Субота, 27.04.2024, 02:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 31
Гостей: 31
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 06

    Фольклорний ансамбль «Трайстуца» Глибоцького БТДЮ на базі Купського НВК №2 був заснований в січні 2005 року за бажанням учнів, вчителів, батьків та дирекції школи з метою збереження та розвитку давніх народних  традицій та обрядів Буковинського краю. Сотні років зернина до зернини збиралася  наша фольклорна скриня, яку ми зараз вивчаємо та втілюємо на сцені. Фольклорний ансамбль під керівництвом Зегрі Марії Іллівни зберігає та продовжує місцеві традиції. На шкільних, районних та обласних конкурсах демонструється краса танців, оригінальність одягу, збережених з діда – прадіда. Поступово зростала кількість учасників ансамблю, збагачувався танцювальний репертуар. Сьогодні «Трайстуца» досяг найвищого рівня. Завдяки артистизму та сценічній майстерності учасників, ансамбль займає призові місця на фестивалях та конкурсах вже 10 років.

На обласному фестивалі дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 2015 року хореографічний фольклорний гурт «Трайстуца» у номінації фольклорне мистецтво зайняв ІІ місце.

1-2 травня наші учні брали участь у Міжнародному фестивалі конкурсі «Розмаїття квітучого саду». Учениця 9-го класу Богданюк Крістіна стала  лауреатом конкурсу солістів – вокалістів, а фольклорний ансамбль  «Трайстуца» виборов І місце з хореографічною композицією «Віночок  народних танців з долини Сірету». Ми вітаємо наших переможців і бажаємо нових перемог.

Максимюк Н.І.

Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)

     З відзначенням у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, 70-ї річниці завершення Другої світової війни та з нагоди пам’яті часів Великої Вітчизняної війни 5 квітня відбулася зустріч вихованців Глибоцького БТДЮ з дитиною війни -  Корнелієм Петровичем Григорашем.

Свідок далеких та нелегких подій розповів вихованцям про героїчні вчинки захисників рідної землі, серед яких був і його рідний батько, про дії, які відбувалися біля рідного, батьківського дому. Діти були вражені спілкуванням з людиною, яка на власні очі бачила жахіття війни.

Вихованці фольклорного гуртка (кер. Олексій Юркевич) підготували у подарунок пісню, яка надихнула нашого глибочанина на спогади тих подій.
Спілкування з ветеранами та дітьми війни потрібні для передачі молодому поколінню знань про історію нашої держави.

 

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)

   Предметні тижні у школі є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми. Великий інтерес у нашій школі проявили  учні до тижня хімії, який пройшов під керівництвом вчителя Кожокар Маріанни Тодорівни.

Після оголошення плану роботи, учнями 5 та 6 класів були презентовані стіннівки. Конкурс найкращих знавців хімії допоміг розкриттю творчих здібностей у предметі. А найбільш видовищним  був Брейн-ринг. Закінчився тиждень врученням подяк та грамот для учасників усіх заходів.

Тиждень хімії посприяв розширенню знань школярів до предмету ; залучив їх до реальних екологічних проблем.

ЗДВР  Чупрун В.Л.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)

   Традиційне шкільне свято – свято Букваря - відбулося у 1-А класі Багринівської школи. Це свято, на якому першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником - Буквариком.  До цього свята дітки старанно готувалися. Завітали до першокласників усі ті, хто був з ними протягом всього навчального року. Це директор школи Акатріні Михайло, перша вчителька   Жижій Ольга, вчителі початкових класів, учні, батьки, бабусі, дідусі, братики і сестрички. Першокласники показують, чому вони навчилися та представляють веселу квіткову Абетку. Кожна дитина з радістю говорить про значення і цінність кожної букви. Багато діти розповідали, як вони Буквар вивчали, а скільки веселих пісень заспівали! Переглянули презентацію, яка називалася : «Навчання  разом з  Букварем» та «Квіткова Абетка». Учні  брали участь  у  сценках, де  головними  героями  були  такі казкові персонажі,  як:  Незнайко, Дюймовочка, Мальвіна, Буратіно. У гості до дітей завітали нові їх друзі: Читанка, Рідна мова. Діти пообіцяли навчатися лише на «відмінно» і далі.  Промайнув швидко навчальний рік у школі – а це 8 місяців перших радостей і невдач, щасливого сміху і щирих сліз, перших перемог. Всі дітки підросли не лише духовно, але і фізично, багато чого навчилися.  Свято Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом із своєю першою учителькою, батьками.

Проглядів матеріалу: 667 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)

    Згідно плану роботи соціального педагога КЗ «Карапчівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Кінащук А. М. у березні-квітні 2015 року проводились заняття з учнями 3 класу (учні із ЗПР) за розвивальною програмою для учнів молодшого шкільного віку «Розвиток уважності і навичок навчальної діяльності».

30 квітня відбулось підсумкове заняття, під час якого було проведено моніторинг та оцінку ефективності програми за методиками «Переплутані лінії» Рея  та «Таблиці Шульте».

Під час роботи також використовувалися діагностичні картки «Креатив-2» для оцінки емоційного стану та діагностики прихованих переживань.

Почалось заняття вправою «Подаруй посмішку», а закінчилось релаксаційною вправою  «Море».

Розвивальна робота з учнями із ЗПР є дуже важливою, адже такі дітки набагато важче засвоюють навчальний матеріал та гірше адаптуються в соціумі.

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)

    30 квітня 2015 року відбувся очний етап Фестивалю творчих ідей педагогів дошкільних навчальних закладів Чернівецької області «Калейдоскоп методичних розробок». Родзинки власних креативних пошуків презентували  34 педагоги із 10 районів області  та міст Новодністровська і Чернівців. Серед учасників Фестивалю були різні категорії педпрацівників, зокрема керівники ДНЗ та НВК, вихователі-методисти, вихователі, вчителі-логопеди, інструктори з фізкультури, музичні керівники, практичні психологи та соціальний педагог.Свої педагогічні знахідки на фестивалі презентували методист РМЦ Лариса Василівна Петрик та директор Петричанського НВК Марія Петрівна Катеринюк.

Ознайомитися з інноваційною діяльністю колег – учасників Фестивалю мали можливість близько 70 педагогів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів. Робота очного етапу Фестивалю була організована у двох підгрупах на базі бібліотеки ЧОЦЕВ «Юність Буковини» та актової зали ІППО ЧО. З вітальним словом до учасників та гостей Фестивалю звернулися Е.Г.Дорогова, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки; Т.С.Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи ІППО ЧО; Г.В.Руда, заступник директора з науково-навчальної роботи та міжнародних відносин ІППО ЧО; О.С.Савчук, методист ІППО ЧО. Всі учасники нагороджені дипломами за активну участь в обласному фестивалі творчих ідей педагогів ДНЗ «Калейдоскоп методичних розробок».

Ознайомитися з матеріалами всіх учасників можна на блозі за посиланням http://festival-dnzcv.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024