П'ятниця, 26.04.2024, 22:01















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 11 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:02
Підсумки тижня в освіті: головні події

       МОН: не всі учителі миттєво сприймуть зміни. За словами заступника міністра Павла Хобзея, впроваджуючи реформу «Нова українська школа», відомство освіти зосередиться не стільки на боротьбі з тими, хто чинить опір, скільки на підтримці агентів змін.

Субвенцію на інклюзивну освіту підвищать до 504 млн. У МОН заявляють, що одним із пріоритетних завдань Нової української школи є формування інклюзивного освітнього середовища. Субвенція має заохочувати місцеву владу покращувати можливості інклюзивної освіти.

Умови прийому до вишів набули чинності. Документом впроваджено фіксований перелік конкурсних предметів, скорочення кількості заяв на бюджет, мінімальний поріг балів на лікарські спеціальності та інші новації проведення вступної кампанії в 2018 році.

Влада обіцяє створити 100 тисяч місць у дитсадках. Протягом 2018 та 2019 років уряд планує створити нові місця у дитячих садках. Сьогодні в Україні черга до дитсадків складає понад 52 тисяч місць, при цьому на 100 місць у дитсадках навчається 113 дітей.

У МОН призначили першого керівника нового директорату. На посаду керівника директорату інноваційної діяльності та трансферу технологій призначено Дар’ю Чайку, яка до цього часу працювала заступником директора департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН.

Школи мають надати дані про випускні класи. На сайті УЦОЯО розпочав роботу сервіс «Кабінет керівника закладу освіти». Сервіс призначений для внесення відомостей про заклади, випускники яких проходитимуть державну атестацію у формі ЗНО.

Уряд створив новий контролюючий орган для шкіл. Нова структура заснована на базі непрацюючої Державної інспекції навчальних закладів. Планується, що реорганізований орган буде контролювати дотримання якості освіти та освітніх стандартів в українських школах.

Опубліковані відповіді на демонстраційні тести ЗНО з іноземних мов. Публікація демонстраційних тестів з іноземних мов та правильних відповідей до них має сприяти підготовці учасників ЗНО до тестування та ознайомити їх із структурою тесту.

Виші опублікують умови прийому до кінця року, - МОН. Заклади вищої та професійної освіти мають розробити власні правила прийому вступників у 2018 році, внести їх до електронної бази з питань освіти та оприлюднити на своїх сайтах не пізніше 31 грудня.

Школи викладатимуть фінансову грамотність. За словами міністра освіти, у межах курсу «Фінансова грамотність» вже розроблені завдання, які мають бути інтегровані для розвитку цієї компетенції в обов’язкові предмети шкільної програми.

Учні коледжів і училищ складатимуть ДПА у формі ЗНО. У 2018 році учні закладів професійної та вищої освіти, які вступили на базі 9-ти класів, складатимуть ЗНО з української мови. Через рік – також з математики або історії, а у 2020 році – усі предмети підсумкової атестації.

МОН: Венеційська комісія прийняла аргументи України. У відомстві, коментуючи висновок Венеційської комісії щодо мовної статті закону «Про освіту», заявили, що вважають його конструктивним та наголошують, що звинувачення Угорщини не підтримані.

Переглядів: 418 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024