П'ятниця, 19.04.2024, 13:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Вересень » 08

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю.
Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, фізичне виховання – це здоров’я нації.
Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов. Тому підтримка фізкультурно-спортивного руху, зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів району - це пріоритетне завдання управління освіти.
Шановні спортсмени, тренери, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, ветерани та шанувальники спорту!
Від щирого серця вітаємо вас із з Днем фізичної культури і спорту, святом здорових, цілеспрямованих людей!  Бажаємо всім спортсменам, тренерам, ветеранам спорту, вболівальникам і шанувальникам фізичного здоров’я і краси олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях.

Начальник управління освіти Глибоцької РДА                                                                      В.І. Барарюк

Голова райкому профспілки працівників освіти і науки                                                   С.І. Лазурко

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.09.2017 | Комментарії (0)

    Цього літа туристи Глибоцького ліцею і Опришенської ЗОШ здійснили незабутній похід по Мармароському масиву Українських Карпат, або як його ще називають – Гуцульські Альпи. Розпочався маршрут із одного із найбільших гуцульських міст – Рахова. Перший день як завжди дався юним туристам нелегко, адже важкі рюкзаки та стрімкий набір висоти після недоспаної ночі, то не проста справа. Проте ягоди суниці і чорниці додавали сил та енергії. Наступного дня група вже підійшла під основну вершину Мармарощини – гору Піп Іван. Оскільки цей день був врожайним на гриби, то на вечерю ми приготували грибний суп. Також було приємно зустрітись із ще однією групою глибоцьких туристів, які рухались паралельно з нами наступні півтора дні. На третій день походу ми піднялись на одну із найкрасивіших вершин Українських Карпат – гору Піп Іван Мармароський. Далі наш маршрут пролягав по україно-румунському кордоні. Відвідавши витоки річки Біла Тиса, ми розпрощалися з нашими колегами і вирушили в напрямку Чорногірського хребта. Цього разу нашу вечерю смачно доповнило полонинське меню із вурди та бринзи. Наступного дня погода зіпсувалась. Перечекавши дощ, ми підійшли поближче до найвищої точки нашого походу – гори Піп Іван Чорногірський (2028м). На саму вершину гори ми здійснили радіальний вихід, залишивши рюкзаки біля підніжжя. Другий в нашому поході Піп Іван нас зустрів сонячною погодою. Руїни старої обсерваторії, які знаходяться на вершині, вже перекриті, оскільки розпочалася її реконструкція. По традиції на найвищій точці походу ми провели посвяту в туристи. Після цього ми спустились до наших рюкзаків і продовжили похід в долину річки Біла Тиса. Заночувавши на її березі, наступного дня ми завершили активну частину нашого походу в селі Луги. Оскільки в нас в запасі ще був один відпочинковий день, то ми вирішили провести його в селі Кваси. Це село відоме своїми лікувальними мінеральними джерелами. Незважаючи на нескінченні черги до джерела, нам все таки вдалося посмакувати справжню мінералку. Скупавшись на річці Чорна Тиса, наступного дня ми завершили нашу подорож. Проте вже по дорозі додому ми з натхненням обирали маршрут для наступного нашого походу.

Сандул Дмитро Вікторович,

керівник гуртків Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.09.2017 | Комментарії (0)

"Витоки здібностей і обдарувань дітей –
на кінчиках їхніх пальців.
Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші струмочки,
які живлять джерело творчої думки"
В.О.Сухомлинський

   7 вересня в Черепковецькому ДНЗ відбувся майстер - клас для педагогів на тему «Нетрадиційні техніки малювання». Мета МК: вдосконалити знання вихователів щодо нетрадиційних технік малювання, познайомити їх з комбінуванням різних технік на практиці.

Підчас МК педагоги мали змогу переглянути презентацію робіт виконаних в різних техніках малювання, отримали пам’ятку «Нетрадиційні техніки малювання в різних вікових групах», а також спробували свої сили в нетрадиційному малюванні. Педагоги працювали над колективними роботами в яких поєднували декілька технік. Найбільшого захоплення вихователі отримали від техніки «малювання свічкою», коли невидиме стає видимим.

По закінченні МК педагоги ще довго висловлювали свої емоції, враження і дійшли такого висновку, що проведення занять з використанням нетрадиційних технік:

  • Сприяє зняттю дитячих страхів;
  • Розвиває впевненість у своїх силах;
  • Розвиває просторове мислення;
  • Вчить дітей вільно висловлювати свій задум;
  • Спонукає дітей до творчих пошуків і рішень;
  • Вчить дітей працювати з різноманітним матеріалом;
  • Розвиває почуття композиції, ритму, колориту, кольоросприйняття; почуття фактурності і об'ємності;
  • Розвиває дрібну моторику рук;
  • Розвиває творчі здібності, уяву і політ фантазії.
  • Під час роботи діти отримують естетичне задоволення.

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.09.2017 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 8 вересня у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася важлива подія: вибори голови та заступника Учнівської ради школи. Також було обрано членів комісій Учнівської ради. Найбільшу кількість голосів отримала учениця 11-го класу Казаку Беатрісія ставши головою Учнівської ради, її заступником було обрано учня 11-го класу Головача Дмитра. Учнівська рада Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст. налічує 6 комісій, у кожну з яких вступили по 3-4 члени, учні 9-11-х класів. Надалі ці комісії на чолі з головою та заступником будуть контролювати шкільне життя наших учнiв.

Дирекція школи вітає нового голову та заступника і бажає їм творчих успіхів, терпіння та високих досягнень на новій посаді!!!

 

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.09.2017 | Комментарії (0)

     Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, щоб збудити його інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності .Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.

Вчитель української мови та літератури Людмила Пенюк розповідає, що свято було запроваджене та відзначається не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, а й усіх, хто навчає дітей і молодь та поширює грамотність. Бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Грамотность та хоча б базова освіта незамінні та необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.

На жаль, багато мільйонів дорослих і у наш час є неосвіченими, а приблизно 100 мільйонів дітей не ходять до школи. Більшість неосвіченого населення нашої планети — жінки. Крім того, величезна кількість і дітей, і молоді, і дорослих людей, охоплених шкільними й іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати освіченими в умовах сьогоднішнього світу, який з кожним роком стає все складнішим.

Отже, існує нагальна необхідність у розгортанні програм розповсюдження грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги. У першу чергу до цих груп слід зарахувати жінок і дівчат, оскільки чоловіки та хлопці мають більше можливостей отримати належну освіту, особливо в країнах, що розвиваються . В Україні ця проблема стоїть не так гостро, рівні права на здобуття освіти є у всіх громадян країни.

На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати й писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою.

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 08.09.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024