Четвер, 25.04.2024, 17:06















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 22

      Сьогодні, 21 травня, в Глибоцькому ліцеї відбулися урочистості з нагоди вшанування переможців та призерів учнівських олімпіад та конкурсів «Юна еліта Глибоччини -  2015».

 На святі були присутні гості, які прийшли розділити гордість та радість за молоду творчу еліту району, а саме:

Швець Василь Григорович - начальник управління освіти Глибоцької райдержадміністрації; Придій  Георгій Васильович –голова Глибоцької райдержадміністрації; Ванзуряк Григорій Степанович – голова Глибоцької  районної ради; Лазурко Світлана Іллівна – голова районного комітету профспілки працівників освіти,  а також серед почесних гостей – батьки переможців олімпіад  і конкурсів, їх вчителі.

Гості  теплими словами  та щирими побажаннями  вітали переможців та призерів Всеукраїнських олімпіад  та конкурсів. Кожному  учню було вручено грошові винагороди.  Відзначали тих учнів, кому пощастило представляти область на заключних етапах  олімпіад та конкурсів.

«Від чого залежить успіх? Успіх справи-від професіоналізму. Успіх людини-від цілеспрямованості.

Успіх держави-від патріотизму і відданості, успішних справ, успішних людей. Сьогодні у цьому залі-успішні, цілеспрямовані, наполегливі люди, патріоти Батьківщини, патріоти Глибоччини.

Адже кожен своєю працею і конкретними справами доводить любов і відданість Батьківщині, власну громадянську позицію і гідність.

І кожна перемога і успіх юних інтелектуалів, вчителів, батьків - це квітка у вінок слави нашої Буковини, Глибоччини, рідної школи.

Дорогі діти, любі вчителі, шановні батьки! Ви-надія держави, гордість району і області, цвіт нації. Дякую за працю, сумління і значні здобутки в інтелектуальному марафоні 2014-2015 року!

Успіхи цьогоріч-вражаючі.

Діти! Схоже, ви  по-особливому відчули відповідальність і власну причетність до становлення сильної європейської України, бо здобули в олімпіадах та конкурсах на державному рівні 11 блискучих перемог! Такого у районі ще не було!

Дорогі Богдан Славута, Владислав Цибуляк, Олександра Зеленівська, Анжеліка Карп, Аліна Божеску, Ольга Коваль, Вікторія Русу, Ярослав Митранюк, Яна Луцик! Дорога юна еліто району!

Дякую за висококласну роботу!

Хай не втрачається ініціатива, запал, енергія, відданість і наполегливість!

 Хай ваші серця горять любов`ю до Батьківщини-через активність у волонтерській діяльності та доброчинності;  потягом до знань та самоудосконалення-через участь та перемоги у конкурсах, турнірах, олімпіадах , щирим патріотизмом-через  вивчення рідної мови, сумлінну працю.

Хай вишиванка гріє кожного, оберігає нас і стане оберегом воїнам-героям на Сході.

Честь вам, Юна еліто Глибоччини-2015!», - підкреслив у виступі начальник управління освіти Глибоцької  РДА Швець Василь Григорович.

Варто відмітити, що юна еліта Глибоччини цього року здобула 63 перемоги на обласному етапі, 11- на державному, посівши І місце серед усіх районів області.

Управління освіти Глибоцької райдержадміністрації оголосило подяку за високий рівень організації роботи з обдарованими учнями дирекціям Глибоцького ліцею, Карапчівського ліцею, Старововчинецького ліцею, Кам’янської ЗОШ, Димківської НВК, Йорданештської ЗОШ №2, Корчівецької ЗОШ, Опришенської ЗОШ, Коровійської ЗОШ, Глибоцької ЗОШ, вчителям-наставникам учнів, які здобули перемоги в олімпіадах та конкурсах. Окрема подяка звучала і на адресу батьків, котрі завжди йшли поруч зі своїми дітьми до перемоги.

