Субота, 27.04.2024, 08:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 11

     З  7 по 11 квітня  2014 року в  дошкільній  групі   Купського  НВК №2 відбувся  тиждень знань  з  основ  безпеки  життєдіяльності.Основною метою проведення тижня є:
- підвищення ефективності навчально-виховної роботи з дітьми з питань  - особистої безпеки та захисту життя;

- поглиблення теоретичних знань та закріплення практичних навичок вихователів щодо формування у дошкільнят ціннісного ставлення до власного здоров’я і життя;

- пропагувати здоровий спосіб життя серед батьків та їх дітей;

- інтегрування родинного і суспільного виховання з проблеми безпеки життєдіяльності дитини.

В рамках цього тижня були проведені такі заходи:    ТИСНИ ТУТ !

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)

            В цей день потрібно жартувати,

            І людей усіх вітати!

           Адже сенс у цьому є,

          Хто жартує – той живе!

    Людські проблеми, негаразди  просто через край і так кожного дня. Як з цим боротися?  Тільки сміхом. Коли тільки засмієшся у відповідь на усілякі негаразди - так все і минеться. Світ сміху – це особливий світ. Це світ, у якому зажурені очі раптом починають сміятися. .Той, хто любить сміятися, хто сприймає життя іронічно, ніколи не захворіє .

Учень10-го класу Йорданештської  ЗОШ I-III ст.- Карч Іван теж такої думки. Своїм виступом  у районному етапі обласного фестивалю – конкурсу читців – гумористів «Буковинські пересмішники» , зайнявши I- місце, довів, що має справжній дар від Бога. Він упевнений, що сміх подовжує життя.

Усмішка і сміх – це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого.

 

Проглядів матеріалу: 639 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)

   10 квітня в Купському НВК №2 практичним психологом Ванзуряк Анною Василівною був проведений тренінг з учнями 4 класу «Справжній друг. Який він?». Метою тренінгу було довести до дитини важливість слів «дружба», «товаришування»; виробляти в учнів правила товаришування, вчити їх розуміти один одного, аналізувати думки, вчинки своїх товаришів, виробляти такі риси характеру, які допомагають миритись, відповідально ставитись до своїх вчинків, жити в мирі та злагоді. Розвивати мовлення, увагу, вміння складати план дій, аналізувати думки, вчинки. Виховувати товариськість, доброту, бажання виручати товариша з біди, розкрити переваги добра над злом, щирості над хитрістю.

   Тренінгове заняття розпочалось з вірша. На занятті був присутній казковий герой Дружок. Були використані такі вправи: «Мікрофон», «Сонечко», «Очікування», «Займи позицію», «Бінго», «Гарячи стілець», «Знайди собі друзів», «Заспівай пісню», «Мирилка», «Продовж прислів’я», «Впізнай мого друга». «Так чи ні». Учні залишилися задоволеними від проведеного заняття.

Проглядів матеріалу: 801 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 11 квітня 2014 року, в приміщені актового залу Глибоцького ліцею, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА  Василя Григоровича Швеця відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, головні спецалісти управління освіти, керуючий справами Глибоцької райради Бужак А.Г.

  Згідно порядку денного,  розглядались питання:

1.  Про стан викладання та результати  моніторингу рівнів навчальних досягнень учнів ЗНЗ району у 2013/2014 н.р. з румунської мови та літератури (румунської та світової). Доповідач Міхай Д.М. – головний спеціаліст відділу змісту навчання, моніторингу ,    інспектування навчальних закладів.

2 .  Про стан розвитку дошкільної освіти в районі. Доповідач Петрик Л.В. -  методист райметодцентру.

3 . Про підсумки участі учнів ЗНЗ району у Всеукраїнських олімпіадах з навчальних дисциплін. Доповідач Герчак А.І. – методист райметодцентру.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

Проект рішення «Про вивчення стану викладання, рівня знань, умінь та навичок з румунської мови і літератури (румунської та світової), наслідки моніторингу навчальних досягнень учнів ЗНЗ району у 2013/2014 н.р.»

