Субота, 20.04.2024, 15:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 30

    26 років тому Глибоцький центр туризму та краєзнавства вперше в області ініціював проведення районної олімпіади юних краєзнавців. Щороку вдосконалювалась організація та методика цього заходу. Досвід свідчить, що краєзнавчі олімпіади є ефективною пізнавальною й виховною педагогічною технологією, бо має потужний потенціал для формування в учнівської молоді національно-патріотичних цінностей та краєзнавчої компетентності. Адже кожна дитина живе в конкретному природному й соціальному середовищі. Вивчати свій край, уміти пояснити кожен факт, подію в місцевому житті, знати матеріальні й духовні традиції – все це збагачує людину, робить її соціально повноцінною, активізує розумову діяльність та патріотичну гідність.

Методисти Центру складають цікаві й різноманітні питання для юних краєзнавців. Нещодавно в районній краєзнавчій олімпіаді взяли участь команди з 32 загальноосвітніх навчальних закладів. Це – 92 учасника. Один учасник відповідав на питання з географічного та екологічного краєзнавства, другий – з історичного та етнографічного краєзнавства Чернівецької області, третій - з правил змагань зі спортивного туризму, спортивних туристських походів.

Добрі знання в усіх напрямах олімпіади продемонстрували учні Глибоцького, Карапчівського, Старововчинецького ліцеїв, Глибоцької гімназії, Кам’янської, Корчівецької, Коровійської, Сучевенської, Чагорської ЗОШ І-ІІІст, Турятського НВК, Валякузьминської ЗОШ І-ІІст, Михайлівського та Слобідського НВК. У цих навчальних закладах учителі історії, географії, біології, українознавства, керівники туристсько-краєзнавчих гуртків приділяють належну увагу вивченню важливих, актуальних та локальних тем рідного краю. Також в багатьох школах проводиться І шкільний тур краєзнавчої олімпіади.

За результатами інтелектуальних змагань перемогли наступні учні:

  • з географічного краєзнавства: Емануела Герман з Корчівецької ЗОШ І -ІІІст. (тренер Іримеску В.К.), Павло Дудка з Глибоцького ліцею (тренер Меленко О.В.), Дмитро Передерко з Старововчинецького ліцею (тренер Передерко К.А.), Андріана Костинян з Карапчівського ліцею (тренери Товарницький І.Г., Товарницький В.Г.);
  • з екологічного краєзнавства: Емануела Герман з Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ст., (тренер Іримеску В.К.) Павло Дудка з Глибоцького ліцею (тренер Меленко О.В.);
  • етнографічного краєзнавства: Крістіна Карп з Глибоцького ліцею (тренер Шевченко О.В.), Анна Бердар з Чагорської ЗОШ І-ІІІ ст., (тренер Козачок Н.С.) Олена Сучеван з Сучевенської ЗОШ І-ІІІст. (тренер Плеван В.Г.), Анна Бойчук з Молодійської ЗОШ І-ІІІст. (тренер Глевко В.М.), Анна-Марія Мороз з Йорданештської ЗОШ І-ІІст. (тренери Шородок М.Г., Божеску Д.Г.);
  • історичного краєзнавства: Сідак Жанна з Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Юрковська Н.С.), Саргош Владислав з Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Щериля Л.О.), Сучеван Олена з Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Плеван В.Г.);
  • з правил спортивного туризму: Юрій Стрілак з Камянської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Стрілак Н.П.), Олександра Ткачук з Глибоцької гімназії (тренер Тодеренчук А.С.), Ірина Флюндра з Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. (тренер Шелепюк Н.В.).

Грамотами управління освіти нагороджені навчальні заклади, які посіли призові місця в загальному заліку. Серед ЗНЗ І-ІІІ ст. перемогла команда Глибоцького ліцею, ІІ місце у Корчівецької ЗОШ І-ІІІст., ІІІ місце у Старововчинецького ліцею. Серед ЗНЗ І-ІІ ст. перемогла команда Йорданештської ЗОШ І-ІІІст., ІІ місце у Слобідського НВК, ІІІ місце у Михайлівського НВК.

На жаль, в контексті позитивних здобутків у проведенні олімпіади, є негативні моменти, а саме: Волоківська, Стерченська ЗОШ І-ІІІст. та Станівецький НВК не направили на районний захід своїх представників. Аналізуючи позитивні результати краєзнавчої олімпіади, слід відзначити, що з навчальних закладів, на базі яких працюють туристсько-краєзнавчі гуртки від Глибоцького ЦТКСЕУМ, учні в різних напрямках були краще підготовлені до районного туру.

