Субота, 27.04.2024, 13:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 30
Гостей: 30
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 06
Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2014 | Комментарії (0)

“Це дивляться з темних небес
 загиблі поети й герої –
 всі ті, хто так вірив у світле майбутнє твоє”.


      Минуло майже три місяці від початку протестів і уже, мабуть, ні в кого немає сумнівів, хто ці герої -  Небесна Сотня. Ті, хто віддали життя за кожного з нас, ті котрі в найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради кращого життя усіх в цій країні.
Учні Йорданештської  ЗОШ I-IIIст., яким небайдужа доля нашої держави приєдналися до вшанування пам’яті загиблих під час акції протесту на Майдані,переглянули фільм “Зима что нас изменила”. Класні керівники провели  бесіди на різні теми про ці події. Учнями школи була висаджена алея  присвячена загиблим  на Майдані.
Ці люди – справжні  герої. Ми мусимо зробити все, щоби таке більше ніколи не могло повторитися і ніхто не вмирав, щоб герої не відправлялися на небеса передчасно, а трудилися і жили на радість рідним та близьким, мирно й щасливо!

               
                                                                                                                                                          

Проглядів матеріалу: 659 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2014 | Комментарії (0)

      Навчання у школі – це новий і надзвичайно складний етап у житті 6-7 річних дітей та їх батьків. Напевно, перед кожним з учасників цієї події стоїть безліч питань, на які вони активно шукають відповідь. 3-го квітня в нашій школі відбулися збори батьків майбутніх першокласників, які  допомогли батькам знайти відповіді на  всі питання.
Директор школи Панчук О.І.  ознайомила присутніх з роботою школи, матеріально-технічною базою, умовами та  можливостями для розвитку дітей.
Перша вчителька, Унгурян М.І. запропонувала батькам презентацію  «Готовність дитини до школи» в якій зазначила, що прихід 6- річної дитини до школи збігається з психологічною кризою, пов’язаною з необхідністю навчання у школі і необхідністю взяти на свої маленькі плечі ряд обов’язків, які раніше виконували дорослі. Не так важливо, чи вміє дитина читати і писати! Важливим є те, чи психологічно готова дитина до навчання, чи сформовані у неї мисленнєві операції, чи готова дитина сприймати і слухати вчителя, чи готова до навчальних навантажень.
Також вчителька запропонувала батькам тест «Чи готові вони віддати дитину до школи», розповіла про зону найближчого розвитку дитини, надала практичні рекомендації, що необхідно першокласнику до школи та, які документи необхідні для вступу. Батьки ознайомилися  з новим Державним стандартом початкової освіти.

    

 

Проглядів матеріалу: 621 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2014 | Комментарії (0)

       1 квітня пам’ять загиблих в 1941 році буковинців вшанували траурним мітингом-реквіємом та панахидою поблизу села Біла Криниця в урочищі Варниця на Глибоччині. Щороку на цьому узліссі збираються представники влади, мешканці навколишніх сіл, активісти румунських національно-культурних товариств, аби вшанувати пам'ять розстріляних земляків. Також вшанували пам'ять загиблих вихованці гуртка "Юні краєзнавці" з керівником Шевченко О.В., хвилиною мовчання, до меморіалу загиблим поклали квіти.

Нагадаємо, 1 квітня 1941 року група громадян румунської національності з Верхніх і Нижніх Петрівців, Купки, Широкої Поляни, Просіки і Карапчева після остаточної відмови дати дозвіл на виїзд до Румунії, пішли з райцентру у напрямку кордону на Білу Криницю. Колону намагалися зупинити, зробили кілька попереджувальних пострілів, але даремно. Коли підійшли до урочища Варниця, їх зустріли радянські військові з кулеметами.

У результаті розстрілу загинули ні в чому не винні мирні люди, серед яких були і діти. Точну кількість жертв не встановлено досі, дослідники говорять, що близько двох тисяч.
У 2010 році на місці трагедії було встановлено пам'ятник, щороку біля нього проводиться траурна панахида. 

Проглядів матеріалу: 653 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2014 | Комментарії (0)

     Питання формування, збереження, зміцнення здоров’я дітей – пріоритетне у діяльності дошкільного підрозділу Купського НВК. За роки роботи  в даному напрямку склалася чітка система фізкультурно – спортивної роботи в поєднанні з профілактичними, медико-оздоровчими заходами, яка забезпечує можливість набуття дитиною фізичних навичок і якостей та надання знань щодо  здорового способу життя. Створено необхідні умови для якісного проведення заходів з фізичної культури та оздоровлення дітей, укомплектована матеріально-технічна база. Впровадження інноваційних освітніх технологій щодо фізичного виховання та зміцнення дитячого здоров’я визначає нестандартність підходів до організації роботи всього колективу закладу.

 Педколектив набув певних знань, сформував досвід роботи, яким мав можливість поділитися в ході методичного об'єднання вихователів району 2 квітня 2014 року, тема якого була "Забезпечення рухової активності в повсякденному житті дошкільника.".

         В плані роботи семінару  пройшли заняття за технологією М.Єфіменка «Театр фізичного виховання і оздоровлення дітей дошкільного віку»: в  середній групі "Подорож до чарівного лісу" (вихователі Скіпор М.М., Гарага Ю.В.);  пластичний балет "Зоряні грації"  в молодшій групі (Опаєць М.І. та Березовська А.Г.). Вихователі старшої групи Дущак М.Г. та Голунга Л.Г. провели спортивне свято "Боцман та юнги".

         Також змістовними були і форми роботи з кадрами : "Круглий стіл" «Керування самостійною рухливою дяльністю дітей, організація активного відпочинку в літній період», проведений з педколективом закладу за авторською  розробкою Дуган М.В.  та майстер-клас "Нетрадиційні оздоровчі технології", проведений медичною сестрою Березовською С.А з учасниками семінару.

Директор НВК М.І.Лазурка проінформувала присутніх про   діяльність педагогів закладу та результативніть їх праці.

Проглядів матеріалу: 661 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.04.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024