Четвер, 25.04.2024, 18:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Січень » 27 » Її величають, перед нею схиляють голову
14:29
Її величають, перед нею схиляють голову

Є злочини гірші, ніж спалювати книги.

Наприклад – не читати їх.
Рей Бредбері

      Сила книги безмежна… Без неї людина сліпа. Книга відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки, адже вона – мудрий порадник, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

З метою ціннісного ставлення до літератури, книги у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району з 20 по 24 січня 2020 року проходив Тиждень зарубіжної літератури (далі – Тиждень). Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Мета проведення Тижня полягала в прищепленні любові учнів до краси і багатства зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій вчитель зарубіжної літератури - Л. І Сусак урочисто оголосила про відкриття Тижня, ознайомила з основними заходами, закликали брати активну участь, як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичну книжкову виставку найбільш актуальної літератури – класичної під назвою «Її величають, перед нею схиляють голову». Класні керівники провели виховні години на тему: «Черпаючи у книги – ми збагачуємо світ».

У завзятій та наполегливій боротьбі пройшла вікторина «Шляхами літературної казки» між учнями 5 – го класу. До останнього етапу в класі не вщухали переживання, оскільки команди «Стандоф» та «Гепарди» йшли пліч – о – пліч. Та все ж перемогу здобути комусь – не вдалося, оскільки в останньому етапі вікторини команди зрівняли свої бали.

Не менш захопливим та цікавим був літературний брейн – ринг «Скарби зарубіжної літератури», який проходив між учнями 6 – го класу. Літературний турнір мав на меті покращити та актуалізувати знання зарубіжної літератури. Боротьба велася між командами: «Діамант», «Книгознавці» та «Мандрівники». Варто зазначити, що команди гідно підготувалися до турніру, впевнено себе вели, а в очах виднілася жага до перемоги. Та все ж перемогу виборола команда «Книгознавці» - вони довели, що справді достойні так називатися. Натомість, команда «Діамант» посіла друге місце, а «Мандрівники» стали третіми.
Учні 7 - 8 класів мали можливість відчути себе справжніми телеведучими у конкурсі реклами «Книга зарубіжного автора, яку я раджу прочитати товаришеві». Конкурсанти проявили себе справжніми літературними критиками та режисерами. Найкращими стали: Грінчук Анна (8 кл.) та Деліцой Олена (7 кл.).

На золотій середині Тижня, 22 січня, був проведений відкритий урок на тему: «Марк Твен (1835 – 1910). Світ дорослих і світ дітей у повісті «Пригоди Тома Сойєра»» у 5 класі вчителем зарубіжної літератури Сусак Л. І. . Урок мав на меті: розпочати вивчення творчості американського письменника Марка Твена, дати початкові поняття про повість; розвивати навики виразного читання, критичного мислення; виховувати повагу до виявів чужих почуттів.

Також учні 5 – 9 класів взяли участь у конкурсі SELFI «Я і книга». Метою конкурсу було: популяризування улюбленої книги, відкриття нових горизонтів у сфері фотографії. Першість вибороли: Черней Д. (6 кл.) (див.на фото №2), Черней М. (9 кл.), Рожок А. (9 кл.) (див.на фото №1) та Магалюк А. (8 кл.). Учнів 9 – го класу чекав перегляд фільму «Шагренова шкіра» за мотивами книги Оноре де Бальзака, а також брейн – ринг на тему: «Літературні напрями: Просвітництво, Романтизм та Реалізм». Метою заходу було узагальнити та систематизувати знання учнів про творчість просвітителів, романтиків та реалістів. Перемогу здобула команда «Всезнайки», заступник з навчально – виховної роботи Токар І. Б. зазначила, що вже з перших етапів конкурсу, було помітно, що команда «Всезнайки» стане переможцем.
Наприкінці Тижня були підбиті підсумки проведеної роботи і кращих учасників Тижня відзначено грамотами та подяками.

На завершення хотілось б сказати, що Тижні зарубіжної літератури відкривають перед нашими вихованцями можливість літературного злету, становлення себе, як особистості. Завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у літературних бесідах, більше, і головне, якісніше читають, цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчитель відчуває радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.
Отже, з вище сказаного, варто зазначити, що Тиждень зарубіжної літератури пройшов на достойному рівні завдяки продуктивній праці, як учнів Валякузьминської школи, так і з боку вчителя зарубіжної літератури – Сусак Л.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 276 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024