Субота, 27.04.2024, 13:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 28

 

   Великдень, Пасха, Христове Воскресіння. Так називають свято, що відображає звершення найзаповітнішої мрії людства — подолання смерті. У словосполученні «Великий День» лунає відгомін міфів та вірувань давніх індусів, єгиптян, греків, римлян, слов'ян та інших народів, що втілювали ідею вічного життя в образах Вішну, Озіріса, Фенікса, бога Сонця... 

Читати далі - Тисніть Тут!

Проглядів матеріалу: 579 | Завантажив: Жанет | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

         «А пісня — це душа.

З усіх потреб потреба.

Лиш пісня в серці ширить межі неба.

На крилах сонце сяйво їй лиша.

Чим глибша пісня, тим ясніш душа.»
І. Драч

       З метою розвитку жанру авторської пісні та співаної поезії, згуртування її творців та ентузіастів у творчому середовищі, виявлення нових обдарувань цього жанру 24 квітня у ОЦ «Юність Буковина» відбувся обласний фестиваль-конкурс авторської пісні та співаної поезії молодих авторів і виконавців. Наш район на обласному фестивалі-конкурсі представляли: Жиряда Яна, учениця Станівецького НВК (кер.Постевка І.Д.) та Мірзамедов Михайло, вихованець гуртка «Сольний спів» Глибоцького БТДЮ, учень Корчівецької ЗОШ (кер. Юркевич О.І.).

         Відповідно рішення журі обласного фестивалю конкурсу:

  • Жиряда Яна -  нагороджена дипломом ІІІ ступеня;
  • Мірзамедов Михайло -  нагороджений дипломом за участь.

Бажаємо нашим юним талантам успіхів у досягненні мети, здобутків на творчій ниві, оптимізму, наполегливості і щоб ці якості  ніколи не дозволяли зупинятися на досягнутому!

Проглядів матеріалу: 624 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (1)

      Згідно плану роботи школи 25 квітня у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. проходив День цивільного захисту. На зустріч з учнями школи в цей день були запрошені працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій Загарюк Л.І. та Гауряк Д.В. Гості провели з учнями цікаві бесіди, дали вичерпні відповіді на запитання дітей, презентували листівки з правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях. Також в цей день учні 11 класу відвідали відділ НС при Глибоцькій РДА, де зустрілися із Загарюком І.О., який ознайомив із структурою цивільного захисту в районі, із завданнями , які стоять перед працівниками штабу ЦЗ, також була проведена з учнями профорієнтаційна бесіда. На уроці Захисту Вітчизни юнаки 10-11 класів відпрацювали правила одягання протигазу. Для учнів 10 класу було продемонстровано фільм "Природні надзвичайні ситуації. Правила поведінки". Урок - практикум був проведений для дев'ятикласників у рятувальній частині. Учні 8-х класів виготовляли в цей день ватно-марлеві пов'язки. Для семикласників було проведено бесіди , а учнів 5-6 класів, а також школярі молодших класів, мали змогу прийняти участь у конкурсі малюнків. Учні школи також відпрацювали правила евакуації при надзвичайній ситуації в приміщені школи. У всіх класних колективах були проведені тематичні години спілкування. Питання поведінки при надзвичайних ситуаціях були обговорені і на засідання батьківського комітету.

Іноді складні життєві обставини вимагають від людини мужності та рішучості, вмілості та вправності, вміння не розгубитися у складній ситуації. Тому проведені заходи в школі допоможуть і нашим дітям , і батькам подолати будь-які проблеми.

Проглядів матеріалу: 638 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

   Уже кілька років педагогічний колектив Петричанського навчально-виховного комплексу вивчає та впроваджує в практику роботи педагогічні ідеї Софії Русової.

Гуманістичний світогляд, широта поглядів, перспективність думок, прагнення до нового, світлого, рідного – ось ті риси, що підносять так високо цю жінку-педагога, громадсько-державного та культурного діяча.

25 квітня педагоги Петричанського НВК провели педагогічні читання «Розвиток гуманістичних ідей виховання С.Русової в практиці сучасного загальноосвітнього навчального закладу».