    «Переможцям усім у навчанні найкращі наші побажання ! Розвивайтеся, дерзайте, геніями виростайте. Будете першими в науці і високими душею. Хай талант Ваш розквітає під щасливою зорею!» - наголосила ведуча урочистостей.

Свято пройшло в піднесеній атмосфері, залишило в серцях батьків та вчителів незабутні враження.

Проглядів матеріалу: 1536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (1)

   Чудове свято «Чарівна краса вишивки» провела до Дня вишиванки вчитель трудового навчання   Чагорської ЗОШ Косташ Валентина Василівна . Протягом навчального року учениці 9-го класу працювали над творчими проектами «Вишивка».  Метою проекту було ознайомлення з історією вишитих виробів; переконати учнів, що вишитий виріб,  виконаний власноруч,  стане  особливо  цінною річчю,  адже  він виконаний  в  індивідуальній,  неповторній  манері  і  яскраво   відображатиме  особистість  свого  творця;  формувати  навички захисту проекту;   виховувати відповідальність, старанність, працьовитість, викликати інтерес до відродження   національної культури.

         Кожна учениця з любов'ю розповідала про свою вишиту роботу .Не вірилося ,що такі юні майстрині можуть так вправно вишивати ,але під вмілим керівництвом Валентини Василівни роботи дев'ятикласниць вийшли напрочуд гарними. Кирчу Валентина та Чоропіта Марина вирішили подарувати свої роботи «Слава Україні –героям слава », «Символи України»  в кабінети українознавства та трудового навчання.

         Свято супроводжувалося віршами та піснями про вишивку ,які підготували учні 7-мих класів під керівництвом Білої З.В.,

Косташ В.В.,Молчанової Н.В..

         Саме такі заходи навчають берегти ,шанувати ,примножувати традиції та звичаї нашого народу .

                                                                                                                                         

Заступник директора з НВР Чагорської ЗОШ І-ІІІ ст. Козачок Н.С.

Проглядів матеріалу: 555 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

    21 травня 2015 року в Тарашанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

В цей день у вишиванках прийшли не лише  учнів, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних годин даної тематики, а у холі школи учнями та класними керівниками була створена справжня виставка української народної вишивки.

Закінчився День вишиванки святковою  лінійкою де учні 6 класу  із класним керівником Станіцькою Я.М.  привітали віршами та піснями  всіх учнів школи і побажали всім мати в домі такий оберіг як вишиванка.

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми класними керівниками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

ЗДВР Станіцька Я.М.

 

 

 

 

ж

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

  Народна вишивка - це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне богатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. Наше завдання- не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням.

    Започатковане свято, «День вишиванки», підтримав і колектив Молодійського ДНЗ разом із своїми вихованцями. Саме тому  21 травня   наш заклад розцвів розмаїттям вишиванок. Педагогами груп були проведені різноманітні заходи по вшануванню українського народного мистецтва-вишиванок.
     У святково прикрашеній залі лунали українські народні пісні, вірші, розповіді про роботи сільських майстринь. Продовженням святкового дійства стало проведення різноманітних народних ігор на території садка. Серед них: «Подоляночка», «Галя по садочку ходила», «Ой вийся рушничок», також дошкільнята водили хороводи та гаївки.

     Відродження та збагачення народних традицій сприяли тому, що діти пройнялися душею до народної творчості, до вишивки. На святі панував піднесений настрій, всі милувалися барвистими візерунками своїх вишиванок. Малята відчули себе гордими патріотами рідного краю.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

     Сьогодні вся Україна відзначає День вишиванки. У такий спосіб українці намагаються зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення заходів святкувань щороку відбувається в третій четвер травня.

     Автором цієї ідеї є студентка історичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. У 2007 році саме вона започаткувала Всеукраїнську акцію "День української вишиванки".