Проект рішення колегії «Про підсумки участі учнів ЗНЗ району у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін»

Проект рішення колегії «Про стан розвитку дошкільної освіти в районі»

Проглядів матеріалу: 919 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)

     «Пізнай себе» - саме такою була тема тренінгового заняття, яке провела соціальний педагог Молодійської ЗОШ Куцак Т.Л. в 11-б класі. Метою заняття було формування позитивного ставлення до себе ідо інших.

Діти виконали такі вправи як: «Бінго», «Грамота», «Усі ми - різні», «Плутанина», «Мої поради», «Усе одно ти молодець».

Під час вправи «Мої поради» учні по черзі говорили про свої недоліки. Вони давали поради своїм однокласникам як виправити ці недоліки. Писали похвальні грамоти собі і вказували зо що вони її отримують. Кожен з учасників заняття знайшов в собі щось позитивне за що їх можна було похвалити. Дізналися більше одне про одного.

Вправою прощання було утворення учнями правою рукою зірочки, щоб передати тепло рук один одному.  

          

Проглядів матеріалу: 672 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)

     У багатьох країнах світу щорічно квітень проходить під знаком синьої стрічки — такий міжнародний символ захисту дітей від насильства у всіх його проявах.Проблеми сімейного насильства і насильства в підлітковому середовищі є зараз одними з найактуальніших. Проблема насильства не нова, вона існувала завжди й існує у всіх країнах світу.

  10 квітня у Михайлівському НВК психологом Анастасією Іванівною Унгурян був проведений серед старшокласників диспут-конкурс під назвою «Ми – за дитинство без насилля».

 Метою даного заняття було сприяти усвідомленню учнями проблеми насильства в сучасному середовищі, причини його виникнення та способи уникнення.

  Заняття проходило у вигляді конкурсних завдань, а саме:

-Конкурс «Запитання», який проводився у режимі «мозкового штурму», де кожен витягував з скриньки запитання, що стосуються теми насилля, та давав на нього відповіді;

-Об’єднавшись у дві групи, діти виконували наступне завдання під назвою «Прислів`я та приказки», де знаходили частини прислів`я чи приказки та складали їх в одне ціле;

-Наступним етапом заняття було скласти якомога більше слів з слова «Толерантність»;

-Допомогла зняти напруження  весела руханка під назвою «Намалюй цифри частинами тіла»;

  1. Конкурс «Колаж» дав змогу учасникам заняття створити просвітницький плакат на тему: «Ми – за дитинство без насилля»;
  2. Завершальним етапом було створення власними руками синіх стрічок – символу боротьби з насиллям.

Ми живемо у світі, однією з характерних ознак якого є насильство. Нині Україна потерпає від жорстокої економічної, соціальної, моральної кризи. Цей період характеризується зростанням злочинності та  падінням цінностей.Жорстоке поводження з дітьми та підліткове насильство – проблема держави і кожної свідомої особистості.

У всіх нас є багато спільного  і чимало відмінного. Але нас об’єднує те, що ми всі люди, що живемо на одній планеті Землі, і нам слід жити так, щоб зберегти мир і спокій.Треба навчитися  розуміти людей, любити їх, прощати і ставитися до них неупереджено.Тому викиньте із своїх сердець ненависть, зверхність, байдужість. І тоді вас, щирих, добрих, сердечних всі любитимуть і поважатимуть, і світ стане кращим. Часом досить однієї лагідної посмішки, одного сонячного промінчика, одного дотику руки. Так мало треба, щоб зробити щасливими тих, хто є поруч з нами. То чому ми цього не робимо? Давайте будемо дарувати один одному  привітну посмішку, лагідний дотик і крапельку доброти …

 

Проглядів матеріалу: 1195 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.04.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024