Вівторок, 23.04.2024, 15:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2020 » Лютий » 26 » Тиждень професійної майстерності у Кам"янській ЗОШ І-ІІІ ступенів
15:28
Тиждень професійної майстерності у Кам"янській ЗОШ І-ІІІ ступенів

   Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.

Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення тижня початкових класів. У цьому навчальному році він проходив з 17 лютого по 21 лютого 2020 року під гаслом:
Україну бегегти ,рідний край любити,
До людей з добром іти,в школі гарно вчитись!
Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом, в рамках якого були проведені різноманітні заходи. В роботі тижня взяли участь всі початкові класи. Було проведено різні заходи, які сприяли більш поглибленому засвоєнню учнями основного навчального матеріалу. Адже, головною і невід’ємною метою цих заходів є підвищення інтересу учнів до певного предмета.
Кожен день тижня мав певну назву і мету, протягом якого вчителі і учні реалізовували поставлені завдання.
Перший день – «Моя країна Україна»
Розпочався тиждень святковою виставкою малюнків на тему «Я люблю Україну», де учні з великим старанням передали свою любов до Батьківщини. Всі роботи були яскраві, різноманітні, індивідуальні. Оформлення виставки дало змогу ознайомитись з творчістю не тільки учням, учителям, а й батькам та іншим відвідувачам нашої школи. Вчителями були запропоновані цікаві розвиваючі завдання для гри «Народні символи України», з якими учні вдало справились.
Другий день––«День природознавства»
Виховувати почуття прекрасного, розвивати позитивно-емоційне ставлення до пізнання навколишнього, активність, творчість, оригінальність учнів - така мета була наступного творчого дня.
У кожному класі проведено конкурс «Екологічна вікторина». Продовжився день відкриттям художньої галереї «Збережемо природу!», створеної на радість учням їхніми ж зусиллями.
У 4 класах проведені відкриті уроки на тему: «Природа материків і океанів»На уроках учні захищали проєкти виготовлені у формі лепбуків та альбомів-альманахів.
Третій день- «День математики»
Третій день тижня був присвячений Королеві усіх наук – математиці. Під час його проведення молодші школярі мали змогу показати себе справжнім мудрецями та чомусикам, відгадували загадки, кросворди та ребуси. З метою виявлення інтелектуально обдарованих учнів, розкриття творчого потенціалу серед учнів 2 класів пройшов конкурс «У царстві математики», учні 4 класів провели інтелектуальну гру «Математичний КВК» Учні 4 класів показали свої здібності швидко обчислювати, логічно мислити та весело спілкуватися під час змагань.
Четвертий день–«День здоров’я»
В кожному класі розучувались на уроках фізкультхвилинки з рухами, що вразило учнів своєю різноманітністю та цікавістю. На перервах діти залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. Це дало позитивний результат, так як учні під час великої перерви проводили вільний час організовано.
Також у цей день учні 4 класів переглянули презентацію «Здоровий спосіб життя». Учні 3-4 класів зустрілися з медсестрою школи та говорили про збереження імунітету і профілактику грипу.

П’ятий день- «День рідної мови»
Наша культура багата на різного роду орнаменти і майстерну вишивку, то від самого ранку початкова школа наповнилась барвистими кольорами традиційного українського вбрання.
Також в кожному класі початкової школи були проведені заходи вшанування дня рідної мови, адже всі ми - народ України, який складається з родин, великих і малих, працьовитих та дружних. Як велика ріка бере початок і силу з малого джерела, так і наша держава починається з мови.
Учні декламували вірші, співали пісні, відгадували загадки, веселили усмішками, інсценували казочки змагались у веселих конкурсах та іграх. Цього дня кожен мав змогу презентувати свої таланти та творчі здобутки. Діти переглянули майстер-клас «Умілі ручки» з виготовлення квітки зі стрічками у 3-В класі.
На конкурсі читчів віршів діти з великою шаною декламували вірші про рідну мову та Україну. Всіх дітей було нагороджено грамотами на урочистій лінійці.
Промінець добра і любові торкнувся кожного серця і дорослих, і дітей. Тиждень завершився урочистою лінійкою «Закриття тижня початкових класів», де підведено підсумки роботи і винесено подяку всім активним учасникам.
Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учителів та учнів, були цікавими та корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини, створення у навчально-виховному процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів. Учні початкових класів проявили себе і показали, що вони є розумними, творчими, артистичними, вихованими, кмітливими, цілеспрямованими.
Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ними радіє успіхові кожного.
Кожна дитина по-своєму неповторна. Скільки дітей – стільки здібностей. І в кожної свої мрії. Ми сподіваємося, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а дорослі, будуть їм у цьому допомагати. І в нашій школі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше!

 

 

Переглядів: 289 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024