П'ятниця, 26.04.2024, 16:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Травень » 2 » Компетентнісно – орієнтований урок – це інструмент виховання і розвитку, формування компетентної життєтворчої особистості
07:51
Компетентнісно – орієнтований урок – це інструмент виховання і розвитку, формування компетентної життєтворчої особистості

      Пріоритети у навчанні математики нині полягають у формуванні в учнів математичної компетентності, цілісних уявлень про сутність математичного знання, ознайомленні учнів з ідеями і методами математики, її ролі у пізнанні і перетворенні дійсності.

Саме такий вектор роботи і обрало районне методичне об’єднання вчителів математики Глибоччини, очолюване методистом РМЦ Трошиною Н.В.

В квітні на базі РМЦ відбулася методична нарада за участю зав. РМЦ Намаки О.С. та методиста науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППОЧО Біляніної О.Я.

В ході проведення наради розглядались питання якісної підготовки та проведення ДПА, ЗНО у школах району (Трошина Н.В.- методист РМЦ, Біла З.В. – керівник районного МО); методичні рекомендації щодо покращення якості підготовки учнів до уроків та життя через вибір підручників для 10 класу (Біляніна О.Я.).

На базі Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів в квітні відбувся семінар вчителів математики загальноосвітніх шкіл Глибоцького району та був присвячений актуальному питанню «Компетентнісно – орієнтований урок – це інструмент виховання і розвитку, формування компетентної життєтворчої особистості». Участь в роботі семінару взяли 34 вчителів шкіл району.

Актуальність теми не викликає сумнівів, так само як і доцільність. Саме тому проведення семінару мало на меті не тільки пошук ефективних методів і форм роботи з учнями, підготовки випускників до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, а ще й об'єднання в спільну когорту усіх тих вчителів, котрі бажають підвищити рівень професійних компетенцій з даного питання.

З метою максимально ефективного проведення семінару використано ті форми роботи, що сприяли всебічному розкриттю ключової проблеми, а це: інформаційно-аналітичне повідомлення, презентація з досвіду роботи, методичний діалог з педагогами. Такий насичений темп роботи семінару зумовлений важливістю обговорюваних питань. Завдяки згуртованій і цілеспрямованій роботі колективу Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором школи Чорнопиським Я.М. усі заходи, передбачені планом семінару, вдалося успішно реалізувати.

Чорнописька Валентина Лазарівна, талановитий і досвідчений педагог поділилася власним досвідом роботи; провела позакласний захід «Математика – поезія і музика душі».

Урок був і залишається наріжним каменем вивчення математики у системі роботи педагога. Саме тому у ході семінару було відвідано відкритий урок геометрії у 8 класі «Площі многокутника. Розв’язування задач», проведений Попеску М.А..

Під час обговорення уроку вчителі сформулювали основні чинники, які необхідно забезпечити на сучасному уроці математики: чітке усвідомлення учнями цілей діяльності на уроці; мотивацію на одержання якомога кращого результату; оволодіння загальними навчальними уміннями і навичками; рефлексію власних досягнень; можливість використання одержаних знань і умінь для розв’язання різних вправ і задач; набуття індивідуального досвіду завершеної справи; навчання учнів приймати виважені, обґрунтовані рішення, спираючись на набуті знання та логічні міркування.

Методичний діалог «Компетентнісно – орієнтований урок – це інструмент виховання і розвитку, формування компетентної життєтворчої особистості» не тільки розставив логічні акценти у процесі підготовки вчителя до уроку, зацікавленості учнів до вивчення математики, підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, а й надав можливість педагогам-учасникам поспілкуватися і поділитися власними досвідом та власними думками у фаховому середовищі.

За підведеними підсумками семінару були вироблені методичні рекомендації.

Семінар пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері, надихаючи вчителів на нові звершення та здобутки в роботі.

Проведення семінару, активна співпраця колективу та керівника Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, методичного супроводу та педагогів-учасників наочно продемонструвала, який значний, а головне важливий, об'єм роботи можна здійснити, якщо працювати спільно, послідовно й організовано.

Кожен з педагогів, що відвідали нараду та семінар, безперечно, зумів піднятися на ще одну сходинку вище у своїй педагогічній майстерності. Тож нехай цей шлях завжди увінчується успіхом, кількісними і якісними результатами.

Методист РМЦ Трошина Н.В.

Керівник МО Біла З.В.

Переглядів: 441 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024