Субота, 27.04.2024, 04:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 17

      Підвищення вогневої виучки та вдосконалення навичок володіння стрілецькою зброєю юнаками випускних класів шкіл Глибоччини є складовою військово-патріотичного виховання молоді.

Так, в рамках програми з військово-патріотичного виховання підростаючого покоління, 16 квітня 2019 року   випускники 11-х класів на чолі з методистом РМЦ   Швецем В.Г.   взяли участь у вогневих тренуваннях та навчальних стрільбах, які відбулися на  загальновійськовому полігоні "Прибан".  Складання нормативів з стрільби бойовими набоями були організовані офіцерами Чернівецького обласного військового комісаріату та Глибоцького районного військового комісаріату.

Випускникам було проведено бесіду про умови вступу на навчання у вищі військові навчальні заклади України.

В ході навчальних стрільб учні на практиці ознайомились із правилами стрільби зі стрілецької зброї, правилами безпеки під час навчальних стрільб, послідовністю дій стрільця з автомата під час приготування до стрільби, проведення і припинення стрільби. Всього 310 учнів виконали успішно вправу навчальних стрільб бойовими набоями з автомата Калашникова.

Та найголовніше випускники відчули себе причетними до військової справи і стали на крок ближче до захисту своєї Вітчизни.

 

 

Проглядів матеріалу: 324 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)

     12 квітня у районному методичному центрі на базі Глибоцької гімназії та Глибоцького ліцею було проведено районний семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючі види праці) на тему «Розвиток ключових компетенцій на уроках трудового навчання».

На початку семінару методист Трошина Н. В. ознайомила присутніх із планом проведення семінару та провела брейнстормінг «Формування компетентностей на уроках трудового навчання», спрямований на підвищення професійної активності вчителів шляхом групового пошуку ідей.

Учителем Глибоцької гімназії Максимюк Л.І. був проведений флеш-меседж «Використання інноваційних педагогічних технологій на уроках трудового навчання», на якому було продемонстровано застосування ментальних карт, лепбуків, QR-кодів та ін. для активізації пізнавальної діяльності учнів.

Велику зацікавленість у присутніх викликала презентація Web-квесту «Побутові електроприлади», який було проведено у 6-Б класі Глибоцької гімназії.

На майстер-класі «Кадмейкінг. Виготовлення пасхальної листівки у техніці «Iris folding»» , проведеному вчителем трудового навчання Глибоцької гімназії Максимюк Л.І. педагоги мали змогу виготовити цікавий виріб у формі писанки. Для цього вони користувалися ай ріс-шаблонами та матрицями підбору кольорів.

  Виступивши перед учителями з доповіддю «Формування творчих компетентностей учнів на уроках трудового навчання», наголосила на необхідності творчого підходу педагогів у навчальній діяльності. Бомпа О.М. поділилася своїм досвідом роботи, представивши презентацію «Проектна діяльність як метод дослідження та вивчення скарбів культури, історії, традицій українського народу.» Педагоги районудізналися про історію виникнення народної ляльки, про значення оберегових ляльок. По закінченню Бомпа О.М. провела майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки «Дзвіночок». Усі учасники семінару із захопленням робили мотанки за всіма правилами українських оберегових ляльок , без ножиць і голок. Результат був вражаючим. Учасники семінару одержали масу позитивних емоцій.

На завершення семінару методистом Трошиною Н.В. був анонсований конкурс кабінетів трудового навчання, який проводитиметься у наступному навчальному році. Також піднімалося питання забезпеченості підручниками. Обговорення семінару та розроблення методичних рекомендацій пройшло за круглим столом у дружній невимушеній атмосфері.

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 390 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)

      11 школярів Глибоцької гімназії, членів наукового товариства учнів «Гіперіон», під керівництвом вчителя фізики Романюка Віктора Михайловича єдині з Чернівецької області взяли участь у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі, який проводив Національний центр «Мала академія наук України» «МАН - ЮНІОР ЕРУДИТ» на засадах STEAM - освіти. Конкурс проводиться щороку у вересні – грудні для залучення до науково-дослідницької діяльності учнів 5-11 класів. Метою заходу є поглиблене вивчення фізико-математичних та технічних наук.
У цьому престижному конкурсі брало участь більше 9922 учасників в таких номінаціях: Астроном, Еколог, Історик, Технік. Географія заходу дуже широка - 23 регіони України та зарубіжжя, але наші гімназисти дуже успішно виступили, отримавши 11 дипломів І ступеня.
Такому високому результату сприяло те, що наполегливим та працьовитим учням пощастило з творчим, знаючим, закоханим у свою справу учителем фізики Романюком Віктором Михайловичем.
Нових творчих звершень, юні фізики!

