Субота, 27.04.2024, 08:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 24

    На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту №1149 від 06.12.2013 р. та з метою виявлення та підтримки кращих наукових товариств (об’єднань) учнів ЗНЗ області щодо організації роботи з обдарованою молоддю і популяризації досвіду та їх результатів з січня по 1 квітня 2014 року був проведений перший обласний (заочний) конкурс-огляд на краще наукове (об’єднань) учнів ЗНЗ області (далі – Конкурс).
   На Конкурс було надіслано 25 узагальнених матеріалів з усіх районів та міст області. Журі відзначило повноту та системність ефективної діяльності закладів з обдарованою молоддю у м.Чернівці, Сторожинецькому, Глибоцькому, Путильському, Хотинському, Кіцманському, Новоселицькому, Герцаївському, Сокирянському районах та м.Новодністровську. Враховувалися результати участі учнів даних закладів у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт та міжнародних конкурсів за останні 3 роки та відзначено оригінальність, самобутність та наявність «педагогічних родзинок» у більшості представлених матеріалах.
При підведенні підсумків Конкурсу журі визначило переможців та лауреатів у трьох групах: І – НТУ (об’єднань) гімназій та ліцеїв, ІІ – НОУ шкіл та НВК, ІІІ – міжшкільні наукові товариства (об’єднання) учнів.

   Серед переможців - наукове товариство "Еврика" учнів Глибоцького ліцею, яке нагороджено дипломом ІІ ступеня.

   Вітаємо всіх юних науковців, їхніх наставників, а також керівника учнівського наукового товариства "Еврика" Опаєць Катерину Костянтинівну і бажаємо подальших звершень і відкриттів!!!
Проглядів матеріалу: 685 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (3)

    8 квітня в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочався місячник оборонно-маасової роботи присвячений 69-річниці перемоги над фашистськими загарбниками. Згідно плану роботи місячника проводяться змагання по стрільбі, вправ на перекладині, футболу та інших видів спорту. Також учні школи відвідали прикордонний відділ «Черепківці», де ознайомилися з роботою прикордонників, вивчали стрілецьку зброю, змагалися у вправності розбирання та складання АК, найспритнішим у цій вправі став учень 11класу Ткачук Микола.

Дирекція та учні школи були щиро вдячні начальнику відділу майору Юрчаку С.І., заступнику начальника капітану Ковтуненко С.А. за змістовно проведену зустріч.

 Завершиться місячник проведенням гри «Зірниця» в якій візьмуть участь учні 5-11 класів.

      Вчитель Черепковецької  ЗОШ                Жижій І.В.     

       

Проглядів матеріалу: 686 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (1)

    22 квітня в Глибоцькому ліцеї пройшла виставка «Великодній рушничок». Виставка проводилась з метою залучення учнів до системи культурних цінностей, що відображають багатство культури українського народу, виховання інтересу до народної творчості, популяризації українського мистецтва, збереження та відродження народних ремесел, формування потреби у високих духовних цінностях і їх подальшого збагачення, художньо-естетичне виховання учнівської молоді, пробудження в неї поваги до національної спадщини.

Проглядів матеріалу: 640 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (0)

       Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до пункту 8 Календарного плану підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до навчальних закладів України в 2014 році», змінено дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії та біології.

Тестування з всесвітньої історії відбудеться 16 червня, біології – 25 червня 2014 року.

Дату складання абітурієнтами тесту з біології змінено на більш пізню з метою оптимізації графіка проведення зовнішнього незалежного оцінювання у зв’язку з призупиненням друку тестових зошитів з 20 березня до 14 квітня.

 

Проглядів матеріалу: 546 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (0)

  Щасливі діти хороводять

  Христос Воскрес!

  Христос Воскрес!

  Сьогодні й сонце не заходить,

  А сяє й сяє із небес!

  Великдень - одне із найвеличніших християнських свят, яке є символом воскресіння, відродження життя на землі.  Розкрити  зміст великодніх свят,

донести до дитячих сердець значення вербної неділі, страстного тижня, святкового дійства у великодню ніч, мали на меті педагоги Кам’янського ДНЗ.