  Директор Катренюк  Марія Петрівна у своєму виступі звернула увагу присутніх на педагогічну майстерність вихователя та вчителя. Адже, видатний педагог Софія Федорівна особливу роль відводила особистості, індивідуальності педагогів, їхній науковій освіті, широті світогляду, фаховій підготовці. Головним обов’язком педагога вона вважала глибоке знання індивідуальних особливостей своїх вихованців, уміння залучити кожного з них до активної праці.

Принципово важливе значення у вихованні й навчанні дітей Софія Русова надавала мистецтву. На її думку, музикування на різних інструментах, особливо народних, світ різноманітних звуків та ритмів, забави, інсценівки, а також поєднання в систему різних занять – все це сприяє розвиткові дитини, дає їй задоволення, виховує в неї художній хист. Музичний керівник Паламарюк М.В. наголосила на цьому у своєму виступі «Софія Русова про педагогічний потенціал музики у формуванні духовної культури особистості дитини».

Ідеї морального виховання в спадщині С.Русової висвітлила у своєму виступі Більчук А.Ю. – інструктор з фізичної культури. А вихователь Кузик І.І. звернула увагу педагогів на взаємозв’язок трудового та естетичного виховання.

Педагоги ще раз згадали основні дати життя та діяльності С.Ф.Русової, переглянули світлини видатного педагога та  уже в котрий раз почали перечитувати «Вибрані педагогічні твори», автором яких є Софія Русова.

Софія Русова писала: «У наші часи бути гарним педагогом – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди і Науки». Слова мудрої Софії не втратили своєї актуальності і сьогодні.

Директор Петричанського НВК    Марія Катренюк

 

Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (1)

      Чорнобиль…Минуло 28 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Напередодні трагічної дати в історії нашої країни, у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів. Зокрема, учні 9-го класу, під керівництвом класного керівника Романюк Н.П. , провели для учнів школи урок-памяті "Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…".

За сприяння вчителя географії Білоус Н.М. була проведена зустріч з працівниками дитячої бібліотеки, які розповіли учням про події 1986 року.

У шкільній бібліотеці Цуркан М.Н. ознайомила відвідувачів з виставкою " Чорнобиль - урок для людства". Також у класних колективах були проведені тематичні бесіди.

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

      26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС. 

Минають десятиріччя, а чорний день Чорнобильської трагедії ще довго хвилюватиме людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився недалеко від скривдженої землі. Цей день завжди об’єднуватиме всіх, тих хто живе на Землі, - одним спогадом, однією печаллю, однією надією.  

З нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та увічнення пам’яті жертв техногенної катастрофи в  Купському  НВК  №2  було організовано і проведено низку заходів.

25 квітня було підготовлено і проведено загальношкільну лінійку – реквієм  «Дзвони пам’яті», на якій діти  мали змогу відчути і пережити разом з ліквідаторами аварії перші дні техногенної катастрофи 26 квітня – 10 травня 1986 року. На лінійці було згадано  учасників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вшановано пам’ять тих, хто віддав своє життя, хвилиною мовчання.

Учні 6-го класу знайомляться з біографіями учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції - Кібенка Віктора Миколайовича та Правика Володимира Павловича, яким було присвоєно звання Героїв Радянського Союзу (посмертно).

Восьмикласники переглянули презентацію та  фільм про Героїв Чорнобильської АЕС, які перші прийняли на себе нестримний вогонь пошкодженого реактора (перегляд організувала: Унгурян  І.М. – вчитель  географії).

Виставка матеріалів у шкільній бібліотеці про аварію на Чорнобильській АЕС (підготовила: Нікорич  О.П., шкільний бібліотекар).

Протягом тижня учні мають змогу ознайомитися із матеріалами про Чорнобильську катастрофу, які представлені у шкільному холі (матеріал підготував: Богданюк  Ю.В, вчитель біології та екології).

