П'ятниця, 29.03.2024, 15:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 20 » Зарубіжна література - це світ загадкового та прекрасного
11:26
Зарубіжна література - це світ загадкового та прекрасного

Люди перестають думати, коли перестають читати.

Д.Дідро

   Головним постулатом всієї педагогічної діяльності вчителя є залучення дітей до морально-виховного та естетичного комплексу. На чолі цих цілей і стоїть предмет зарубіжної літератури. Для покращення розвитку знань, умінь, творчих здібностей учнів у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. Глибоцького району з 11 по 15 грудня 2017 року проходив Тиждень зарубіжної літератури (далі Тиждень).

Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб краще підготуватись. Мета проведення Тижня полягала в прищепленні любові учнів до краси і багатства зарубіжної літератури.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій адміністрація школи та вчитель зарубіжної літератури – Л. І. Сусак урочисто оголосили про відкриття Тижня, ознайомили з основними заходами, закликали брати активну участь, як учнів, так і вчителів.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичну книжкову виставку найбільш актуальної класичної літератури під назвою «Її величність – книга». Класні керівники провели виховні години на тему «Книга змінює світ».

У завзятій та наполегливій боротьбі пройшла вікторина «Шляхами літературної казки» між учнями 5-го класу. До останнього етапу в залі не вщухали переживання, оскільки команди «Всезнайки» та «Віршики» йшли пліч-о-пліч. Та все ж перемогу здобула команда «Всезнайки», випередивши суперника на 0, 5 бала.

Не менш захопливим та цікавим був літературний брейн-ринг «Знавці зарубіжної літератури», який проходив між учнями 6-го класу. Літературний турнір мав на меті покращити та актуалізувати знання зарубіжної літератури. Боротьба велася між командою хлопців – «Джентльменами» та командою дівчат «Непереможні». Хлопці, відповідаючи своїй назві, гордовито поступилися дівчатам, цим самим даючи змогу їм – дівчатам – утвердити своє місце під сонцем.

На золотій середині Тижня вчителем зарубіжної літератури Сусак Л. І. був проведений відкритий урок на тему «Образи Бена і Деві, художні засоби їх створення. Утвердження сімейних цінностей» у 7 класі. Урок мав на меті: удосконалити навички аналізу тексту, актуалізувати знання з теорії літератури, розвивати творче мислення, формувати в учнів вміння переборювати складні ситуації, навчити проявляти уважність і турботу про рідних та близьких людей.

Конкурс у формі написання листа «Найулюбленіший літературний персонаж» відбувся між учнями 8-го класу. Тут діти змогли показати свою креативність щодо оформлення роботи. Та все ж першість здобули: Штефанович Олександр, Богданюк Олег та Стрілецька Юлія.

Учнів 9-го класу чекав перегляд фільму «Герой нашого часу» за мотивами книги М.Ю. Лермонтова. Вчитель поставила за мету навчити дітей проводити компаративістичний аналіз художнього тексту та знаходити інтермедіальний звязок. Поставлені цілі були реалізовані.

Наприкінці Тижня були підведені підсумки проведеної роботи і кращих учасників Тижня відзначено грамотами та подяками.

На завершення хотілось б сказати, що В.О. Сухомлинський вбачав одне з головних завдань школи в тому, щоб «кожен крок до знань був гордим злетом птаха, а не стомленою ходою знесиленого мандрівника, який ледь тягне за спиною важку ношу». На мою думку, Тижні зарубіжної літератури саме і відкривають перед нашими вихованцями можливість такого злету. Завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у літературних бесідах, більше, і головне, якісніше читають, цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчитель відчуває радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.

Отже, з вищесказаного, варто зазначити, що Тиждень зарубіжної літератури пройшов на високому рівні завдяки продуктивній праці, як учнів Валякузьминської школи, так і з боку вчителя зарубіжної літератури – Л.І. Сусак. 

 

 

 

Переглядів: 414 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024