       Чималий обсяг роботи передував підготовці до свята, а сьогодні вихованці старших груп разом з вихователями О.К. Шелепюк та І.В. Катренюк під час тематичних занять – розваг мали змогу глибше пізнати значення свята Великодня, бути безпосередніми учасниками народних звичаїв та обрядів, місцевих традицій, розваг , інсценівок. Цікавими були для дітей розповіді вихователів про походження великоднього хліба – паски , писанки, символа весняного пробудження та зародження нового життя, значення візерунків та кольорів, якими розмальовують писанки.

Весело та завзято грались дошкільники у традиційні великодні ігри: «Котилася писаночка»,  « Хто швидше перенесе писанку в ложці?», «Чия писанка міцніша?» та інші.

                      Домніка Балан, вихователь – методист  Камянського ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 587 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (1)

     Саме так можна окреслити  ідею семінару шкільних медичних сестер та медичних сестер дошкільних установ, зорганізовану управлінням освіти Глибоцької РДА, що відбулася 23 квітня у конференц-залі Райметодцентру. 

Аби крокувати в ногу з часом, бути компетентним щодо вимог нормативної бази, відповідати запитам батьків та учнів  53 медичних працівники  із 30  ЗНЗ, 18 ДНЗ та ДЮСШ  району мали змогу отримати вичерпну інформацію з перших уст фахівців різних напрямів. Так,  Заступник головного лікаря по материнству і дитинству  ЦРКЛ  – Сучеван Христина Іванівна – докладно розповіла про новітні форми ведення медичної документації, проходження профілактичного медогляду учнів, контроль за вчасною вакцинацією тощо.

Заступник головного лікаря по медсестринству  ЦРКЛ – Супрович Валентина Григорівна – наголосила на порядку проходження курсів підвищення кваліфікації  та  обов`язковій своєчасній атестації.

Головний спеціаліст Глибоцького районного відділу головного управління держсанепідемстанції у Чернівецькій області  - Лучак  Василь Васильович дав вичерпні методичні рекомендації щодо ведення обов`язкових журналів, контролю за дотриманням  санітарно-епідемічних норм у  навчальних закладах.

 На контролюючих  функціях медичної сестри щодо роботи харчоблоку та особливостях ведення документації  наголосила технолог,  спеціаліст управління освіти по харчуванню – Дарина Григорівна Бондарчук .  

Нормативна база щодо харчування дітей дошкільного віку – тема доповіді методиста РМЦ по дошкіллю – Лариси Василівни Петрик.

Голова профспілки Світлана Іллівна Лазурко висвітлила актуальні питання щодо оплати праці та тривалості відпусток медичних сестер.

Про значення просвітницько-профілактичної роботи серед дітей та підлітків, необхідність проведення загальношкільних заходів превентивної тематики наголошувала організатор семінару – головний спеціаліст управління освіти – Олена Мірчівна Рєпіна.

Освітяни й медики краю вкотре довели, що  здоров`я молодого покоління – пріоритетна мета діяльності  їхніх галузей, які вже не один рік поспіль об`єднують  зусилля задля благополуччя своїх учнів та вихованців. 

Проглядів матеріалу: 586 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (0)

«... День Землі - це день відповідальності перед нашою 

планетою, відповідальності перед людьми, які її населяють,

перед самою природою, частиною якої ми є».       

                                   С.П. Капіца

    22 квітня в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів був відзначений  Міжнародний день  Матері-Землі проголошений Генеральною Асамблеєю  ООН в 2009 році . Перед учнями школи виступила екологічна агітбригада з виступом «Бережіть планету Земля!»

Захід організувала заступник директора з виховної роботи Чупрун В.Л. з метою спонукати учнів бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля нашої планети. Загальна  ідея таких заходів – досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь, повернення людству інстинкту самозбереження та почуття міри, сприяння гармонії між людиною та природою.       

  

Проглядів матеріалу: 641 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.04.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024