Середа, 24.04.2024, 22:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 3 » Засідання РМО працівників психологічної служби району
11:30
Засідання РМО працівників психологічної служби району

     Друга половина ХХ – початок ХХІ століть характеризується різким збільшенням в усьому світі числа самогубств і замахів на власне життя. Переважно це стосується дітей та молоді. У наш час суїцид визначають, як усвідомлений акт позбавлення себе життя, скоєний під впливом психотравмуючих ситуацій, при яких особисте життя, як вища цінність, втрачає для людини сенс.

Виходячи з вищезазначеного, нагадую, що одним із головних завдань, які стоять перед працівниками психологічної служби – це збереження психічного та духовного здоров’я і безперрервний психологічний супровід усіх учасників навчально-виховного процесу школи.

Саме тому, у середу, 03.04.2019р., на базі РМЦ управління освіти Глибоцької РДА відбулося чергове засідання РМО працівників психологічної служби району, яке працювало над проблемою: «Психолого-педагогічний супровід профілактики суїцидальних тенденцій серед шкільної молоді».

На засіданні психологи та соціальні педагоги мали можливість поділитися та обмінятися досвідом роботи з даної проблематики та виробити єдиний алгоритм психологічного супроводу профілактики суїцидальних тенденцій шкільної молоді.

Під час засідання РМО, а воно носило практичний характер, застосовувалися пристендові тренінгові заняття, психодіагностичні методики та вправи, арт-терапевтичні вправи, мультипрезентації та відеоролики.

Активну участь у роботі РМО прийняли працівники психологічної служби Старововчинецького ліцею (В.В. Каменюк, Чапля А.І.), Глибоцької гімназії (Стреільчук О.В.), Станівецького НВК (Анкуца О.І.), Червонодібровського НВК (Арманаш О.Д.) та ін.

По завершенні роботи психологи та соціальні педагоги виробили наступний перспективний план профілактичної роботи в закладах освіти щодо запобігання суїцидальної поведінки

  • два рази в рік (вересень, січень) проводити цикл заходів:
  • розглядати на нараді при директорі (інший формат) питання «Про результати профілактичної роботи щодо збереження цінності життя та оцінки суїцидальних ризиків у школярів» (доповідають практичний психолог, соціальний педагог, класні керівники 9-11 класів).
  • Додати до плану роботи школи освітньо-профілактичні заходи для педагогів, батьків (затвердити наказом по школі, призначити відповідальних – заступники, психолог).
  • Здійснювати діагностичну роботу з визначення основних факторів формування суїцидальної поведінки в учнів (ознаки депресії, тривожності; самооцінка; стану соціального благополуччя в сім’ї та школі; образ майбутнього та ін.).
    • Посилити індивідуальну роботу з батьками учнів, які за результатами соціально-психологічних досліджень мають ознаки емоційного та соціального неблагополуччя.

Слід зазначити, що засідання РМО працівників психологічної служби району пройшло у творчій та плідній атмосфері.

Методист РМЦ     Колесник   А. І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 453 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024