Всі заходи, що були проведені у Купському  НВК  №2, були спрямовані на те, щоб учні змогли осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій 26 квітня 1986 року, виховувати у дітей глибоку повагу до людей, які віддали своє життя і здоров’я в ім’я майбутнього людства, почуття відповідальності перед наступним поколінням.

Заступник  директора  з  ВР         Унгурян  І.М.

Проглядів матеріалу: 563 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

     26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км від столиці України Києва, сталася аварія, яку вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою.

     Ось вже 28 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя 200 тисяч людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки Чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

      25 квітня в районній бібліотеці відбувся урок-реквієм «Тривожні дзвони Чорнобиля» на якому були присутні учні 5-Б класу Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. На уроці діти отримали змістовну інформацію про Чорнобильську трагедію, її причини та наслідки, про героїзм людей, яки віддали свої життя заради того, щоб врятувати інших. Також учні переглянули відеоматеріал про сьогодення зони відчуження.

Проглядів матеріалу: 552 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

Ми атомні заложники прогресу,

Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

Так і живем од стресу і до стресу,

Абетку смерті маємо АЕС.

(Л.Костенко)

      Пам’ять людська зберігає і веселі, і смутні події. Спогади спонукають людей замислитись,чи хочуть вони повторення минулого. Згадки про трагедію на Чорнобильській АЕС та аналіз її наслідків ще раз змушують задуматись про наше відповідальне ставлення щодо своїх обов’язків та оточуючого середовища, щоб не допустити повторення подій 28 річної давності в Чорнобилі. Саме про це йшла мова в стінах Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. 25 квітня на уроці пам’яті « Чорнобиль чорна дірка на кольоровій Землі», де діти мали змогу переглянути фільм «Чорнобиль …Як це було». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, внаслідок катастрофи.

Проглядів матеріалу: 578 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

            «Чи знаєш ти, світе,
            Як сиво ридає полин,
           Як тяжко, як тужно
          Моєму народу болить!...»

     26 квітня світ відзначає трагічну дату – День Чорнобильської трагедії. Двадцять вісім років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Жодна катастрофа не мала таких тяжких екологічних наслідків. Учні Йорданештської ЗОШ- I-III ступенів долучилися до цієї страшної події.Класні керівники провели урок пам’яті у  5-11 класах на тему: «Подвиг  у Чорнобилі».  Учні 11- го класу підготували презентацію на тему: «Чорнобилська катастрофа».

Завідуюча бібліотеки Кирчу О.А. організувала тематичні виставки книг присвячені пам’яті жертв Чорнобиля «Чорнобильська біда».

Чорнобиль – явище планетарного масштабу, яке вплинуло на долі мільйонів людей. Чорнобильська аварія стала не лише найбільшим страхіттям кінця двадцятого століття, а ще й мірилом помилок сучасної цивілізації.

Проглядів матеріалу: 682 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)

    26 квітня в Україні відзначали 28-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики.

З цієї нагоди у Кам’янській ЗОШ було проведено вчителями біології Цебуляк Т.Г.,   Шулько Н.В. та педагогом-організатором Чижемською Д.В. виховний захід  з учнями 7-их класів на тему: «Чорнобиль не має минулого часу»

Метою заходу було показати чорнобильську аварію, як найбільшу техногенну катастрофу не лише ХХ ст.., а взагалі в історії людства, навести цифри людських та народногосподарських втрат України, виявити  наслідки катастрофи у майбутньому, розкрити  проблеми захоронення радіоактивних відходів подолання головних умов  наслідків Чорнобильської катастрофи.

Вчителі закликали бути співчутливими до горя людського, завжди пам’ятати про подвиг пожежних, щоб у потрібну хвилину стати на захист свого народу, бути гідними, чесними, сміливими, любити і берегти рідну землю.

Ведучі наголошували, що в  пам’яті нашого народу назавжди залишаться імена героїв-захисників… (всі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання)

 Учні ознайомилися з виставкою художніх творів та малюнків «Ударив чорний дзвін», переглянули художні та документальні фільми «Чорнобильський дзвін», «Секунди до катастрофи».

Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.04.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024