Четвер, 18.04.2024, 22:43















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 10

    У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко. Він виступив як поет-новатор, приніс із собою в українську літературу «слово нове», новий світ поезії, неповторні образи, картини й барви, небачене раніше багатство й широчінь тем, ідей, мотивів, жанрових форм, вивів українську літературу на шлях реалізму й народності. Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців формувало свій світогляд на його творах.

Тарас Григорович Шевченко – ідейний та духовний геній української нації, людина яка самим лише своїм життям згуртувала великий народ, сотворила мову. І коли після холодної зими на поріг ступає березень, ми знову і знову йдемо до Тараса. Хто іде з квітами до пам’ятника, хто вкотре розгортає вічно актуальний Кобзар, хто просто пригадує з дитинства відомі рядки поезій.

З метою пригадати відомості з життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, виховати почуття любові і поваги до образу поета-мислителя, учнями 9-х класів Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, під керівництвом вчителя української мови та літератури - Луковей Мариною Іванівною, було організовано відкритий виховний захід "Шевченко: мандрівка через століття". Також до заходу залучились і учні 7-х класів, які подарували нам приємні враженя він пісні "Думка".

Минуло 203 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Читання поезій, переспівування пісень Т.Г. Шевченка викликало жваве зацікавлення серед усіх учнів школи. Така поезія не може не захоплювати.

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

  І знову Шевченкова весна прийшла на нашу землю, і знову ми святкуємо його день народження.

З цієї нагоди в Сучевенській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася урочиста лінійка «Український Прометей», яку провела вчитель української мови та літератури Плеван Л. М.

Метою заходу було розкрити велич і безсмертя українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова Т. Г. Шевченка.

Святкування розпочалося з біографічного калейдоскопу, інсценізацією про важке життя Шевченка. Була проведена тематична виставка творів Т. Шевченка, учні декламували вірші великого Кобзаря, провели інсценізацію його твору «Катерина». Підготували та показали презентацію «Живе в народі Шевченкове слово».

Нехай освятяться душі наші мудрістю безсмертного генія великого народу!

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 364 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

    У Михайлівському НВК 6 березня проведено літературно-музичну композицію "Загадки і жарти дідуся Кенира". Метою якого було поглибити знання учнів про творчість Л.Глібова, ввести їх в чарівний світ поезії; виховувати інтерес до творчості байкаря; прищеплювати любов до українського художнього слова, культури та народних традицій; розвивати у дітей уяву, фантазію, естетичні смаки, творчі та артистичні здібності.

Діти ознайомилися з життєвим та творчим шляхом байкаря, переглянули презентацію, відгадали вірші-загадки, акровірші. Відбувся конкурс «Читаємо байки Леоніда Глібова напамять». Всі учасники були нагороджені грамотами та подяками.

Учні переглянули книжкову виставку«Чарівник української байки», підготовлену бібліотекарем Гушул Д.В.

Савчук О.І., вчитель української мови

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 448 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

     2 березня 2017 року в актовій залі Глибоцького ліцею відбувся районний відбірковий тур конкурсу «Християнської пісні» в рамках ІV обласного конкурсу «Знавці Біблії», організаторами якого є благодійний фонд «Живи Буковино» та Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Гуртківці Глибоцького центру туризму та краєзнавства, вихованці творчого обєднання «Патріотична і туристська пісня» залюбки взяли участь у цьому конкурсі.

Піснею «Кришталевий храм» ансамбль «Гармонія» нашого гуртка відкривав цей захід. А конкурсанткою виступила наша вихованка Стрельчук Олександра з піснею «Бачу Бога кожен день». Фінал конкурсу відбудеться 19 березня в Чернівецькій гімназії №6. А володар «Гран-прі» конкурсу здобуде можливість побувати на Святій Землі в Ізраілі.

Сподіваємось на участь у фіналі! З нами Бог.

