Четвер, 18.04.2024, 21:30















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 17 » Семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючі види праці)
09:32
Семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючі види праці)

     12 квітня у районному методичному центрі на базі Глибоцької гімназії та Глибоцького ліцею було проведено районний семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючі види праці) на тему «Розвиток ключових компетенцій на уроках трудового навчання».

На початку семінару методист Трошина Н. В. ознайомила присутніх із планом проведення семінару та провела брейнстормінг «Формування компетентностей на уроках трудового навчання», спрямований на підвищення професійної активності вчителів шляхом групового пошуку ідей.

Учителем Глибоцької гімназії Максимюк Л.І. був проведений флеш-меседж «Використання інноваційних педагогічних технологій на уроках трудового навчання», на якому було продемонстровано застосування ментальних карт, лепбуків, QR-кодів та ін. для активізації пізнавальної діяльності учнів.

Велику зацікавленість у присутніх викликала презентація Web-квесту «Побутові електроприлади», який було проведено у 6-Б класі Глибоцької гімназії.

На майстер-класі «Кадмейкінг. Виготовлення пасхальної листівки у техніці «Iris folding»» , проведеному вчителем трудового навчання Глибоцької гімназії Максимюк Л.І. педагоги мали змогу виготовити цікавий виріб у формі писанки. Для цього вони користувалися ай ріс-шаблонами та матрицями підбору кольорів.

  Виступивши перед учителями з доповіддю «Формування творчих компетентностей учнів на уроках трудового навчання», наголосила на необхідності творчого підходу педагогів у навчальній діяльності. Бомпа О.М. поділилася своїм досвідом роботи, представивши презентацію «Проектна діяльність як метод дослідження та вивчення скарбів культури, історії, традицій українського народу.» Педагоги районудізналися про історію виникнення народної ляльки, про значення оберегових ляльок. По закінченню Бомпа О.М. провела майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки «Дзвіночок». Усі учасники семінару із захопленням робили мотанки за всіма правилами українських оберегових ляльок , без ножиць і голок. Результат був вражаючим. Учасники семінару одержали масу позитивних емоцій.

На завершення семінару методистом Трошиною Н.В. був анонсований конкурс кабінетів трудового навчання, який проводитиметься у наступному навчальному році. Також піднімалося питання забезпеченості підручниками. Обговорення семінару та розроблення методичних рекомендацій пройшло за круглим столом у дружній невимушеній атмосфері.

 

Переглядів: 390 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024