Субота, 27.04.2024, 11:58















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 12
Гостей: 12
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 08

       Педагогові потрібно чимало мужності та сил, аби щоденно з посмішкою заходити до класу, обіймати поглядом усіх своїх неповторних «чомучок» і дарувати їм любов та мудрість. Але мало хто з учителів витримує таке «навантаження».  Тому з метою профілактики емоційного виснаження,  збереження та зміцнення його професійного здоров’я, сприяти особистісному й духовному зростанню педагогічних працівників, практичним психологом Сидоряк М.М., було проведено тренінг «Профілактика емоційного та професійного вигорання педагога».

 Педагоги вчилися керувати своїми емоціями, викликаними міжособистісним спілкуванням в професійній діяльності та боротися з відчуттям гніву та депресії.  Дійшли спільної думки, що потрібно більше звертати увагу на позитивні моменти життя і вміти бути вдячними за них.


Проглядів матеріалу: 721 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (1)

    Чотирнадцятий рік упевнено крокує країною чудовий учнівський фізичний конкурс «Левеня».Основою створення новітніх технологій є фізика, досягнення якої змінювали хід історії, перетворювали філософію буття. У результаті практичного застосування фізичних відкриттів зараз ми можемо користуватися телефонами, комп’ютерами, автомобілями та іншими речами, без яких не уявляє свій побут сучасна людина. Саме фізика є базисом для появлення фундаментальних взаємодій, на яких ґрунтується побудова та розвиток Всесвіту.

       Участь у Всеукраїнському фізичному конкурсі «Левеня» - це перші сходинки до вивчення природи, проведення досліджень, які сприятимуть поясненню фізичних явищ, це можливість показати свої знання та вміння розв’язувати задачі,проявити навички логічного мислення.

      З кожним роком кількість учнів Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. , які бажають брати участь   у конкурсі, збільшується. Цього року у ньому взяло участь 70 учнів школи. Найбільшу активність проявили учні 11-А, 9-А і 8-А класів.

      Бажаємо всім учасникам конкурсу успіхів і творчого натхнення. Нехай молода енергія, завзятість і наполегливість допоможуть і надалі в досягненнях бажаної мети, а перші перемоги у Всеукраїнському фізичному конкурсі «Левеня»  будуть початковими сходами до підкорення нових вершин дивовижної  науки про природу – фізики! 

Проглядів матеріалу: 642 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

     Збереження здоров’я молодого покоління – одне із пріоритетних завдань педагогів Багринівської школи. Ось чому навесні 2013 року в школі розпочато впровадження проекту «Fair Play – Чесна Гра», метою якого є розвиток життєвих навичок молоді та запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу за допомогою рухливих ігор з елементами футболу. Завдання програми — залучення молоді віком від 12 – 17 років до активної участі у проекті “Чесна ГРА — Перша ліга” та Вища ліга”, проведення шести занять-тренінгів та підсумкового урочистого заходу, формування навичок здорового способу життя та профілактики ВІЛ-інфекції, формування лідерських якостей, залучення до рухової активності, здобуття знань про здоров’я, попередження вживання психоактивних речовин та ризикованої поведінки щодо інфікування ВІЛ, набуття навичок протидії тиску з боку оточення, профілактика шкідливих звичок та ризикованої поведінки, збереження репродуктивного здоров’я.

7 квітня 2014 року у школі проведено підсумковий урочистий захід, для учнів які активно приймали участь у цьому проекті. Щоб привітати учнів до школи завітали начальник управління освіти Глибоцької РДА Швець В.Г.,  методист РМЦ Лях М.Г., директор Глибоцької ДЮСШ Стрельчук П.Г. У привітальному слові начальник управління освіти Швець В.Г., зазначив, що «Fair Play – Чесна Гра» - частина Національної інформаційної кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!», та є одним з найуспішніших проектів, орієнтованих на популяризацію футболу і здорового способу життя серед дітей та молоді, що ефективно об’єднує зусилля багатьох державних, міжнародних та неурядових організацій. Всім учасникам проекту були вручені дипломи, також школа отримала футбольний інвентар та екіпірування.

 

Проглядів матеріалу: 615 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (1)

    Щодня ми, вчителі початкових класів, формуємо в учнів різноманітні уявлення та поняття з математики, мови, природознавства… Кожен учитель має почувати себе реформатором в початковій школі, культивуючи нестандартну самостійну думку учня. Чудовий крок на шляху до змін – вибір педагогом  стратегій активного навчання.

