П'ятниця, 26.04.2024, 22:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 05

     Червоний мак — символ пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.

     Використання квітки маку, як символу пам'яті, інспіроване віршем канадського військового лікаря Джона Мак-Крея «У полі Фландрії»(1915), що починається словами: «У полі Фландрії поміж хрестами гойдає вітер мак рядами, щоб знали місце, де ми є…» Був уперше використаний американським легіоном для вшанування пам'яті американських солдатів, що полягли під час Першої світової війни. Символ поширений у Західній Європі (особливо у Великій Британії), Північній Америці та Австралії.

     Ідея використовувати червоний мак, як символ пам'яті, належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії, Сполучені Штати. У листопаді 1918 року під враженням від поеми Маккрея вона написала власний вірш «Ми збережемо Віру», де заприсяглася завжди носити червоний мак у пам'ять за загиблими. Після 1918 року Моїна Майкл займалася фінансовою підтримкою недієздатних ветеранів війни. Для того, щоб зібрати необхідні кошти, Майкл запропонувала продавати штучні маки із шовку.

     Символ пам'яті полеглих в Україні, використовується з 2014 року. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

     Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін, роботу передано для вільного використання з некомерційною метою. Графічне зображення: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого — кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою зазвичай розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни (1939 та 1945) та гасло «Ніколи знову».

     В шкільному та дошкільному підрозділах Новововчинецького НВК діти на знак шани загиблих у всіх війнах, а також, щоб показати, що діти НВК за мир, виготовили штучні квіти маку.

Проглядів матеріалу: 733 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.05.2015 | Комментарії (0)

    Метою проведення «Тижня безпеки дитини»  у дошкільному закладі є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

         Під час «Тижня безпеки дитини» були проведені різноманітні форми організації дитячого і педагогічного колективу:

  • конкурс дитячих малюнків «Небезпечні предмети», переможцем конкурсу стали  Пентелейчук Марія (старша група) та  Романюк Еля (старша група) ;
  • музичну розвагу «Пригоди Колобка» про правила дорожнього руху.
  • дидактичні ігри у молодшій групі «Капітошка»:«Свої – чужі», «Аварія», «Лікарня», «»Можна-не можна», «Мама захворіла».
  • у старшій групі «Сонечко» - «Що корисно, що шкідливо», «Знайди зайве», «Хто правильніше викличе пожежних», «На чому я подорожую?», «На городі і в саду».

   Інструктор з фізичного виховання Яковійчук І.В. провела з вихованцями ДНЗ спортивні розваги: «Весела подорож», «Зростаємо дужими».

Проглядів матеріалу: 582 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.05.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 897 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.05.2015 | Комментарії (0)

    Днями на території відділу прикордонної служби  „Порубне” панувала особлива атмосфера. Тут відбулись змагання між загонами юних друзів прикордонників. Перед початком змагань учасники  вишукувались на плацу, а згодом перейшли на спортивний майданчик, аби виявити переможця. Звання найкращого розіграли 6 команд, які представляли навчальні заклади з Стерчі, Тереблечі, Синівців, Горбівців, Опришен та Турятки. Для юних друзів прикордонників організатори підготували цікаву та насичену змагальну програму. Свої навики та майстерність вони продемонстрували у декількох дисциплінах: підтягуванні на турніку, віджиманні від землі, армрестлінгу, бігу на 100 м, зборі/розборі автомата.

Змагання відбулись у чесній та безкомпромісній боротьбі. Ніхто не хотів поступатись та намагався показати усі свої найкращі здібності. Не оминулось і без присутності груп підтримки, які палко вболівали за своїх улюбленців. При цьому, слід зазначити, що вболівальники підготувались дуже ретельно. Вони власноруч змайстрували банери. Також з їх уст лунали вигуки на кшталт „Наші хлопці просто клас — переможуть усіх вас”.

Наприкінці на юних друзів прикордонників чекали нагороди. Переможцем та володарем кубка став загін Опришенської ЗОШ, який представить Глибоччину в обласних змаганнях.

Додамо, що для гостей  прикордонники організували і показові виступи, головною фігурою яких стала спеціально навчена собака. Чотирилапий помічник  прикордонників затримував умовного злочинця, долав смугу перешкод та виявляв заборонені засоби.

На завершення хотілося би наголосити, що організатори безсумнівно можуть занести собі в актив цей захід.

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.05.2015 | Комментарії (0)

      27-28 квітня 2015 року у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся обласний фестиваль-конкурс „Рідна пісня”.

Протягом двох конкурсних днів свою виконавську майстерність демонстрували  144  учасники (112 солістів, 32 вокальні ансамблі, дуети, тріо, квартети).  Це більше  500 обдарованих дітей області.  

Конкурсна програма  проходила у номінаціях «Соліст»  та «Ансамблі», які у свою чергу ділились на чотири вікові категорії. У ІІ заключному  турі  фестивалю взяли участь 48 солістів та 23 вокальні ансамблі. 

Конкурсантів оцінювало високопрофесійне журі: Лілія Сандулеса – Народна артистка України, голова журі; Вадим Лісовий – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Ольга Чурікова-Кушнір – директор міжнародного вокально-хорового конкурсу «Хай пісня скликає друзів», доцент кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Любомир Равлюк – композитор, член Національної ліги композиторів України, методист музичного мистецтва  Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Ірина  Стиць – викладач кафедри музики Чернівецького національного    університету імені Юрія Федьковича, актриса Чернівецького музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської, володар Гран-прі міжнародних фестивалів та конкурсів; Оксана  Первова-Рошка  – композитор, аранжувальник, директор  студії  звукозапису  «Марс», автор  Гімну фестивалю-конкурсу «Рідна пісня»; Надія Вовк – методист вокально-хорового жанру Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини», відмінник освіти України, лауреат  премії  імені Омеляна Поповича.

            Вітаємо з переможним ІІІ місцем учасника - Мірзамедова Михайла – учня Корчівецької ЗОШ, вихованця Глибоцького БТДЮ.

Проглядів матеріалу: 561 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.05.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024