П'ятниця, 19.04.2024, 04:02















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Травень » 07

Проглядів матеріалу: 971 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (1)

   7 травня  відбувся районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи  на тему:  «Найкраща вчительська діяльність» - основа філософії школи.

Розпочала роботу Намака О.С., завідувач РМЦ, яка ознайомила всіх присутніх з планом роботи та презентувала проблему семінару. Потім виступив заступник директора Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст.  з навчально-виховної роботи Плеван В.Г. з доповіддю «Філософія Сучевенської школи: стратегія, стиль, напрям руху.».  Далі учасники семінару мали змогу почути  заступника  директора Просіцької ЗОШ І-ІІ ст.   з навчально-виховної роботи Попеску А.М. з доповіддю «Просіцька школа: базові ідеї розвитку» .

Після цього роботу семінару було перенесено   до музею  архітектури та побуту. Там учасники семінару ознайомились з  територією музею — мальовнича ділянка площею 20 гектарів, яка найбільш відповідає природним характеристикам усіх частин Буковинського краю.

Закінчився семінар в конференц-залі РМЦ, де за круглим столом було вироблено рекомендації (тисни тут) за результатами семінару .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

      Протягом попередніх 23 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським/російським зразком. Святкування за цим (пост)радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок ІІ світової війни, закріплювали в свідомості культ війни. Результатом цього стало домінування історичних міфів, перманентне протистояння в суспільстві та посилення впливу Російської Федерації на громадське та політичне життя в Україні.

Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.
Довідково
22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію №A/RES/59/26, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни. У Великій Британії та країнах Співдружності відзначається «День Перемоги в Європі»; у Вірменії – «День Миру»; у Норвегії – «День визволення»; у Словаччині – «День перемоги над нацизмом»; у США – «День Пам’яті»; у Франції – «День Перемоги»; у Чехії – «Національний День».
Символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги — червоний мак, який вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін, роботу передано для вільного використання з некомерційною метою. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого — кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою зазвичай розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни (1939 та 1945) та гасло.
Торік в Україні святковим гаслом було: «Ніколи знову». Протее стало очевидним, що «знову» стало реальністю, бо ж Росія досі не повернулася з тієї війни, і більшість її громадян, під’юджуваних пропагандою, переконана, що і досі триває їхня «священна війна», і якщо їхні «діди воювали», то вони воюють теж. Тож гасло цього року інше: « 1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».
Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

 
Найвірніша з друзів – книжка рідна, мила.
Наша в ній надія, в ній і наша сила.
Слався, величайся, зіркою з гори,
Українська книжко, серед дітвори! 
    

     

   Книголюби  Старововчинецького   ліцею разом із своїм наставником, бібліотекарем ліцею – Каменюк Ганною Іллівною,  до Дня книги  провели ряд заходів.  Діяла  виставка «Уклін тобі, книго!». Протягом тижня працювала Книжкова лікарня у бібліотеці ліцею, де барвінчата мали можливість  долучитися до підклеювання художніх книг.  Проведено рейд «Збережемо наші підручники», під час якого перевірено стан підручників ліцеїстів.  21 квітня урочисто відзначили День книги. 
Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Жанет | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

…Талант дитини – невичерпне цілюще джерело.

Пийте з нього і лікуйте свої  душі і серця…

     Мистецтво – це живе невичерпне джерело натхнення, яке дозволяє відкрити для дитини двері у світ краси, любові і добра. Завдяки музиці, пісні, танцю, поезії внутрішній світ дитини розвивається у гармонії з оточуючим середовищем.

    З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей дошкільного віку, сприяння їх подальшого творчого розвитку 6 травня у  актовій  залі Глибоцького ліцею відбувся фестиваль дитячого виконавського мистецтва «Крок до зірок» .  Всього на фестиваль завітало 110 дошкільнят із 15 ДНЗ та  НВК району. Це вихованці Глибоцького, Молодійського,  Камянського, Тереблеченського, Волоцького, Чагорського, Валякузьминського, Просіцького, Йорданештського, Карапчівського, Черепковецького, Луківецького ДНЗ, Грушівського, Петричанського та КупськогоНВК.

     Концертні номери бурхливим водоспадом полилися зі сцени. І справді, на цьому святі пісня лунала дзвінко, адже всі діти співали щиро і натхненно, найбільш яскравими виступами у вокальному жанрі стали – соло  Мар’яни Когут (Глибоцький ДНЗ), яка виконала «Пісню про мир» та   Анастасії Головач  (Грушівський НВК) з піснею про маму.

