Субота, 27.04.2024, 12:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 16

    11 квітня на базі  РМЦ відбувся семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючої праці). За вікном – сніг, а в актовій залі РМЦ – весна. Це вчитель Волоківської ЗОШ  Апетроаей Д.В. презентувала основні мотиви українського орнаменту в цілому і волоківських майстринь зокрема.

   Учасники семінару заочно побували на підсумковому уроці у 5 класі з теми «М’яка іграшка».  Пристендовий урок «Діло майстра боїться» (переглянути презентацію -  тисни тут  )у формі гри – змагання презентувала учитель Турятського НВК Чорней О.С.  Вчителі переглянули відеоролик захисту творчих проектів п’ятикласників з даної теми.  А вчитель трудового навчання Глибоцького ЗОШ Максимюк Людмила Іванівна виступила з доповіддю «Використання інноваційних технологій у процесі викладання трудового навчання» і провела майстер – клас по виготовленню виробів в техніці  «ізонить»,  в якому з великим задоволенням взяли участь всі учасники семінару.

                  Вчитель трудового навчання Турятського НВК Чорней О.С.

 

                   

         

Проглядів матеріалу: 641 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (1)

       В рамках місячника оборонно-масової роботи, присвяченого 69-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, у Кам"янській ЗОШ  відбулись змагання зі стрільби із пневматичної гвинтівки, розбирання та збирання АК-74 та магазину патронами. У змаганнях взяли участь юнаки 10-11 класів.




 



 

 

Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (1)

        Напередодні Великодніх свят у 6-А класі Глибоцької ЗОШ пройшов майстер - клас по створенню пасхальних яєць. Провела його мама учениці Пинзару Адріани-- Родіка Іванівна. Вона - професійний художник- дизайнер, працює у техніці китайського розпису,  тож охоче поділилася майстерністю з учнями, навчила їх працювати в техніці китайського розпису. Цю техніку можна використовувати для створення картин, оформлення приміщень і навіть манікюру. Техніка не важка, але потребує певних навичок і впевненої руки. Для цього Родіка Іванівна використала деревяні заготовки яєць, спеціальні фарби та плоскі пензлики. Діти спочатку тренувалися на папері, вони наносили одночасно дві фарби одним пензлем і рухом руки малювали пелюстки квіток. Потім перейшли до нанесення малюнка на деревяне яйце, покривши його перед тим фарбою. Всі працювали з захопленням і цікавістю, тому отримали чудові вироби, які будуть прикрашати Великодній стіл не один рік і стануть чудовим подарунком на свято.

     

Проглядів матеріалу: 687 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (1)

      В  Йорданештській ЗОШ І – ІІІ ст. був проведений Тиждень знань основ  безпеки життєдіяльності. В рамках тижня були проведені наступні заходи:
День здоров’я
Конкурс малюнків для початкових класів «Безпечне довкілля» та стінгазет для 5 -11 класів «Коли електроприлади бувають небезпечні »;
Вікторина «Виживання в екстремальних  ситуаціях» для учнів 6 – 8 класів;
Екскурсія до місцевої пожежної охорони (5 – 7 класи);
Конкурс творів : «Рятувальник – професія героїчна»;
Міні лекторії під рубрикою «Це повинен знати кожен»;
Перегляд та обговорення відеофільмів, відео сюжетів з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Учні отримали масу корисної інформації для їхнього майбутнього.
Педагог  організатор : Кирчу Оксана Георгіївна

Проглядів матеріалу: 599 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (1)

Громадське об’єднання "Центр розвитку лідерства" у партнерстві з ГО "Інститут конкурентного суспільства" та ДВНЗ "Університет менеджменту освіти" НАПН України за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" підготували аналітичний звіт за результатами дослідження "Модернізація системи управління освітою в Україні: дорожня карта реформ".

Результати функціонального аудиту чинної системи органів управління освітою в Україні виявили такі "больові точки":

§  нормативно-правова зарегулюваність освітньої сфери (понад 56% державних функцій у сфері освіти належить до сфери нормативно-правового регулювання, державні послуги становлять 26%, контрольно-наглядова діяльність – 11%, а управління майном – 7%);

§  наявність функціонального конфлікту в органах управління освітою різного рівня (нераціональне поєднання функцій з нормативно-правового регулювання, надання послуг, контрольно-наглядової діяльності та управління майном в одному органі управління освітою);

§  орієнтація системи управління освітою на контрольно-наглядову діяльність за рахунок надання державних послуг;

§  перевантаженість органів управління освітою надлишковими функціями (19% функцій);

§  наявність в органів управління освітою великої кількості функцій, що дублюються (21% функцій);

§  перевантаженість органів управління освітою діяльністю, що не має функціонального навантаження;

§  перевантаженість повсякденної діяльності органів управління освітою звітними "функціями".

