Середа, 08.05.2024, 04:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Січень » 28 » Розвиток діалогічного мовлення молодших школярів
14:52
Розвиток діалогічного мовлення молодших школярів

    25 cічня на базі РМЦ відбувся «круглий стіл» вчителів української мови, які викладають в початкових класах. У професійному колі успішно працювали над проблемою: «Розвиток діалогічного мовлення молодших школярів на уроках української мови».

Семінар відкрила методист РМЦ – Є. М. Леонтій, яка акцентувала що :«Велика увага в Програмі середньої загальноосвітньої школи 1-4 класів з української мови надається питанням оволодіння учнями вміннями орієнтуватися в ситуації спілкування, зв’язно, логічно, послідовно викладати думки. Саме цим пояснюється потреба в якісному навчанні школярів діалогічного мовлення. Удосконалення мовленнєвої діяльності молодших школярів на сучасному етапі зумовлюється передусім зростаючими соціальними потребами в особистості високої мовленнєвої культури, здатної вільно користуватися мовними засобами в різноманітних комунікативних ситуаціях. Така система ефективно допомагає підвищенню рівня розвитку діалогічного мовлення, вдосконаленню інтонаційних умінь і навичок, розвитку зв’язного мовлення не тільки на уроках, а й у спілкуванні з рідними, друзями; виробляє культуру мовлення школярів».

Продовжували цю думку за допомогою презентації керівник МО - вчитель Грушівського НВК- Оленюк В. О., вчитель Купського НВК- Богданюк М. Р. та вчитель Карапчівського ліцею – Міхай А. Ч.

Із своїм досвідом роботи з проблеми « Навчання діалогічного мовлення засобами усної народної творчості та інсценізації» поділились вчителі: Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст.- Мартинюк В. І., Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст.–Михайлюк Н. В. та Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст. –Унгурян М. К.

Також присутні мали можливість ознайомитися з творчими лабораторіями «Гра-одна з форм розвитку діалогічного мовлення» вчителів : Становецького НВК – Яценюк В. І., Нижньосинівецької ЗОШ І- ІІІ ст.- Педурару А. Г. та Тереблеченської ЗОШ І- ІІІ ст.- Савчук Л. Т.

Таким чином, учасники «круглого столу» мали змогу поспілкуватись з колегами та збагатитися новими ідеями та переконалися, що обмін досвідом - запорука ефективної роботи учителя. А ефективна організація роботи залежить від розвитку його інноваційного потенціалу, професійної компетентності, його готовності до роботи в умовах пошуку; створення науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.

 

Переглядів: 419 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024