Наступним випробуванням для краєзнавців-ерудитів стала участь у обласному етапі краєзнавчої олімпіади. Учасники розв’язували тестові завдання та виконували практичні завдання з геології, етнографії, археології та спортивного туризму. У складі трьох команд Глибоцького району були: Дмитро Передерко, Павло Дудка, Олександра Ткачук, Жанна Сідак, Емануела Герман, Владислав Саргош, Анна Бердар, Ірина Флюндра, Юрій Стрілак. Всі вони стали переможцями та призерами зі своїх напрямків в обласній олімпіаді. Такий успіх наших вихованців вчергове ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2017 | Комментарії (0)

   Сьогодні, 30 березня, на базі Глибоцького районного методичного центру відбулося засідання атестаційної комісії з питань присвоєння (підтвердження) квліфікаційних категорій, педагогічних звань педпрацівникам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, всього 180 педагогічних працівників.

Чергова атестація педагогічних працівників здійснюється один раз на п’ять років. Умовою чергової атестації педпрацівників є обов’язкове проходження не рідше одного разу на п’ять років підвищення кваліфікації на засадах вільного вибору форм навчання, програм і навчальних закладів.

Вимога щодо підвищення кваліфікації не поширюється на освітян, які працюють перші п’ять років після закінчення вищого навчального закладу.

У роботі засідання взяли участь: начальник управління освіти Глибоцької РДА - Барарюк В. І., методист з атестації педагогічних працівників Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області - Бальон М. В., заступник начальника управління освіти Глибоцької РДА - Цуркан І. Ю.,  завідуюча РМЦ - Намака О. С., головні спеціалісти та методисти.

Управління освіти систематично організовує роботу щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Підвищенням кваліфікації педагогічних працівників району займається районний методичний центр. Всі педагогічні працівники вчасно проходять курсову перепідготовку переважно на базі ІППО ЧО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 448 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2017 | Комментарії (0)

  З 27.03.2017р. – по 30.03.2017р. на базі РМЦ відбувся Тиждень педагогічної майстерності вчителів початкових класів шкіл з румунською мовою навчання з таких проблем-  тисни тут.

Відкрила Тиждень педмайстерності завідувач РМЦ О. С. Намака, яка зауважала, що педагогічна майстерність - це високе мистецтво виховання і навчання, що постійно вдосконалюється, доступне кожному педагогу, який працює за покликанням і любить дітей. Також Олеся Сидорівна розкрила сутність та рівні педагогічної майстерності, запропонувала модель педагогічної майстерності та шляхи особистості до вершин професіоналізму, ознайомила з нетрадиційні форми науково-методичної роботи. Олеся Сидорівна свій виступ закінчила словами : «Творчий вчитель повинен бути: Мудрим, як Ярослав Мудрий; Фанатичним, як Лобановський; Всестороннім, як Ломоносов; Дипломатичним, як Винниченко; Артистим, як Станіславський; Професіоналом, як Сухомлинський».


Робота Тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів - це вернісаж педагогічних сюжетів, де вчителі української мови ознайомились з кращими зразками педагогічного досвіду (Ватаманюк Т. П., Петрович Т. Р., Оленюк В. О.,Божеску О. В., Савчук Л. Т.), майстер- класів - (Баш Р. В., Шапка О. І., Цугуй Р. В., Попеску М. Г. ,Опаїць М. Г.), презентації з досвіду роботи з проблеми «Сучасний урок з погляду забезпечення розвитку пізнавальних інтересів учнів»презентували :Зегря Т. С.,Фретеучан Л. Г.Божеску А. Ч.), методичних лабораторій (Коркодел В. В., Кімчинська М. І., Унгурян М. І.).

Учасники Тижня педагогічної майстерності в ході засідання «Самоосвіта - один із шляхів підвищення професійної майстерності» теоретично обґрунтували роль самоосвіти вчителя у його педагогічній діяльності.  З упевненістю можна стверджувати, що більшість педагогів на високому рівні володіє сучасними освітніми методиками і технологіями, активно використовує і поширює їх у професійному середовищі.

Тиждень педагогічної майстерності закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

Методист РМЦ Леонтій Е. М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 587 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.03.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024