Четвер, 25.04.2024, 00:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 4 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:17
Підсумки тижня в освіті: головні події

      Українці здобули 24 медалі на міжнародних олімпіадах. У 2017 році 32 учасники виступили на міжнародних олімпіадах з хімії, математики, фізики, біології, інформатики, географії, екології та астрономії. У змаганнях українці здобули 6 золотих, 8 – срібних та 10 – бронзових медалей.

Умови прийому молодших спеціалістів набрали чинності. Міністерство юстиції затвердило Умови прийому для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році. Документ визначає особливості проведення вступної кампанії для цієї категорії вступників.

МОН: діти зі шкіл-інтернатів мають ходити до школи. Міністерство освіти підтримує реформу деінституціалізації інтернатних закладів. Також у відомстві підкреслюють що МОН не бачить у майбутньому загальноосвітніх шкіл-інтернатів для учнів початкових класів.

Учнів 9-х класів просять отримати паспорти. Міністерство освіти і науки звернулось до учнів 9-х класів, які вступатимуть до навчальних закладів для здобуття рівня молодшого спеціаліста, з проханням заздалегідь потурбуватись про отримання паспорта.

Державні експерти МОН: як подати заяву на конкурс. У Міністерстві освіти триває прийом конкурсних заяв на зайняття 51 вакантної посади державних експертів директоратів та повторно – на заняття посади генерального директора директорату професійної освіти.

Міносвіти заснувало ще один шкільний конкурс. Освітнє відомство підтримало ініціативу щодо проведення щорічного літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра». Метою чергового конкурсу є посилення мотивації учнів у вивченні творчості Франка.

МОН готує новий Порядок підвищення кваліфікації. Спеціально створеній робочій групі доручено до 1 лютого розробити проект Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників. Планується, що у травні документ буде поданий на розгляд уряду.

Затверджені нові програми з фізики та астрономії. Нові навчальні програми для учнів 10-11 класів отримали гриф Міносвіти. Департаменту середньої освіти МОН спільно з Інститутом модернізації змісту освіти доручено забезпечити їх впровадження в українських школах.

Школам нагадали про фінансову публічність. Адміністрації шкіл мають оприлюднити всі фінансові надходження та витрати навчальних закладів. У МОН зазначають, що моніторинг виконання зазначених вимог здійснюватимуть управління освітою на місцях.

Новий закон про середню освіту розроблять до кінця року. Міносвіти планує розробити проект нового закону «Про загальну середню освіту» до кінця 2017 року. Після цього розроблений документ нададуть на погодження заінтересованих органів виконавчої влади.

Переглядів: 448 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024