Четвер, 25.04.2024, 08:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 21 » Герої не вмирають…
09:36
Герої не вмирають…

   20 лютого 2020 р. о 12.00 у Димківському НВК розпочалася урочиста лінійка біля Криниці Людяності – пам’яті Небесної Сотні «Герої не вмирають…» під гаслом «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!».

Минуло шість років від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.

Лютий 2014 року закарбувався в пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Кривава жертва мирних людей принесена на жертовник заради майбутніх поколінь.

На лінійці пролунала думка про те, що імена Небесної Сотні назавжди закарбовані в історії України, а найголовніше – у наших серцях. Тепер завдання кожного, навіть найменшого школяра, – не зганьбити і не зневажити жертовність славних активістів, а своїм життям, поглядами, вчинками продовжити їхні починання.

Виступаючі закликали усіх присутніх згадати у молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Учасники дійства в скорботі схилили низько голови під час хвилини мовчання перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Усі присутні пройнялися духом величних слів і акордів, які звучали, подихом святого вогню. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» були переглянуті відеоматеріали «Небесна сотня поіменно. Пам’яті Героїв Небесної сотні». Свічку пам’яті було передано з рук в руки.

Організаторами заходу були учні 10-го класу під керівництвом Головатої М.Л., а долучилися до його підготовки та проведення також учні 6-11 класів.

Колишня учениця, студентка ЧНУ, яка проходить практику і рідному закладі, прочитала вірш «Плач матері» М.Брозинського. Слова «Не стріляйте в мого сина, Вбийте краще ви себе…» проникли у кожне серце.

Прозвучали уривки з віршів сучасних поетів, пролунали пісні, які нікого не залишили байдужими, стривожили кожного присутнього.

У повній тиші пройшов весь захід. Він запам’ятається назавжди.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ…

 

Головата М.Л. – вчитель Димківського НВК

Переглядів: 236 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024