Субота, 20.04.2024, 16:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 25

  ВИШИВАНКА – національна святиня, що символізує  духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Зв’язок, що непереривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

Щорічно  у травні наш народ величає українську вишиванку. Вся велика садкова родина, в якій об’єдналися діти, батьки та увесь колектив Стерченського ДНЗ долучились до святкування Всеукраїнського «Дня вишитої сорочки». Було організовано та проведено цікаве дійство за участю дітей та дорослих нашого закладу. В святковій залі лунали  українські пісні, вірші, гаївки, діти  водили хороводи.  Усі присутні у барвистих вишиванках звеличували та прославляли українські традиції та національний одяг.

 Тож носімо на долю і щастя вишиванку, це наш український космос і наш національний оберіг…

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 623 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.05.2015 | Комментарії (0)

      Вшановуючи та зберігаючи традиції українського народу  вишивати та носити національний одяг як святиню та берегиню поколінь, дошкільнята Кам'янського ДНЗ теж долучились до святкування  Дня вишиванки. Педагоги закладу вкотре розповіли малятам про національний одяг українців, традиційні орнаменти  вишиванок різних регіонів України, його святковість та важливість одягання для підкреслення духовності та патріотичності маленьких громадян нашої держави.

                            Домніка Балан, вихователь-методист

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.05.2015 | Комментарії (0)

     21 травня 2015 року відбулася Всеукраїнська акція «День вишиванки» започаткованої студентами 9 років тому у Чернівцях, на історичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та відзначається третього четверга травня.
День вишиванки – стає Всеукраїнським святом, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об'єднати українців навколо спільного символу-вишиванки. Сорочка втілює в собі одну з основних функцій – бути оберегом, а вишиванка – це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код. Нині свято набуває особливого змісту, адже демонструє, що українці – незламні духом, на своїй Богом даній землі, готові захищати свою країну, культуру та історію. Тому на заклик  – одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи навчання Молодійська школа відгукнулася охоче. Члени гуртка «Вишиванка» демонстрували свої вишиті вироби.  Школярі співали українські народні пісні, дефілювали у вишиванках та створили коло єднання. В обласних акціях «Над світом українським вишиванка цвітне» та «Подаруй захиснику вишиванку» були відзначені керівник гуртка «Вишиванка» Радова О.І. та її  вихованці Кішпан Анастасія та Факас Ірина.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 582 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.05.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024