   Цьогоріч  в Новововчинецькому НВК вчитель початкових класів Козак Інна Михайлівна провела годину спілкування на тему «Вишиванка—дзеркало моєї душі». Учні багато нового дізнались про традиції вишивання, стилі, з цікавістю розглядали сорочечки, вишиті гладдю, хрестиком, розшиті бісером, мережані мережкою. А закінчилась година спілкування флешмобом, під час якого  виклали символічну українську вишиванку.

Проглядів матеріалу: 529 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (1)

  Валякузьминська ЗОШ приєднується до святкування Дня Вишиванки в Україні. Відроджуємо національні традиції разом!
Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

21 травня, відзначали День вишиванки і у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні молодших та старших класів зі своїми вчителями прийшли цього дня до школи в вишиванках, які є своєрідним оберегом їхніх родин.  Це - ще одна можливість зробити шкільне життя цікавішим.

Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Воно символізує навернення  нашого народу до своїх національних та культурних витоків.

                                                                   

               ЗДВР    Чупрун В.Л.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 517 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

    Учні та вчителі Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, 21 травня відзначили день «Вишиванки». По всій школі розлилася палітра кольорів і нехай не вимушено,але всі зрозуміли,що проста «вишиванка» може піднести настрій і зробити свято на кілька днів,або й тижнів.

Свято придумали чернівецькі студенти ще кілька років тому. Після того, коли одного дня у вишитих сорочках вони прийшли на заняття – В цьому році акцію підтримала громадськість всієї України . Вишиванки одягнули в дитсадках та школах, на заводах та підприємствах. Таксисти, водії маршруток та тролейбусів теж підтримали ініціативу молоді.

Зрадити традиціям учні Черепковецької школи не дозволили собі й цьогоріч.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 500 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

Вишиванка 
Узор вручну , широка планка , 
легенький запах ковили, 
моя сорочка вишиванка , 
вся ніби сплетена з трави. 
Дніпра потоки,степ , простори, 
по лівій й правій стороні. 
Червоно - чорні всі узори, 
мережив ряд на полотні.
Традицій пласт , легенди роду , 
духовний символ , оберіг, 
калини кущ ,дівочу вроду, 
на полотні все хтось зберіг. 
Прості орнаменти , народні, 
тягучі як пісні з степів. 
Все актуально і сьогодні, 
хоча й прийшли з далеких днів.

  21 травня учні, вчителі та батьки Глибоцького ліцею долучились до Всеукраїнського флешмобу. День вишиванки-наш день!
 
 
 
Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

Не цурайтесь традицій своїх, добрі люди.

Оберегів святих, що живуть у віках.

Бо без них українців із нас вже не буде,

Як і квітів зимою у білих полях.

   21 травня 2015р. у Михайлівському НВК з метою збереження традицій нашого народу, вчителем українознавства Рубанець Віталіною Володимирівною було проведено свято «Сорочку вишиту я збережу у душі».

Адже вишивка – це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу.

  Протягом свята учні декламували вірші, розповідали легенди про виникнення вишиванки, співали народні пісні. Також усі присутні з цікавістю переглянули презентацію «Народний одяг українців» та пройнялися душею до народної творчості, до вишивки.

 

 

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

 Одягнувши вишиванку,  кожен учень сьогодні з гордістю переступив поріг школи. Вишиванка – символ нашого українського народу, генетичний код кожного українця.

На загальношкільній лінійці, присвяченій ДНЮ ВИШИВАНКИ, директор школи – Ольга Георгіївна привітала всіх учнів зі святом та наголосила, що  вишиванка - це оберіг, а також розповіла про елементи української вишивки, які нині присутні у відомому брендовому одязі сучасності. Дружньою шкільною родиною був виконаний Гімн України. А родзинкою свята став організований флешмоб – державний герб України, контури якого були окреслені учнями Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. у вишиванках. 

 

   

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (0)

     21 травня працівники РМЦ управління освіти Глибоцької РДА долучились до Всеукраїнського флешмобу. День вишиванки- наш день!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 600 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2015 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024