Четвер, 28.03.2024, 13:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 27 » Відкрита педагогічна академія у Глибоцькій гімназії
09:59
Відкрита педагогічна академія у Глибоцькій гімназії

     Прийнято новий закон «Про освіту». Щоб гідно прийняти історичний виклик XXI ст., освіта мусить мати випереджувальний характер, тобто бути націленою на майбутнє. Працювати за новими вимогами може тільки творчий вчитель, що перебуває в постійному пошуку, повсякчасно навчається . І саме зараз виправдовується стара істина: «Творчий учитель — творчий колектив».

А з чого починається творчий колектив учителів — творців завтрашнього майбутнього України? Перш за все, зі cпівпраці: вільної, творчої, актуальної, цікавої,спільної! Тому заняття Відкритої педагогогічної академії за темою «Удосконалення самоосвіти вчителя в умовах особистісно зорієнтованого навчання » було проведено у формі педагогічної ділової гри .

«Нині Відкрита педагогогічна академія дійсно оправдовує свою назву , адже у неї - день відкритих дверей. Сьогодні ми об’єднали в одне ціле і роботу постійно діючого семінару «Шляхи вдосконалення педмайстерності», і роботу Педагогічної майстерні «Психологічні та методичні засади роботи з обдарованими дітьми» під одним дахом , під одним гаслом - удосконалення самоосвіти вчителя», - підкреслили організатори заходу , заступники директора Глибоцької гімназії Вороніна Л.А. та Остафійчук О.К.

Девізом заняття стали слова Сократа «Неможливо жити краще, ніж проводячи життя в прагненні стати досконалішим. Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе».

Учасникам педколективу було запропоновано низку цікавих інтерактивних вправ. Вчителі з інтересом відповідали на цікаві запитання бліц-інтерв’ю, розглядали самоосвітню діяльність як сукупність декількох «само-», працювали у групах, які об’єднали досвідчених і молодих , талановитих, креативних, творчих педагогів. Співпраця була вільною, актуальною, цікавою, адже педагоги вчилися , спільно виконуючи вправи «Джерело знань», «Самоосвіта очима вчителя» «Рух протилежностей», створювали «Портрет ідеального вчителя», виступали від імені міністерства освіти і науки України і пропонувати нові ідеї щодо структури, змісту освіти, методів і прийомів навчання, поглядів на урок, ролі вчителя в процесі набуття учнями знань, складали «Портрет вчителя професіонала», були учасниками дискусійної каруселі « Учитель: хто він?»

У перервах між роботою груп члени педколективу Глибоцької гімназії прослухали цікаві виступи колег , які поділилися досвідом роботи з деяких питань. Так , Грижюк Н.М. поділилася досвідом, як розвивати творчий потенціал та життєві компетенції учнів в умовах особистісно зорієнтованого навчання ; Скибінська Л.С. , дала цікаві рекомендації щодо роботи з обдарованими учнями на різних етапах роботи; вчителі української мови та літератури Чугуєва Н.В. та Романюк Н.П. поділилися досвідом роботи як розвивати творчі здібності обдарованих дітей на уроках мови та літератури; Бошелюк А.О. розповіла як допомогти школяру , який працює над науково - дослідницькою роботою та підготувати його до успішного захисту.

Логічним завершенням заняття у Відкритій педагогічній академії для вчителів Глибоцької гімназії стала ця притча: «Один чоловік після смерті батька одержав у спадок земельний наділ. Прийшла весна. Вийшов він у поле, а там усе буяє зеленню, квітами, тріпочуть крильцями метелики, щебечуть пташки. Яка краса! Яке багатство!

Прийшло літо. Вийшов чоловік у поле, а там – у зріст людини різнотрав’я, від запаху якого забиває дух. Ах, яка краса! Яке багатство!

Уже й осінь на порі. Дивиться чоловік – сусіди збирають збіжжя,зносять до комори. На його ж полі немає нічого!

Образився чоловік на батька: не таку землю залишив той йому у спадок»

Притча нагадала кожному вчителю , що без важкої кропіткої праці, постійної самоосвітньої діяльності на нашій педагогічній ниві не буде гарних врожаїв.

Завершися методичний захід словами видатного педагога К. Ушинського: «Учитель живе доти, доки вчиться, як тільки він перестає вчитися, в ньому помирає учитель».

Вороніна Л.А., заступник директора

Глибоцької гімназії з науково-методичної роботи

Переглядів: 466 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024