 

Керівник гуртків-методист

«Патріотична і туристська пісня»

Глибоцького центру туризму та краєзнавства

Галина Сисолєтіна

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 416 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

    В рамках роботи районного МО вчителів математики педагоги Чагорської ЗОШ, члени МО вчителів природничо-математичного циклу дисциплін взяли активну участь у роботі творчої групи фахівців з модернізації навчальних програм 5-9 класів. Члени робочої групи потребували експертної оцінки та побажань вчителів-практиків, тож подискутували про необхідність розвантаження програми з математики, відміни вивчення деяких складних тем, акцентували на необхідності враховувати міжпредметну складову, адже математика є основою для всіх природничих дисциплін. Вадим Каралаш, директор школи, вчитель фізики, звернув увагу на взаємозалежність математики з фізикою та на необхідності ряду обчислювальних компетенцій з математики для успішного засвоєння програми з фізики. Вчителі-практики Біла Зіна та Поштарь Наталя розповідали про улюблені теми, типи задач учнів та про такі, що даються учням дуже важко та не мають практичної спрямованості, не формують життєвонеобхідних компетенцій. Перший етап роботи творчої групи відбувався на Буковині, авторитенте науково-методичне представництво учасників групи ( у складі групи-представники Академії педнаук, Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, Інституту модернізації змісту освіти, директор ІППОЧО, методист ІППОЧО, науковці, педагоги з різних областей України) та їх сумлінна праця дають впевненість вчителям та батькам, що математика в школі стане зрозумілішою, ближчою та цікавішою для вивчення.

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

   В Турятському НВК відблося чергове сімейне спортивне свято «Мама, тато, я - спортивна сім'я», в якому брали участь спритні діти 3-Б класу та їх улюблені батьки.

Метою заходу було створити бадьорий і радісний настрій у дітей та їх батьків, розвивати фізичні якості (витривалість, швидкість, силу реакції) та здійснювати взаємозв'язок з фізичного виховання дітей між дитячим садом і сім'єю.

І батьки, і діти отримали заряд бадьорості, блиснули ерудицією і повболівали за дружні родини Борош, Візітіу, Мангалажіу та Плантус, які прийшли, щоб взяти участь у наших змаганнях.

За волю до перемоги, чесність в боротьбі і перше місце в змаганнях грамотою були нагороджені сім’я Візітіу.

Батьки були вдячні вчителю фізкультури Дудуцу І.В. за корисне спілкування і цікавий час, проведений з дітьми.

Класовод 3-Б Суружіу О.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)

    Anual la 9 martie în toate școlile, instituțiile culturale din Ucraina au loc manifestări omagiale dedicate Cobzarului literaturii ucrainene Taras Șevcenko.

Anul acesta cele trei profesoare de limba și literatura ucraineană, dar și ucrainologie au pregătit un șir de manifestări literaro-muzical-culturale dedicate vieții, tragicului destin, activității și creației marelui clasic al literaturii ucrainene. Astfel profesoara Alina Tarâța a avut grijă de amenajarea unei expoziții pe culuarul școlii cu ziare, reviste, cărți, fotografii de și despre poet. Elevii din clasele mari au pregătit gazete de perete, cei din clasele mici au pregătit mai multe desene inspirate din operele Cobzarului.

Profesoara Maria Ovaciuc a pregătit cu elevii claselor a 5-ea și a 8-B un recital poetico-muzical «Te pomenim Taras și peste veacuri». Elevii au recitat fragmente din poemele lui Șevcenko, versuri de și despre poet, au interpretat câteva cântece pe versurile sale.

Elevii claselor a 9-a și a 11-ea îndrumați de profesoara de ucrainologie Mariana Alerguș au înscenat câteva fragmente din copilăria grea a poetului, au recitat versuri, au interpretat câteva cântece pe versurile Cobzarului. Toți au avut și costumația respectivă.

Expoziții dedicate lui Taras Șevcenko au fost pregătite atât în biblioteca școlii cât și la muzeul istoric al școlii. La pregătirea lor și-au adus contribuția membri cercurilor «Tinerii muzeografi» și «Lămâița».

Asemenea măsuri educă la elevi interesul față de studierea biografiei, vieții și activității marilol personalități ale literaturii și culturii popoarelor noastre.

Eleonora Schipor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 360 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.03.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024