Четвер, 25.04.2024, 14:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 24

На майдані коло церкви

революція гуде.

— Хай чабан — усі гукнули,

— за отамана буде!

Прощавайте, ждіте волі,

гей, на коні, всі у путь!

Закипіло, зашуміло —

тільки прапори цвітуть...

Павло Тичина, 1918 р.

   Українська революція 1917-1921рр.- це один з найважливіших і найскладніших періодів боротьби українського народу. Цей час, був найвищим щаблем національно - визвольної боротьби за українську державність та відродження нації. Саме у ході революції український народ вперше в ХХ ст. створив незалежну національну державу, яка мала територію, кордони, символи, органи влади, військо, мову а також відбулося об,єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.

В Михайлівському НВК було проведено тематичні виховні години, спрямовані на донесення інформації про етапи, події та наслідки революції, основні причини та рушійні сили. Мета – збагачення знань про події революції, виховання патріотизму, підвищення інтересу учнів до історії України, усвідомлення значення подій минулого і сучасного.

Вчитель історії І.С. Федоренко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

  З метою закупівлі осколочних бронежилетів (кивларових майок) для 5-го окремого штурмового батальйону Української добровольчої Армії з 22 по 28 лютого 2017 року учні та педагоги Глибоцького району активно долучилися до обласної акції «Збережемо життя захисників!». За короткий термін зібрано кошти в сумі 16 467 гривень. До акції долучилися:

Карапчівський ліцей - 510 грн;

Турятський НВК - 2000 грн;
Купський НВК № 2 - 300 грн;

Чагорська ЗОШ - 500 грн;

Тарашанська ЗОШ - 500 грн.

Йорданештська ЗОШ - 500 грн.

Йорданештська ЗОШ № 2 - 445 грн.

Петричанський НВК - 1280 грн.

Стерченська ЗОШ - 706 грн.

Димківський НВК - 1600 грн.
Глибоцька гімназія - 2102 грн.

Опришенська ЗОШ - 2000 грн.

Михайлівський НВК - 523 грн.

Коровійська ЗОШ - 2801 грн.(передано особисто)

Грушівський НВК - 700 грн. (передано особисто)

Кошти в сумі 12 966 грн. направлені координатору акції в ОІППОЧО.

Щиро дякуємо за допомогу!!!

 

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

   Українська демократична революція, яка розпочалася у березні 1917 року, стала переломним моментом вітчизняної історії. Сформована під час революції ідея державної незалежності визначила подальший перебіг історичного процесу в Україні. Ця ідея остаточно втілена Актом проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.

Сьогодні Україна, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет від російської агресії, продовжує боротьбу за незалежність, розпочату Українською революцією 100 років тому.

Отже, 17 березня 2017 року, відзначається 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років. З нагоди цієї дати в Слобідському НВК було проведено ряд заходів. Вчителем історії Костюк Ю.В. було проведено урок-екскурсію «Хронологія розвитку України під час революції 1917-1920 років» для учнів 7-9 класів. Учнями 8 класу проведений усний журнал на тему « Історія нашої країни», перегляд відео фрагменту «Початок революції. Доба Української центральної ради», та інші цікаві заходи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

- Чим пахне земля?
- Земля просто пахне хлібом…

   Таким діалогом розпочався літературно-мистецький проект в Старововчинецькому ліцеї.

Класний керівник Гнатчук С.І. зі своїми шестикласниками запросила до розмови про хліб, віддаючи йому шану як найбільшому господареві у кожній хаті.

Увазі глядачів було запропоновано цікаве і змістовне дійство в образах Землі, смаколиків, косариків, сівачів. У залі панувала тиша, бо говорилося, читалося і слухалося про найбільшу святиню людського життя – про хліб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

    Цікавим і змістовним було шкільне життя у молодших школярів Глибоцького ліцею на початку березня. Адже у цей час тривала декада учнів початкових класів. Щодня проводились цікаві заходи. У день української мови на дітей чекала вікторина, мовні ребуси, конкурс знавців рідної мови. У день, присвячений математиці , діти виконували завдання Геометрика,взяли участь у математичній олімпіаді. Не менш цікавим був День казки, День довкілля, День книги, мистецтва, День спорту. Учні працювали над проектами на природничу тематику, взяли участь у конкурсі на кращого читця віршів Тараса Шевченка. Було проведено виховні заходи, спортивні змагання. Завершилась декада нагородженням переможців та концертом «Наші таланти».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Декада початкових класів
Декада початкових класів ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

   19 березня 2017 року в Чернівецькій гімназії №6 відбувся фінал конкурсу «Християнської пісні» в рамках ІV обласного конкурсу «Знавці Біблії». Конкурс організований благодійним фондом «Живи Буковино» та Інститутом післядипломної освіти Чернівецької області.