У Глибоцькому районі на базі Чагорської ЗОШ I – III ступенів відбувся районний семінар вчителів початкових класів. Учасники семінару працювали над розкриттям теми «Культура читання і робота з книгою як  засіб розумового розвитку школяра». Педагоги району відвідали урок українського читання на тему «Чарівні казки. Шарль Перро «Кіт у чоботях» та вікторину «Мої улюблені казки» в 3 класі. Молодий та перспективний педагог Колесник О.А. показала учасникам семінару творчу роботу над казкою, яка є ефективною не тільки під час навчання, а й виховання дітей. Звернула увагу учнів на культуру читання ( бережливе ставлення до книги, гігієну читання, вибір літератури, відвідування бібліотеки ). Педагоги району  на чолі з методистом РМЦ, Микитюк Т. О. виробили рекомендації щодо культури читання та роботи з книгою як засобами розумового розвитку школярів.

Керівник МО початкових класів Чагорської ЗОШ І-ІІІ ст. Семенюк О.В.

Вчитель початкових класів Колесник О. А.

 

Проглядів матеріалу: 645 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

     Протягом березня-квітня 2014 року учнівський та педагогічний колективи Глибоцького ліцею були активними учасниками місячника благоустрою. Було прибрано територію школи, висаджено дерева та квіти, впорядковано клумби, прибрано територію біля пам´ятника Ольги Кобилянської. Крім того учні та педагоги провели ряд екологічних  та природоохоронних заходів:

Конкурс малюнків на асфальті "Збережемо Землю - наш спільний дім".

Участь в Всеукраїнській  акції «Первоцвіт».

Участь в Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «День птахів»

Класні години "Збережемо первоцвіти", "День птахів", "Живе обличчя моєї землі". 

Акції "Посади дерево", "День тюльпана", "день нарциса".

 

Проглядів матеріалу: 558 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

      Днями  на стадіоні Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст.  відбулися районні змагання з легкої атлетики серед юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району в залік 69 районної спартакіади школярів. Кращі легкоатлети  навчальних закладів району виборювали право потрапити до складу збірної команди району  для участі в обласних змаганнях 69 обласної спартакіади школярів.

У цих змаганнях взяли участь 28 навчальних закладів, а саме 21 ЗНЗ І-ІІІ ст. та 7 ЗНЗ І-ІІ ст.

Краще до змагань підготувалися команди Камянської, Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., Карапчівського ліцею, Йорданештської ЗОШ №2, Привороцької та Валякузьмінської ЗОШ І-ІІ ст.,    які стали переможцями та призерами районних змагань.

Всі переможці та призери 69 районної спартакіади школярів були нагороджені грамотами управління освіти Глибоцької РДА.

За результатами даних змагань буде сформована збірна команда школярів району, яка буде захищати честь району на обласних змаганнях 69 обласної спартакіади школярів у м. Кіцмані.

Таблиця «Про підсумки змагань з легкої атлетики в залік 69 спартакіади школярів» 2013-2014 навчальний рік

Проглядів матеріалу: 590 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

     Весна - прекрасна пора року, що дарує нам чудову нагоду долу­чити дітей до праці у природі, розширити їх природничі знання, навчити бачити красу навколишнього світу, любити та берегти його. Навесні можна здійснити з дошкільниками багато цікавої та корисної роботи на ділянці дитячого садка. За умови належної організації така робота не тільки слугуватиме джерелом позитивних емоцій у дітей, а й сприятиме їх інтелектуальному, духовному та фізичному розвитку.

Весняні місяці - оптимальний час для посадки рослин. Ця ро­бота зазвичай викликає неабиякий інтерес у дітей. Тож, виховате­лям слід обов'язково долучати до неї своїх вихованців. Під час посад­ки рослин  у квітнику, а відтак догляду за ними у дітей формується система знань про рослинний світ, зокрема:

• про його закономірності та розмаїття:

• про стадії розвитку рослин та їхню будову;

• про сезонні зміни у природі.

Праця дітей у квітнику, є  різноманітною, посильною та регулярною. Ми пам'ятаємо, що тіль­ки різноманітна за змістом праця викли­кає у дітей живий інтерес та бажання до­лучитися до неї.

Ми вихователі регулярно залучаємо до праці у природі кожну дитину, а також раціонально розподіляємо завдання між групами ді­тей. Трудові завдання доцільно поєднуємо з різними цікавими при­йомами освітньої роботи.

Проглядів матеріалу: 748 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

      В рамках комплексу заходів з патріотичного виховання учнівської молоді  та  з нагоди сороковин з  дня трагічних подій і загибелі  на столичному Майдані  Героїв «Небесної сотні» 4 квітня в Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена лінійка-реквієм, присвячена пам’яті «Небесної сотні».

