Четвер, 28.03.2024, 15:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Березень » 27
Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)

  Розпочато відбір підручників для 9-х класів. Представники педагогічних колективів отримали можливість ознайомитись з електронними версіями нових підручників. Передбачається, що найкращі проекти використовуватимуться у навчальному процесі.

Учасники ЗНО можуть внести зміни до своїх даних. У разі необхідності, учасники тестування мають можливість внести зміни до реєстраційних даних або усунути причини, що стали підставою для відмови в реєстрації. Відповідні зміни можна внести до 31 березня.

В Україні функціонує 178 опорних шкіл, - міністр. За словами Лілії Гриневич, понад 60% сільських дітей навчаються у класах з наповненістю менше 15 учнів, з них 33,5% дітей навчаються у класах, де менше 10 учнів, що нівелює шанси школярів на якісну освіту.

Виші у 2017 році проведуть набір молодших спеціалістів. Верховна Рада прийняла зміни до закону «Про вищу освіту», що розблокують набір абітурієнтів у коледжі і технікуми для здобуття освітнього рівня «молодший спеціаліст» у 2017 році.

МОН надало грифи підручникам для 9-го класу. Рішення про надання грифів навчальній літературі ухвалено за результатами першого етапу конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

Розпочалась друга сесія обговорення програм 5-9 класів. Усі бажаючі мають можливість ознайомитись зі змінами, що внесені до програм після першої сесії обговорення, а також надати пропозиції щодо подальшого удосконалення програм базової школи.

Учитель Нової школи матиме свободу творчості, - Гриневич. За словами міністра, вчитель нового покоління, користуватиметься свободою творчості і професійного розвитку, педагогіка партнерства буде однією з основ школи, заснованої на взаємній повазі.

Розроблено проект інструкції зі шкільного діловодства. МОН розроблено нову інструкцію з діловодства у школах, яка після затвердження встановить обов'язкові загальні вимоги щодо документування управлінської інформації та організації роботи з документами у школах.

Проглядів матеріалу: 496 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)

   На протязі 20 – 24 березня учні та працівники Нижньосиньовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів вийшли на територію школи, щоб прибрати подвір’я.

Спільними зусиллями вчителів, учнів та техпрацівників було облаштовано клумби, очищено від листя та сміття прилеглу до школи територію, обрізано кущі. Всі школярі працювали дружно. Вони відчули себе справжніми санітарами довкілля. Учні показали приклад всім жителям села, закликали їх не смітити і зробити кожен куточок нашої малої батьківщини чистим та затишним. «Життя без сміття» - такий девіз кожного школяра.
Дякуємо всім учням та працівникам школи за старання, які вони проявили під час трудового десанту. Хай буде затишок і краса у школі!

Директор школи

Олена Панчук

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)

   20 березня у Сучевенській ЗОШ розпочався тиждень іноземної мови. Учителями іноземних мов Ілуцан Д.М та Амарій Н.Г було проведено тиждень іноземної мови.

Вивчення іноземних мов – процес складний, але багатогранний і цікавий. Оволодіння іноземною мовою є потребою часу.

Метою проведення тижня англійської та французької мов є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках іноземної мови, розширення світогляду та ерудиції учнів, розвиток їх творчих здібностей.

У понеділок учні 4-5 та 8 класів декламували вірші та співали пісні англійською та французькою мовами. Головною метою такого позакласного заходу - розвиток в учнів інтересу до творчості.

Учні 8-9 класів представили постери, які презентували визначні місця країни, мову якої вивчають.

У вівторок для учнів 4-5 та 8-11 класів був проведений конкурс малюнка ,,Розповідаю за малюнком’’. Мета данного конкурсу – зацікавити учнів у вивчені іноземної мови та залучити їх до виконання творчих завдань. Також був проведений конкурс ,,Найкращі знавці англійської та французької мов’’. Необхідно було якнайшвидше правильно дати відповіді на запитання. Тут вирував справжній вибух емоцій: радість, задоволення, розчарування і нарешті, щастя від отримання призів.

У середу діти 4-5 класів цікаво провели час, переглядаючи презентацію та короткий мультфільм англійською та французькою мовами.

У четвер учитель Ілуцан Д.М запропонувала своїм учням вікторину, присвячену одному із найвидатніших постатей англійської літератури Вільяму Шекспіру, під час якого 2 команди змагались за перемогу і показали знання не лише англійської мови а і творчого та життєвого шляху видатного поета. Переможці отримали сувеніри на згадку.

Учитель французької мови Амарій Н.Г запропонувала своїм учням вікторину, присвячену В.Гюго. Учні продемонстрували свої знання, відповідаючи на різні запитання. Найкращі відповіді були відзначені призами.

Заключним етапом тижня іноземної мови стали віртуальні екскурсії в Париж та Лондон.

Найбільшу активність учні проявили, танцюючи та показуючи частини тіла різними жестами дивлячись на відео-кліп.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 467 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)

     24 березня 2017 року на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник». Учасниками конкурсу стали діти віком 9-11 років, які завжди дуже допитливі, цілеспрямовані та надзвичайно творчі.

Конкурс проводився за 5-ма номінаціями: «Я і природа», «Рослини навколо нас», «Тваринний світ», «Охороназдоров’я» та «Народознавство. Краєзнавство».

Оцінювало роботи дітей компетентне журі у складі науковців ЧНУ імені Юрія Федьковича та Державного навчального закладу освіти «Буковинський державний медичний університет», працівників Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Чернівецького краєзнавчого музею, педагогів обласних позашкільних навчальних закладів. Журі відмітило цікаві роботи з актуальною тематикою і вдало підібраним об′єктом дослідження, бажання дітей вивчати навколишній світ, звичаї свого народу, умови здорового способу життя, вчитись експериментувати.

Серед переможців конкурсу є представники Глибоцького району:

ІІ місце - Димчук Катерина, учениця 6 класу Глибоцького ліцею, керівник Гаврилюк Н.І. (номінація «Тваринний світ»);

ІІІ місце - Буряк Іван, учень 5 класу Старововчинецького ліцею, керівник Пилипець Т. Г. (номінація «Я і природа»);

ІІІ місце - Кирстюк Вікторія, вихованка гуртка «Юні лісівники-дендрологи» Глибоцького РБТДЮ на базі Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Кукурудзяк М.І. (номінація «Рослини навколо нас»)

Участь – Бирук Єлизавета, вихованка гуртка «Юні охоронці природи» Глибоцького РБТДЮ на базі Глибоцької гімназії, керівник Балан Н. В. (номінація «Народознавство. Краєзнавство.»)

Щиро дякуємо учасникам конкурсу. Бажаємо подальших успіхів і натхненних перемог!

 

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)

Міжнародну акцію "Тризуб - це Україна" організовують Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій та міжфракційне депутатське об'єднання "Співпраця: Україна-

Діаспора" з метою поширення поінформованості закордонної спільноти стосовно українських національних символів. Учні початкових класів Петричанського навчально-
 
виховного комплексу також приєдналися до флешмобу "Тризуб - це Україна".
 
Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.03.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024