У фінальному етапі конкурсу брали участь двадцять троє учнів ЗНЗ області. Перемогти було нелегко, адже рівень підготовки у конкурсантів був високим. Та Олександрі Стрельчук, вихованці Глибоцького центру туризму та краєзнавства, яка вже шостий рік займається у творчому об’єднанні «Патріотична і туристська пісня», вдалося вибороти почесне друге місце в своїй віковій категорії. Це ще одна перемога, ще одна сходинка призерки на її творчому шляху!

Відрадно, що почесне перше місце у цьому конкурсі здобула учениця Кам’янської ЗОШ І-ІІІст. Таісія Федоряк. Тож наш Глибоцький район був представлений достойно!

Діти отримали почесні грамоти, а також певний досвід від участі у конкурсі та, звичайно, багато позитивних емоцій.

Переможці отримали запрошення на участь у Християнському фестивалі, який буде проводитись 16 травня 2017 року в Чернівцях. Організатори конкурсу дали надію дітям на те, що влітку вони прославлятимуть Бога піснями і в «серці» столиці України – Києві – на Майдані Незалежності!

Галина Сисолєтіна, керівник гуртка

«Патріотична і туристська пісня»

Глибоцького центру туризму та краєзнавства

 

Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

  1. Проведено тематичну лінійку «Військові звитяги захисників рідної землі, творців національної державності».
  2. Перегляд тематичних фільмів:
  • «Українська революція. Втрачена держава.»;
  • «Холодний Яр. Воля України - або смерть»;
  1. Засідання круглого столу: «До 100-річчя Української революції. Видатні історичні постаті. Чи можна було змінити хід історії?».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

    З метою підвищення професійної майстерності, обміну досвідом роботи педагогів та на виконання завдань річного плану роботи, в закладі проведено колективний перегляд занять.

Вихователі, які атестуються, відповідально та творчо підійшли до підготовки та проведення занять, продемонстрували свою педагогічну майстерність та професіоналізм в роботі з дошкільниками.

Проведені заняття з народознавства (І. В. Катренюк), логіко-математичного розвитку (Я. М. Панцир), правового виховання (Л. Г. Білійчук), розвитку мовлення (О. В. Цибуляк), формування етичних уявлень( психолог І. Г. Балан) сприяли розвитку у дітей пізнавальних інтересів, громадянських якостей, навичок спілкування і ефективної взаємодії з дітьми та дорослими. А «Подорож до країни теплого пуху» допомогла малятам зрозуміти емоційний стан інших та адекватно виражати власний, психологічні вправи сприяли нейтралізації негативної енергії та агресивної поведінки.

Інтерактивна вправа «Відкритий мікрофон» дала змогу педагогам, присутнім на колективному перегляді, обмінятися досвідом, висловити свої думки, враження , пропозиції та побажання колегам.

 

Домніка Балан, вихователь – методист закладу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (0)

   Школа - це наша друга домівка, тому ми ті, які маємо дбати, щоб все навколо милувало око.

День четверга для Йорданештської ЗОШ №2 був особливим: з ініціативи дирекції школи та за підтримки вчителів та технічного персоналу та завдяки працьовитим учням був організований трудовий десант "Чистий шкільний майданчик". Вся шкільна родина вийшла показати, що у школі вчаться майбутні господарі та господині,  працює дружній трудолюбивий колектив, які виховують в кожного учня любов до праці та навколишнього світу. Учням було сказано, що Свято Пасхи наближається на лише для наших родин, а й для шкільної родини.

Тож, ми з відкритим серцем можемо чекати на Свято Воскресіння Хреста. Хай воно окрилить нашу шкільну родину і всіх тих, які роблять все для того, щоб вона розквітла.

Опаіць Марія Іванівна - педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 692 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2017 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024