Пам'ять Героїв була вшанована хвилиною мовчання та декламацією віршованих та прозаїчних рядків учнів школи про справжніх патріотів, гідних для  наслідування.  Приємно вразив вчителів та учнів школи учень 6 класу Сафрюк Любомир, який майстерно продекламував власний вірш в знак пам`яті Героїв «Небесної сотні», відчайдушно складений у ті трагічні  лютневі події .

Лінійка-реквієм увінчалася висадкою учнями алеї саджанців «Пам’яті Небесної сотні»


 

Горить свіча і плаче мати -

Куди поділося дитя,

Ще спить воно,чи він помер -

Утік він на Майдан…

Не міг дивитися він, як всі ті люди помирали,

Та прийшов він на Майдан

І провів він лиш дві години -

А йому було лише 18.

З ним померло і немало ж…

Небесна сотня - ми так їх величаємо!

Вони померли не просто так:

За нашу волю,за нашу честь…

                    (учень 6 кл. Сафрюк Любомир)

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

Вічная пам’ять синам України,
      Що стали героями в наших очах

    Цими днями виповнилось 40 днів від часу розстрілу героїв "Небесної сотні". Кожен з них був частинкою нашої великої української сім’ї, кожен з них розбудовував та творив Україну.  

Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам’яті, адже вони відстоювали та боролись за наше з вами майбутнє, вони давали нам віру в себе та впевненість, що нам завжди підставлять плече допомоги, вони несли єдність духу та думки українського народу і плекали в нас ще більшу любов до вільної, мужньої неньки України. Герої йшли до кінця несучи в серцях любов до своєї країни та були впевнені у її великому майбутньому, подаючи нам приклад. Вони - наша гордість та слава.

У п’ятницю, 04 квітня, учні Просіцької  ЗОШ І-ІІ  ступенів хвилиною мовчання вшановували пам'ять загиблих на Майдані. З особливим почуттям жалю, вони переглянули відеоролик «Пам’яті Небесної сотні». Учні поклали свічки та помолилися за упокій душ героїв у капличці, на окраїні нашого села.

Небесна сотня загинула, щоб ми могли любити свою Україну і пишатись нею.

Слава героям України! Слава героям Майдану!

Ніколаєску Л.М.,                 директор школи

Проглядів матеріалу: 568 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

Ніколи їх не забувайте!
В історію внесіть кожне ім
'я!
Онукам, дітям ви розповідайте,
що наша Україна ще жива!

      Події, які відбувалися у лютому місяці не лишають нікого байдужим. Померли невинні люди, які боролися за волю своєї країни. Тому в Йорданештській ЗОШ №2 відбувся урок - реквієм «Пам’ять про друзів полеглих жива», присвячений  Небесній Сотні, метою якого було виховання  в учнів  гідності за тих, хто віддали своє життя за волю країни.  Урок провела  педагог-організатор. Розпочали  урок пам’яті із хвилини мовчання та була запалена свічка в пам’ять  Героям.

Продовжили урок прозовими розповідями про загиблих, віршами пам’яті Небесній Сотні та відкриванням листів  тих синів, які пішли на небеса, а матері лишилися оплакувати їх .Вірші, розповіді, презентації, фільми   про невинну загибель отих молодих чоловіків та юнаків, тих, які своє життя віддали заради нас, заради нашого кращого майбутнього викликала у багатьох вчителів та учнів сльози – сльози душевного болю…          

Ці події нас дуже змінили. Ми сподіваємось, що вони змінили і частину нашої країни. Хотілося б, щоб кожен зміг зрозуміти, що не можна залишатися байдужим у наш час . Хотілося б, щоб кожен зміг збагнути, що він може впливати на події і простір довкола себе. А коли таких людей багато і вони рухаються в одному напрямку – то вони переможуть.
            І всі ми маємо прожити життя так, щоб ці втрати не були марними. Відлік вже почався…

Опаіць Марія Іванівна

Проглядів матеріалу: 623 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)

     Україна в жалобі за бійцями Небесної Сотні. У ці дні, коли минають 40 днів від подій, коли були розстріляні понад сто людей, у країні тривають жалобні заходи.
4 квітня Глибоцький ліцей в районному БТД  для молоді селища (учнів Глибоцького ліцею, Глибоцької ЗОШ та Глибоцького професійного ліцею) провів вечір-реквієм «Вони з нами – світлі воїни Небесної сотні».
Пригадували та аналізували трагедію, яка сталася 40 днів тому, читали вірші та сумували. Також, виступили глибочани, які були очевидцями тих страшних подій.
Учасники жалоби запалили свічі пам’яті та вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

Відеопрезентація 1

Відеопрезентація 2

Проглядів матеріалу: 735 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.04.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024