Четвер, 28.03.2024, 14:49















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 17 » Спогади з прохолодної весни
08:45
Спогади з прохолодної весни

     На календарі середина квітня. А погода зовсім не весняна. Вночі – до нуля градусів, у деяких місцях заморозки. У високогір’ї Карпат випав сніг – глибокий, лапатий, як у січні. І згадалось те, чим забули поділитись з усіма.

Цьогорічні зимові канікули для вихованців гуртка «Лижний туризм» Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, як завжди, були насичені подіями.

Одразу після нового року вирушили у засніжені Карпати на маршрут першої категорії складності. У складі групи були як новачки-лижники – Георгій Бабій з Коровії, Володимир Баловсяк з Михайлівки, Світлана Храновська з Луковиці, так і вже досвідчені спортсмени – Павло Дудка, Олександр Кушнір та Дмитро Ткач з Глибоки.

Маршрут був досить складний. Розпочинався у селі Долішній Шепіт Вижницького району. Звідти учасники перейшли Путильським низькогір’ям і через Лопушнянський перевал вийшли у верхів’я Білого Черемошу.

Південна окраїна Гринявських гір зустріла нас віхолою та морозами. Проте найскладнішим був перехід по Чивчинах, у верхів’ях Чорного Черемошу, де снігу навалило більше метра. Орієнтувались у тумані та заметілях здебільшого за допомогою прикордонних стовпчиків. У деяких місцях і вони були занесені снігом майже до верху, – а їх висота 180 см.

Ось де потрібна хороша фізична підготовка, адже перший лижник із рюкзаком потає у снігу на глибину до 40 см і більше. Тому зміна ведучого в таких умовах відбувається через кожні 10 хвилин.

Майже весь маршрут був прокладений у зоні лісу. Найвищою вершиною, на яку піднялись учасники походу, була гора Велика Будичевська в Чивчинах. Її висота – 1677 метрів. Складніше було з неї спуститись, ніж піднятись. Адже на окремих мегасхилах гори є лавинонебезпечні ділянки. На цій вершині за традицією заспівали Гімн України та сфотографувались із державним синьо-жовтим прапором та червоно-чорним – прапором борців за волю України.

За час подорожі учасники набули та вдосконалили навики виживання в екстремальних умовах, орієнтування у складних погодних умовах у гірсько-лісистої місцевості, пересування на лижах із вантажем по крутосхилах. А ще – навчились цінувати підтримку товариша і не боятись труднощів зимового походу. В Україні дуже мало осередків, де молодь займається лижним туризмом.

Група за 11 днів пройшла більше 130 кілометрів. Завершили маршрут у селі Шибене Верховинського району.

Що найбільше запам’яталось із подорожі? Звичайно, неповторні зимові Карпати, куди запрошуємо сміливих, готових до випробувань юнаків та дівчат. Глибоцький центр туризму допоможе гартувати свій характер.

А надворі весна. Тільки сніг у високогір’ї Карпат знову кличе у лижну мандрівку. Однак це буде вже наступного року. Нині ж насолоджуємось чудовими фотографіями зимових Карпат, і вас запрошуємо.

 

Керівник групи, інструктор туризму

Анатолій Дудка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 383 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024