   Артистичні здібності проявили діти і в оригінальному жанрі: художнє читання (Молодійський, Чагорський ДНЗ), театральне дійство (Черепковецький ДНЗ).

    Привернули увагу глядачів маленькі музиканти з Валякузьминського ДНЗ, які виконали класичні твори «Турецьке рондо» В.А.Моцарта та «Грайливу польку» А.Філіпенка.

   Барвистим вінком з веселих мелодій, яскравих костюмів і вправних «дитячих па» стали на святі хореографічні композиції: «Наша Батьківщина – єдина Україна» (Луковецький ДНЗ), «Феєрія джунглів» (Купський НВК), «Калинонька» (Молодійський ДНЗ), «Танець квітів» (Карапчівський ДНЗ), «Циганський танок» (Просіцький ДНЗ), румунський народний танець «Коаса» (Йорданештський ДНЗ), «Ми маленькі козачата» (Глибоцький ДНЗ).

   На завершення фестивалю зі словами привітань до присутніх звернулася головний спеціаліст Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Дорогова Ельвіра Геннадіївна, яка побажала  всім учасникам подальших творчих успіхів.

    Всі  учасники були нагороджені дипломами  управління освіти та солодкими подарунками.

 Фестиваль став яскравим святом дитинства. Нехай же цей фестиваль, як і всі хороші починання, стане доброю традицією!

 

 

Проглядів матеріалу: 875 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

   Теплою та зворушливою була зустріч – «вогник» гуртківців і педагогів Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді з ветераном Другої світової війни Лютиком Октавіаном Васильовичем. Наш захід був присвячений Дню пам’яті та примирення, який в 2015 році проходить під гаслом «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!».

В ошатній залі нашого закладу 5-го травня зібралося чимало охочих поспілкуватися з воїном тих жахливих подій, які закарбувалися в його серці назавжди. Октавіан Васильович емоційно розповів дітям про те, як потрапив на фронт, як воював та зустрів жадану Перемогу разом з побратимами.

Цей захід підготували та провели гуртківці творчого об’єднання «Самодіяльна і туристська пісня» та його керівник.

Ми вшанували пам’ять про полеглих воїнів, читали вірші, співали пісень. До присутніх звернувся директор нашого центру Дудка А.П.

Потім були квіти, подарунки, фотографування з дорогим гостем. До нашого святкового «вогника» долучилися вчителі Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Коваль Ю.С., Ванхала М.К. (які є також і керівниками наших гуртків), педагоги центру туризму: Меленко О.В., Шевченко О.В., Букатар Н.О., Сандул Д.В. зі своїми вихованцями. Дякуємо їм. А шановному Октавіану Васильовичу Лютику бажаємо міцного здоров’я та миру на довгі літа.

 

Сисолєтіна Галина Іванівна

керівник гуртка «Самодіяльна туристська пісня»

Глибоцького центру туризму та краєзнавства

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

     Цього року Україна разом з усім цивілізованим світом вшановуватиме пам'ять жертв війни у День пам’яті та примирення та у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше було використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено з ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч із квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло. Минулорічним було: «Ніколи знову». Цього року з нагоди 70-річниці перемоги над нацизмом запропоновано нове гасло: «Пам’ятаємо. Перемагаємо».
У Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. розпочалася підготовка до відзначення пам’ятних днів. Педагог-організатор Намака А.В.  провела майстер-клас по виготовленню квіток маку – символу пам’яті в Україні.
Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

    Напередодні цієї дати в Кам’янській ЗОШ спільно з сільською бібліотекою був проведений виховний захід “Зустріч двох поколінь”.

Цей захід був направлений на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани до історичної пам’яті.

На зустріч були запрошені ветерани Другої Світової війни Балан В.П. та учасники АТО Білійчук Андрій і Онуфрійчук Юрій. Всі присутні з цікавістю слухали виступи гостей та учнів, які декламували вірші, співали пісні, переглядали відеофільми про ту страшну війну.

Учні 8-В класу та ведучі свята закликали всіх дорожити мирним небом, яке завойовували солдати, дякували за щастя жити, працювати на рідній землі.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)

    У  дошкільнят тиждень безпеки пройшов під девізом «Здорова дитина - здорова нація». Крім занять на тему: «Моя безпека» та спортивних розваг «Козацькому роду нема переводу», бесіди провели медична сестра Амоші Л.К.  та пожежник Роман М.В., а також батьки.

  Вихователі Тарабас В.Д., Андріоє М.М., Корсей Л.І., Громей Н.Д. провели екскурсії  на пожежну частину. Створили проблемні ситуації щодо небезпеки на дорозі, при користуванні електроприладами, небезпечними предметами.

Дітям було цікаво та повчально.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024