înseamnă putere și sănătate.

Eleonora Schipor

 

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

    Канікули – час відпочинку та розваг, позитивних вражень та зустрічей із друзями, а також можливість отримання нових знань за межами навчального закладу. Саме такими запам’ятаються весняні канікули для учнів 6-А класу, які разом з класним керівником Щерилею Людмилою Олександрівною, вчителем біології Цехмістир Аліною Іванівною та вчителем української мови Німіжан Галиною Дмитрівною здійснили поїздку до м. Чернівці. Приємно, що до колективу учнів, вчителів приєднались і батьки школярів.

Розпочалась екскурсія з прогулянки Парком культури і відпочинку ім. Т. Шевченка та візиту до Ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, який є однією з найстаріших ботанічних установ України (засновано у 1877р.). Зараз тут працюють відділи дендрології, трав‘янистих рослин, тропічних і субтропічних рослин, паркознавства, також функціонують насіннєва лабораторія, наукова бібліотека та гербарій. Школярів (які цьогоріч були першою групою відвідувачів Саду) гостинно зустріли співробітники, Коржан Ксенія Валеріївна й Литвин Надія Георгіївна та провели захоплюючу екскурсію справжнім музеєм живої флори із різних еколого-географічних зон світу.

Оскільки природа зараз лише оживає, учні мали змогу спостерігати різні етапи вегетаційного періоду рослин, закріпити свої знання, отримані на уроках біології, та побачити кущі, дерева, які раніше не зустрічались їм у природі. Розповідь екскурсоводів містила цікаві факти й перепліталась із легендами й повір’ями, зокрема, про актинідію, родичку ківі, дику хурму, тюльпанове дерево. Школярі побачили, як росте тис ягідний, і дізнались, чим він небезпечний, а також довідались, які хвойні дерева скидають голочки на зиму та які листяні кущі є вічнозеленими. Яскравою прикрасою саду зараз є розквітлі магнолії та рододендрони, біля яких залюбки фотографувалися діти.

А далі помандрували у світ дитинства – розважальний комплекс «Країна мрій», де кожен зумів поринути в атмосферу розваг, простору та безтурботності. Учні стрибали та грали в різноманітні ігри на батутній арені, шукали вихід з лабіринту, потрапляли у басейни із кулькам та поролоновими кубиками, катались на тарзанці, досхочу витрачали енергію у першому в Україні ніндзя-парку, подорожували у найсучаснішій зоні віртуальної реальності, а також підкріплялись стравами з меню закладу.

Екскурсійний день промайнув швидко, але насичено: учні забули про свої смартфони на декілька годин, натомість спільно поринули у світ нових знань та розваг. Додому повертались переповнені емоціями та приємною втомою. На згадку про екскурсію шестикласники вирішили до Дня довкілля, який щорічно відзначається в нашому навчальному закладі, висадити тюльпанове дерево на території рідної школи, щоб вона стала ще красивішою та затишнішою.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 345 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

    Перше, що хочеться не просто сказати, а вигукнути: “Море вражень! Океан емоцій!» А далі, як про наше буковинське весілля: «…Про це неможливо розповісти ВСЕ – це треба побачити!» І ми ЦЕ побачили! Ми – це делегація від зеленої Буковини у ІІ турі ІІІ Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», який проходив у Тернополі 21-23 березня 2019 року. Тюфтій Олександра з Старововчинецького ліцею представляла екскурсію по окремих залах Старововчинецького краєзнавчого музейного комплексу імені Івана Касіяновича Топала «Немає музейної тиші».

Треба віддати належне тернополянам – вони себе проявили як справжні і дуже гостинні господарі. Все було організовано на високому рівні – від зустрічання усіх приїжджаючих на вокзалах і до організації проживання у гуртожитку Тернопільського вищого професійно-технічного училища ресторанного сервісу. Своєрідний професійний практичний іспит склали і студенти цього закладу, які смачно нас годували, обслуговували та ще й на наші прохання рецепти своїх смачнючих випічок роздавали!

Від оргкомітету ІІІ Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» учасники почули на свою адресу багато приємних слів з вуст директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Сергія Вікторовича Неділька. Всі учасники отримали прекрасну можливість насолодитися спогляданням майстерності, талановитості учнів і студентів Тернопілля на вітальному концерті з нагоди відкриття конкурсу на сцені прекрасної актової зали Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

Двохгодинна пішохідна (у швидкому темпі) екскурсія показала нам Тернопіль сучасний, а захоплююча розповідь екскурсовода Тетяни Анатоліївни та демонстрування нею того, що містилося у «портфелі екскурсовода», дозволила заглянути у буремне минуле цього міста.

