Субота, 27.04.2024, 05:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 10 » Подорож у світ екзотичних рослин та країну дитячих мрій за один день
09:16
Подорож у світ екзотичних рослин та країну дитячих мрій за один день

    Канікули – час відпочинку та розваг, позитивних вражень та зустрічей із друзями, а також можливість отримання нових знань за межами навчального закладу. Саме такими запам’ятаються весняні канікули для учнів 6-А класу, які разом з класним керівником Щерилею Людмилою Олександрівною, вчителем біології Цехмістир Аліною Іванівною та вчителем української мови Німіжан Галиною Дмитрівною здійснили поїздку до м. Чернівці. Приємно, що до колективу учнів, вчителів приєднались і батьки школярів.

Розпочалась екскурсія з прогулянки Парком культури і відпочинку ім. Т. Шевченка та візиту до Ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, який є однією з найстаріших ботанічних установ України (засновано у 1877р.). Зараз тут працюють відділи дендрології, трав‘янистих рослин, тропічних і субтропічних рослин, паркознавства, також функціонують насіннєва лабораторія, наукова бібліотека та гербарій. Школярів (які цьогоріч були першою групою відвідувачів Саду) гостинно зустріли співробітники, Коржан Ксенія Валеріївна й Литвин Надія Георгіївна та провели захоплюючу екскурсію справжнім музеєм живої флори із різних еколого-географічних зон світу.

Оскільки природа зараз лише оживає, учні мали змогу спостерігати різні етапи вегетаційного періоду рослин, закріпити свої знання, отримані на уроках біології, та побачити кущі, дерева, які раніше не зустрічались їм у природі. Розповідь екскурсоводів містила цікаві факти й перепліталась із легендами й повір’ями, зокрема, про актинідію, родичку ківі, дику хурму, тюльпанове дерево. Школярі побачили, як росте тис ягідний, і дізнались, чим він небезпечний, а також довідались, які хвойні дерева скидають голочки на зиму та які листяні кущі є вічнозеленими. Яскравою прикрасою саду зараз є розквітлі магнолії та рододендрони, біля яких залюбки фотографувалися діти.

А далі помандрували у світ дитинства – розважальний комплекс «Країна мрій», де кожен зумів поринути в атмосферу розваг, простору та безтурботності. Учні стрибали та грали в різноманітні ігри на батутній арені, шукали вихід з лабіринту, потрапляли у басейни із кулькам та поролоновими кубиками, катались на тарзанці, досхочу витрачали енергію у першому в Україні ніндзя-парку, подорожували у найсучаснішій зоні віртуальної реальності, а також підкріплялись стравами з меню закладу.

Екскурсійний день промайнув швидко, але насичено: учні забули про свої смартфони на декілька годин, натомість спільно поринули у світ нових знань та розваг. Додому повертались переповнені емоціями та приємною втомою. На згадку про екскурсію шестикласники вирішили до Дня довкілля, який щорічно відзначається в нашому навчальному закладі, висадити тюльпанове дерево на території рідної школи, щоб вона стала ще красивішою та затишнішою.

Переглядів: 346 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024