Четвер, 25.04.2024, 14:21















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 13

Люди! Поки серця стукають, - пам'ятайте!

Якою ціною завойоване щастя, - будь ласка, пам'ятайте!

Пам'ятаєте! Через століття, через роки - пам'ятайте!

Про тих, хто вже не прийде ніколи, - пам'ятайте!

  Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими і сьогодні.

З 6 травня по 8 травня 2015 року у Купському НВК було проведено урок Мужності «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!». Також було проведено  акцію «Маки пам’яті». Вчителем технічної праці Бічер В. І. та учнями 7-го класу були власноруч виготовлені червоні маки – маки пам’яті – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги, які нарешті прийшли на зміну радянській символіці. Саме з цими маками пам’яті школярі  прийшли 9 травня на мітинг «1939–1945 роки. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Було організовано тематичну виставку   «Українці у Другій світовій війні. Життя і долі»; конкурс малюнків і творчих робіт «Життя заради України: нам є чим пишатися   (1939–1945)»; екскурсії до шкільного музею;перегляд документальних та художніх фільмів, присвячених подіям  Другої світової війни.

Днями відбувся зліт спортивно-туристичного орієнтування Глибоцького ЦТКСЕУМ присвячений 70-річчю Перемоги. Серед інших шкіл району прийняли участь і юні туристи нашої школи.

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)

     9 травня   2015   року   в  селі   Станівці, на території Станівецького навчально-виховного комплексу відбулося цілий ряд культурних заходів : 

 -  відкриття пам’ятника односельцю ,письменнику, поету, вчителю  Василю Постеуки  ,який під час Другої світової  війни пройшов тортури табору смерті –Бухенвальд, а також  відкриття у приміщенні Станівецького навчально-виховного комплексу музею етнографії з метою формування  у вихованців закладу любові до рідної землі, свого  народу, вивчення своєї історії , традицій, обрядів, звичаїв, збереження та використання пам’яток  матеріальної та духовної культури.          

Свято пройшло під патронатом Чернівецького благодійного фонду «Дім румунської мови», його голови — громадського діяча, поета Василє Тарицяну. Завдяки йому бюст був виготовлений у Румунії. А головна роль в організації цього міжнародного заходу належала директору місцевої школи

Памятне погруддя письменнику Василю Постеуці

Георгію Яценюку та сільському голові Георгію Жиряді, колективам, які вони очолюють.
Про важливість події та про творчість і життєвий шлях відомого поета Василя Постеуки перед присутніми розповіли, насамперед, учні місцевого навчального закладу та його керівник, дослідники творчості — чернівецький журналіст Іон Крецу та письменник з міста Кимпулунг Іон Філіпчук.                                                           

 З вітальними словами до гостей та місцевих газд, які зібралися біля погруддя свого земляка звернулися голова райдержадміністрації Георгій Придій, голова районної ради Григорій Ванзуряк, консул Генерального консульства Румунії у Чернівцях Едмонд Нягоє, голова повітової ради повіту Алба Іон Думітрєл та заступник голови повітової ради Бістріца Насауд Александру Бугна. Вітальні слова прозвучали і з боку начальника управління освіти Василя Швеця та голови обласного Товариства румунської культури ім. Міхая Емінеску — Василя Бику, депутатів районної та обласної рад Петра Постевки і Ауріки Божеску, інших.

В пам'ять про цю світлу людину Василя Постеуку та всіх загиблих в застінках концтаборів та у боротьбі з нацизмом, було вшановано хвилиною мовчання.

 Організатори свята подякували  шановним гостям,  всім присутнім, які  розділили радість здійсненої справи, яка збереже історичну та культурну пам'ять.

нтг

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)

Поклін тобі, кохана,

В цей день великий, люба ненько,

За ті важкі години ранні,

За золоте твоє серденько,

Що все віддало в любім зриві,

Щоб тільки ми були щасливі!

    З першої миті життя схиляються над нами обличчя матерів. У тривозі, любові й надії вдивляються вони в своїх дітей, прагнучи щастя для них. Усім своїм життям і працею утверджують в нас кращі риси людяності й добра. Бережуть від усього лихого.

Мати – найдорожча на Землі. І найбільшою радістю для неї – щастя її дітей. Тому вчить вона добра і правди, мудрості й великої любові до праці, до всього прекрасного. Тож схилімо голови перед величчю матері, перед її світлим образом.