Проглядів матеріалу: 357 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)

    Відповідно до плану-графіку проведення виїзних методичних студій 12 квітня 2019 року Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області проведено засідання виїзної методичної студії для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО Глибоцького району у форматі методичної платформи та навчального практикуму на базі Глибоцького районного методичного центру.

У роботі методичної студії взяли участь: Бабин Емілія Петрівна, завідувач науково-методичного центру сучасних технологій оцінювання якості освіти ІППОЧО; Мойсюк Наталія Дмитрівна, методист Центру; Цуркан Інна Юріївна, заступник начальника управління освіти Глибоцької райдержадміністрації; Швець Василь Григоровиич, методист Глибоцького районного методичного центру.

Під час методичної студії керівники ЗЗСО та їх заступники мали змогу удосконалити управлінські компетентності щодо організації освітнього процесу та діловодства у контексті законодавчих змін та організації онлайн-тестування.

У ході роботи методичної платформи «Методичний супровід документування управлінської та розпорядчої діяльності керівника ЗЗСО» Бабин Е.П. роз’яснено положення нової Інструкції з діловодства у ЗЗСО та надано методичні рекомендації щодо покрокового документування управлінської інформації. Також учасниками методичної студії опрацьовано нові нормативні документи щодо проведення ДПА у 2018/2019 навчальному році, обговорено проекти наказів МОН України щодо положень про індивідуальну та інституційну форми навчання та розглянуто нестандартні ситуації під час організації освітнього процесу у контексті законодавчих змін.

Учасникам засідання методичної студії було представлено Модель курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників в ІППОЧО, у тому числі, так звану перехідну – для тих педагогічних працівників, які атестуватимуться у 2020 році.

Під час навчального практикуму «Онлайн-тестування як основа підготовки до ДПА та ЗНО» Мойсюк Н. Д. ознайомила учасників заходу з порядком надання послуг Інститутом закладам загальної середньої освіти з організації та проведення онлайн-тестування.

Учасників методичної студії забезпечено електронними методичними матеріалами для використання в роботі та надано вичерпні відповіді на всі запитання щодо організації освітнього процесу в умовах Нової української школи.

 

Проглядів матеріалу: 341 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)

     На календарі середина квітня. А погода зовсім не весняна. Вночі – до нуля градусів, у деяких місцях заморозки. У високогір’ї Карпат випав сніг – глибокий, лапатий, як у січні. І згадалось те, чим забули поділитись з усіма.

Цьогорічні зимові канікули для вихованців гуртка «Лижний туризм» Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, як завжди, були насичені подіями.

Одразу після нового року вирушили у засніжені Карпати на маршрут першої категорії складності. У складі групи були як новачки-лижники – Георгій Бабій з Коровії, Володимир Баловсяк з Михайлівки, Світлана Храновська з Луковиці, так і вже досвідчені спортсмени – Павло Дудка, Олександр Кушнір та Дмитро Ткач з Глибоки.

Маршрут був досить складний. Розпочинався у селі Долішній Шепіт Вижницького району. Звідти учасники перейшли Путильським низькогір’ям і через Лопушнянський перевал вийшли у верхів’я Білого Черемошу.

Південна окраїна Гринявських гір зустріла нас віхолою та морозами. Проте найскладнішим був перехід по Чивчинах, у верхів’ях Чорного Черемошу, де снігу навалило більше метра. Орієнтувались у тумані та заметілях здебільшого за допомогою прикордонних стовпчиків. У деяких місцях і вони були занесені снігом майже до верху, – а їх висота 180 см.

Ось де потрібна хороша фізична підготовка, адже перший лижник із рюкзаком потає у снігу на глибину до 40 см і більше. Тому зміна ведучого в таких умовах відбувається через кожні 10 хвилин.