Незабутнім був театральний вечір цього насиченого дня – ми подивилися виставу Тернопільського обласного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка за твором Богдана Лепкого «Мазепа». Враження та емоції від цього дійства та занурення у ту епоху з оглядом на сьогодення – це окрема серйозна і болюча тема…

Другий день – це день конкурсний: напруження, хвилювання, відчуття відповідальності, бажання показати все те, заради чого так довго працювали і готувалися, представити свій край, де ти живеш у всій його красі і ще, і ще, і ще … , а виявляється, що все ж таки не можна охопити не охоплюване! Словом, порція адреналіну – відповідна!!!

Участь у конкурсі – це прекрасна школа майстерності! Кожен виступ – приклад того, як краєзнавці зібрали, зберегли у своїх музеях і представляють для загалу все те, що цікаве про їх рідний край. Нам чомусь здавалося, що ми з усіма учасниками – вже знайомі. Це дивне відчуття не полишало нас впродовж усього часу спілкування… В кінці зрозуміли: нас дуже-дуже багато чого об’єднує – почуття любові до свого рідного краю, бажання якнайкраще його представити, а ще те, що Україна – єдина країна!

Після заслуховування усіх виступів – ще майже доба тривожного, хвилюючого очікування на оголошення результатів. Щоб це очікування було легшим, нам організували екскурсію Тернополем вечірнім. Це було прекрасно!!! Наступного дня зранку нас гостинно прийняла Тернопільська українська гімназія імені Івана Франка, зокрема, група гімназистів-екскурсоводів музею історії гімназії. Було чого повчитися у них. А екскурсія до Тернопільського обласного історико - меморіального музею «Політичних в’язнів та репресованих» справила хоча гнітюче, але незабутнє враження, зокрема і тому, що проводив її один із репресованих …

І ось нарешті довгоочікуване оголошення підсумків: ми – перші у секції історичні музеї широкого змісту!!! І місце у ІІ турі ІІІ Всеукраїнського ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

   Всі учні школи завзято прийняли участь в акції та прибирали лівий берег річки Сірет. Роботи було багато, але результат був дуже гарним. Всі були задоволені своєю роботою, та своїм внеском в екологічний стан нашого села. Дана традиція буде зберігатися в школі і передаватися від покоління до покоління!

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)

    У четвер, 4.04.2019, відбувся районний семінар вчителів фізики на базі Купського НВК та Корчівецької ЗОШ І – ІІІ ступенів. Тема семінару: «Підвищення фахової майстерності вчителів шляхом модернізації методичної роботи для підвищення якості знань учнів». Заступниками директорів з виховної роботи Корчівецької ЗОШ та Купського НВК, Дручук Інною Романівною та Олар Лідією Георгіївною було представлено візитки шкіл. Методист управління освіти Ніна Василівна Трошина ознайомила учасників семінару з планом роботи, а також спільно з вчителем фізики купського НВК Плеваном Іваном Васильовичем провели круглий стіл на тему: «Підвищення фахової майстерності вчителів шляхом модернізації методичної роботи для підвищення якості знань учнів».

Керівник районного методичного об’єднання вчителів фізики Ганна Іванівна Шова надала присутнім інформацію щодо Всеукраїнського конкурсу «Левеня».

Вчителем фізики Купського НВК, Олар Л.Г. було підготовлено та представлено пристендовий урок у 9 класі на тему : «Взаємодія тіл. Імпульс. Закон збереження імпульсу», а вчителями фізики Корчівецької ЗОШ, Чорнопиським Тарасом Ярославовичем та Дручук Інною Романівною, цікавий та актуальний позакласний захід на тему: «Історія ракето-космічної галузі України»

Продовжили семінар надзвичайно цікавою та змістовною екскурсією до музею авіації та космонавтики м. Чернівці.

Щиро дякуємо за участі та сприяння у проведенні семінару методисту РМЦ Трошиній Ніні Василівні, голові районного МО вчителів фізики Шові Ганні Іванівні, а також завідувачу музею авіації та космонавтики Віталію Васильовичу Яценко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.04.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024