На думку учасників робочої групи проекту, ключовими напрямами реформування системи управління освітою мають стати її оптимізація із впорядкуванням завдань, функцій, відповідальності та підзвітності різних ланок управління освітою, посилення ролі громадсько-державного управління, розбудова ефективної системи управління людськими ресурсами в рамках "освітньої управлінської вертикалі", модернізація управлінських процедур та впровадження електронного врядування.

Нова модель системи управління освітою в Україні, запропонована експертами, дає можливість децентралізувати систему управління освітою, ліквідувати дублювання функцій та розмитість повноважень на різних рівнях управління, підвищити якість надання освітніх послуг, посилити лідерський потенціал управлінців всіх рівнів, а також відкритість та прозорість освітньої "управлінської вертикалі".

Мета проекту "Модернізація системи управління освітою в Україні: дорожня карта реформ", що реалізувала ГО "Центр розвитку лідерства" за підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду "Відродження" – проведення дослідження системи управління освітою в Україні, виявлення її проблемних місць та розробка рекомендацій щодо її реформування.

http://www.osvita.org.ua/news/76826.html?from=subscribe

Проглядів матеріалу: 650 | Завантажив: Микола | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (0)

У Міністерстві освіти і науки повідомили про кроки щодо процесу дебюрократизації українських шкіл.

У відомстві зазначають, що відповідно до плану дій "100 днів Міністерства освіти і науки України" міністерством робляться практичні кроки щодо відміни нормативних документів, які породжують невиправдану звітність загальноосвітніх навчальних закладів.

За повідомленням міністерства, станом на 11 квітня вже скасовано 7 таких нормативних та інструкційних документів. Серед них: наказ МОН "Про затвердження Плану заходів з виконання Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти"; наказ МОН "Про затвердження Плану заходів з виконання Державної цільової соціальної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків"; наказ МОН "Про затвердження Плану заходів з виконання Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти".

Також скасовано Лист МОН від 26.04.2013 № 1/9-308 "Щодо надання інформації з оптимізації установ галузі" та "Лист від 09.09.2010 № 1/9-611 щодо надання інформації з організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів".

"У результаті скасування лише цих семи документів всі загальноосвітні навчальні заклади зменшили звітність за більш ніж однією тисячею показників, окремі з яких збиралися по кілька разів на рік", - наголошують у Міністерстві освіти і науки.

Також відомстві нагадали, що Міністерством підготовлено лист до Мінсоцполітики з ініціативою внести зміни до законодавства про оздоровлення і відпочинок дітей з метою вилучення з переліку типів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку пришкільних таборів з денним перебуванням.

У Міносвіти вважають, що ресурси, необхідно сконцентрувати для організації дозвілля й оздоровчої роботи у профільних закладах.

"Листи щодо скасування актів, спрямованих на створення формальних звітів, які не мають стосунку до якості надання освітніх послуг направлено до Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади", - йдеться у повідомлені освітнього відомства.

Міністерством освіти і науки також розробляється новий документ щодо процедур інспектування й атестації шкіл, гімназій та ліцеїв. Він має визначати пріоритетність якості освітніх послуг як визначального вимірника ефективності діяльності навчального закладу в цілому й кожного педагога. Натомість будуть вилучені формальні вимірники, які не мають безпосереднього відношення до діяльності вчителя, адміністраторів навчальних закладів та кінцевих її результатів.

Як відомо, у березні Міністерство освіти і науки звернулося до органів влади на місцях з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року.

 

За матеріалами http://osvita.ua/school/40763/

Проглядів матеріалу: 632 | Завантажив: Микола | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (0)

Життя молодійських дошкільнят завжди цікаве та різноманітне. І от сьогодні загадкові гості вкотре завітали до малят – це естрадно-розважальне шоу «Бамбіно».

Діти мали можливість безпосередньо брати участь у змістовних, повчальних вікторинах та конкурсах із веселими клоунами. Неабияким здивуванням для дошкільнят була поява дресированих тварин та шоу рептилій. Також малята мали змогу помилуватись лазерним шоу та шоу мильних бульбашок, що дало можливість викликати сплеск дитячих емоцій та позитивних вражень від побаченого. Адже, саме дитячий сміх, радість – це запорука здоров’я дітей. А колектив закладу завжди сприяє тому,  щоб наші дошкільнята росли щасливими.

 

 

Проглядів матеріалу: 664 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 16.04.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024