Майже весь маршрут був прокладений у зоні лісу. Найвищою вершиною, на яку піднялись учасники походу, була гора Велика Будичевська в Чивчинах. Її висота – 1677 метрів. Складніше було з неї спуститись, ніж піднятись. Адже на окремих мегасхилах гори є лавинонебезпечні ділянки. На цій вершині за традицією заспівали Гімн України та сфотографувались із державним синьо-жовтим прапором та червоно-чорним – прапором борців за волю України.

За час подорожі учасники набули та вдосконалили навики виживання в екстремальних умовах, орієнтування у складних погодних умовах у гірсько-лісистої місцевості, пересування на лижах із вантажем по крутосхилах. А ще – навчились цінувати підтримку товариша і не боятись труднощів зимового походу. В Україні дуже мало осередків, де молодь займається лижним туризмом.

Група за 11 днів пройшла більше 130 кілометрів. Завершили маршрут у селі Шибене Верховинського району.

Що найбільше запам’яталось із подорожі? Звичайно, неповторні зимові Карпати, куди запрошуємо сміливих, готових до випробувань юнаків та дівчат. Глибоцький центр туризму допоможе гартувати свій характер.

А надворі весна. Тільки сніг у високогір’ї Карпат знову кличе у лижну мандрівку. Однак це буде вже наступного року. Нині ж насолоджуємось чудовими фотографіями зимових Карпат, і вас запрошуємо.

 

Керівник групи, інструктор туризму

Анатолій Дудка

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)

      «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» – під такою назвою пройшла історико–краєзнавча конференція у Черкасах на початку квітня. Організатори конференції – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді.

У роботі конференції взяли участь юні краєзнавці майже з усіх областей України. Чернівецьку область на заході представляв вихованець Глибоцького центру туризму і краєзнавства Дудка Павло.

У секції «Історичні постаті» Павло Дудка презентував пошуково-дослідницьку роботу «Імена, підняті з небуття» про створення та діяльність осередку ОУН на теренах Глибоччини у 40-х роках ХХ століття. У роботі висвітлена збройна боротьба боївки під керівництвом районового провідника глибочанина Паламарюка Георгія (псевдо «Зелений»). Завдяки архівним матеріалам, наданим Миколою Рубанцем, був досліджений бій з енкаведистами, у якому загинули керівники районового проводу Георгій Паламарюк та Семен Карлійчук з Камʼянки, а також звʼязкові – мешканці Купки Іван та Ревека Рипчуки. Основний посил, із яким Павло звернувся до своїх колег – учасників конференції: і в Глибоцькому районі, з поліетнічним складом населення, у далекі 40-і роки були справжні патріоти, які до останнього подиху боролися за Українську Державу. Наше завдання – берегти памʼять про цих героїв.

У програмі конференції була екскурсійна поїздка у Холодний Яр – знакове місце для багатьох українців. Саме там відбувалися події, які описав у своїй поемі «Гайдамаки» Тарас Шевченко. Це батьківщина борців за волю України різних епох – Гетьмана Богдана Хмельницького, керівника гайдамацького повстання 1768 року Максима Залізняка та отамана полку гайдамаків Холодного Яру Василя Чучупака.

Ми побували біля дуба Максима Залізняка, відвідали Мотронинський монастир, тривожні дзвони якого повідомляли мешканців довколишніх сіл про наближення більшовицької орди і скликали до бою повстанців. Тут гайдамаки освячували зброю.

У райцентрі Камʼянка ми відвідали історичний музей, який розташований у родинному маєтку Давидових. Наукова співробітниця музею Лариса Висоцька розповіла, що у цьому будинку жила сестра Петра Ілліча Чайковського, тут часто бував і сам композитор. Нас глибоко вразила розповідь пані Лариси про Холодноярську республіку, яка існувала 1918 – 1923 р.р., її славних отаманів та козаків. Ми дізналися, що криївка – це «винахід» холодноярців, який пізніше запозичили вояки УПА. На жаль, ці сторінки історії України не висвітлені у шкільній програмі.

Учасники конференції з різних куточків України пройнялися духом спільності та відчули, що Україна – це одне ціле, а історія нас єднає, а не розділяє, та що історію нашого народу виносити за дужки не можна.

Оксана Меленко,

методист Глибоцького ЦТКСЕУМ

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 322 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.04.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024