З цієї нагоди, 12 травня, вихованці різновікових груп дошкільного підрозділу Грушівського НВК відзначили День Матері у закладі. Дане свято підготували для матерів виховательки закладу, а саме: Головата М.М., Головач А. І., Захарчук М.І. та Остафійчук М.І. Цей день став святом поезії і музики. Дошкільнята підготували вірші, частушки, танці й пісні присвячені найдорожчій на Землі людині – Матері. У кінці свята діти привітали своїх найдорожчих матерів подарунками виготовленими власноруч.

Це свято змусило кожного згадати про велику роль матері у своєму житті!

Можна у світі чимало зробити:

Перетворити зиму на літо,

Можна моря й океани заслати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі та хащі,

Тільки без мами не можна нізащо.

Бо найдорожче стоїть за словами:

«В світі усе починається з мами».

 

Заступник директора з ВР                                                   Зінкевич Д. В.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (1)

Ми землю любимо свою –

Красиву і величну,

Яку в жорстокому бою

Нам зберегли навічно.

Хай пам'ять знову нас веде

В роки далекі, грізні.

За все «спасибі» від дітей

Ми скажемо Вітчизні!

Пам'ять: вона кличе, вона хвилює, вона торкає наші серця…

     Щорічно Кам'янські дошкільнята долучаються до святкування Дня перемоги. Цьогоріч 8 травня, в День пам'яті та примирення старші дошкільнята закладу були учасниками святкування біля обеліска загиблим односельчанам у роки другої світової війни. На грудях дошкільнят майоріли червоні маки – символ пам'яті полеглих в Україні, а в руках – червоні тюльпани,  весняні квіти, як символ нового життя . Віршами та піснями  вони вітали ветеранів, учасників бойових дій, з найкращими побажаннями мирного неба, щасливого майбуття та з вдячністю за здобуту в боях Перемогу.

     А в неділю 10 травня дошкільнята середньої групи взяли участь у святкуванні Дня матері на сцені сільського Будинку культури та підготували невеличкий концерт для найрідніших, наймиліших своїх матусь. Саме діти повинні відчути, ким для них є мати, якої пошани заслуговує. У щасливої матері зростають щасливі діти, тому давайте робити життя наших матусь прекрасним!

                                  Домніка Балан,   вихователь – методист закладу

Проглядів матеріалу: 525 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)

    Вже вкотре прийшла на нашу землю весна після війни. Війни, яка назавжди стала для нас еталоном величі подвигу і страждань, мірилом ціни життя. Вже народилися і навіть пішли до школи діти, чиї діди не знали війни.

9 травня - день радості і смутку. День коли ми низько вклоняємось живим героям і хвилиною мовчання вшановуємо память загиблих. Це день, що подарував майбутнє нам, нашим дітям і онукам!

Тож напередодні свята  - 8 травня   вихованці Молодійського садочка разом з вихователями вшановували пам’ять героїв війни: побували на урочистості з нагоди свята , поклали квіти до пам’ятника загиблим солдатам.

Колектив садочка та дітки бажали захисникам міцного здоров’я, успіхів у праці, благополуччя, миру, щастя! Молодому ж поколінню бажаємо мирного неба над головою і ніколи  не дізнатися про гіркий зміст  слова «війна».

Вкотре повторюємось, шановні герої: ми в невідплатному боргу перед вами. Ми пишаємося вами! Спасибі вам!

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)

    У 2015 році відзначається 70-річчя перемоги над нацизмом в Європі та 70-річчя завершення Другої світової війни. У всіх закладах України визначають ці дати згідно з Указом Президента України від 24.03.2015 року. Перед великим Святом Перемоги – 9 травня в Волоківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проводились заходи святкування тих подій з 5 по 8 травня.

     5-го травня в нашій школі був проведений єдиний урок «1939-1945. Пам’ятаємо ! » На  уроці були присутні учні 10-11 класів та вчителі нашої школи. Учням розповіли про останні дні битви за Берлін та про укладання миру в Європі.

    7-го травня  у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена науково-практична конференція на тему: «Україна у другій світовій війні. Життя і долі». На цій конференції йшла мова про долі видатних українців у другій світовій війні.

    Нажаль, в нашому селі учасників воєнних дій  живих не залишилось. Проте в даний час в зоні АТО знаходяться троє мешканців села, які добровільно поїхали захищати незалежність та цінність нашої держави, тому зустріч двох  поколінь воїнів провести неможливо.

 Інша справа – перегляд документальних та художніх фільмів про Другу світову війну. 8 травня було запропоновано учням 10-11 класів перегляд художньої стрічки. Висвітлені моменти початку визволення України від фашистських загарбників.

 

 

Проглядів матеріалу: 472 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024