Субота, 20.04.2024, 04:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Вересень » 18

     З 11 по 15 вересня 2017 року у Грушівському НВК проходив Олімпійський тиждень. Протягом цього тижня учні дізнавались про положення та звичаї Олімпійських держав, міста, де проводились попередні Олімпійські ігри та традиції Олімпійського руху в Україні. Під час цього тижня в кожному класі проводились бесіди,вікторини та класні години на дану тему,а кожен ранок розпочинався із зарядки.

Перші змагання розпочали найменші дітки закладу-вихованці молодшої групи «Сонечко» та старшої групи «Веселка» дошкільного підрозділу. Вихованці взяли участь у наступних конкурсах: «Біг в парі», «Передача м’яча», «Утримай м’яч», «Найкращий водій», «Весела естафета» та інші.

Наступні змагання – «Веселі старти» ,які пройшли 12 вересня, у яких взяли участь учні 1-4 класів. Вони взяли участь у наступних конкурсах: стрибки в довжину, змагання –естафета, кидання м’яча, підтягування на турніку, та інші цікаві конкурси.

13-14 вересня учні 5-9 класів взяли участь у спортивних змаганнях «Старти надії». Було організовано пробіг Олімпійського тижня, а саме: дистанцію в 500м. долали учні 5-7 класів, 1000м – учні 8-9 класів. Пізніше учні взяли участь у змаганнях з волейболу.

В день проведення Олімпійського уроку, в гості до учнів нашого закладу завітав перший майстер спорту з волейболу на Буковині, багаторазовий призер чемпіонатів України серед ветеранів, призер чемпіонату світу серед ветеранів,суддя національної категорії Петро Григорович Раца. Петро Григорович розповів учням про один з найдавніших олімпійських видів спорту – волейбол. Він на власному прикладі показав учням,що завдяки заняттям спортом , і волейболом в тому числі,у свої 78 років ще грає волейбол у різних ветеранських турнірах та постійно працює як суддя різних волейбольних змагань, як на території України так і за її межами. Учні закладу почули корисні поради та отримали велике задоволення від спілкування з П.Г. Рацою

Після завершення змагань підведено підсумки і нагороджено переможців почесними грамотами.

 

 

Проглядів матеріалу: 397 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

   Дивовижна і неоднозначна країна Японія. Географічне розташування групи островів і відокремленість від усього іншого світу створили особливу культуру всередині країни, традиції, які не змінюються тисячоліттями.

Саме про японську культуру, символіку, спорт, традиції та ще багато цікавого дізналися учні Йорданештської ЗОШ №2 в рамках проведених заходів присвячені Року Японії в Україні.

В школі була організована цікава тематична естафета в якій класи за погодженим заступником ЗНВР Кирчу О.Д. та педагог-організатором планом після закінчення своєї справи передавали естафету іншому класу вручивши прапор Японії. Естафету розпочали ніжні квітки 3-го класу, які мали придумати, як презентувати паралель між двома країнами: Україна - Японія. Дівчата справились на відмінно, презентуючи Калину - символ України та Сакуру - символ Японії. Потім вони передали естафету учням 7-го та 9-го класів, які мали намалювати на асфальті прапор Японії та різну символіку з метою ознайомлення учнів школи з кольорами прапора та з символікою даної країни. А прийняли естафету учні 4-го класу, які зробили прапорці з метою підтримки японської культури. По закінченні п'ятикласники вручили прапорець дівчатам 6-го класу, які мали оформити символічний букет гілок сакури, який би презентував їхню дівочу красу та ніжність. Від них прийняли естафету учні 7-го класу, які були задіяні в заході "Творимо - малюючи!" Вони мали зробити галерею японських ієрогліфів і по можливості зробити переклад. А дійшли до фінішу каратисти школи, які презентували японське кімоно і навчили першокласників кількох рухів, які є характерними для даного виду спорту.

А заступник ЗНВР презентувала учням цікаві факти про життя та навчання у Японії. Після перегляду презентацій учні мали змогу зробити паралель між життя двох країн.

Кожен народ славиться своїми традиціями, культурою, а ми ті, які маємо йти в ногу з часом і знати про культуру інших народів.

Педагог-організатор Опаіць М.І.

Проглядів матеріалу: 517 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

      Фізичне виховання є одним з найважливіших напрямків дошкільної освіти. Воно спрямоване на збереження і зміцнення здоров'я дошкільників, гармонійний розвиток, формування у дітей життєво важливих рухових умінь і навичок, вироблення звички до здорового способу життя. У системі заходів, спрямованих на зміцнення здоров'я, загартування, виховання у дітей прагнення бути сильними, спритними, витривалими важливе місце належить проведенню олімпійських тижнів. З метою пропаганди здорового способу життя, розвитку олімпійського руху, поглиблення знань про Олімпійські ігри, вихователі формули у дітей в Старововчинецькому ДНЗ почуття патріотизму та гордості за свій рідний край та Україну.

У ДНЗ з 11 по 15 вересня в рамках Олімпійського тижня за окремим планом пройшли малі Олімпійські ігри, малювання на асфальті «Олімпійська символіка», спортивна розвага «Ігри патріотів» також вихователі провели бесіду з дітками на тему «Олімпійські символи: прапор, олімпійське гасло, олімпійський вогонь, церемонії ігор (відкриття, олімпійська присяга, нагородження, закриття).Історія Олімпійських ігор», читали твори на тему

«Міфи та легенди про виникнення Олімпійських ігор». Відкриття тижня розпочалося з урочистого виконання Державного Гімну України. Протягом тижня вихованці знайомилися з історією Олімпійських ігор, із кодексом учасників змагань, із принципами Олімпійського руху та змагались,

Девіз учасників змагань: « Бути здоровим – висока мета, кожного хто у садочку зроста. Бути здоровим, красивим і дужим, розумним, активним і чуйним до друзів». Завершився олімпійський тиждень закриттям малих Олімпійських ігор, де показали свою фізичнупідготовку не лише діти, а й вихователі.

15 квітня відбувся Олімпійський день у дошкільному навчальному закладі «Зірочка» смт Калита. У старших групах дошкільного навчального закладу були проведені дитячі Олімпійські ігри.

Діти з задоволенням виконували спортивні вправи, брали участь в естафетах, грали в рухливі ігри. Дошкільнята отримали заряд позитивних емоцій. По закінченню Олімпійських ігор всі учасники були нагородженні медалями.

Проглядів матеріалу: 703 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

   Відзначення року Японії в Україні у Старововчинецькому ліцеї розпочалося з "Ознайомлення з невідомою Японією", під час якого по класах було проведено інформаційні години у різній формі на дану тему. Це і "Відомі японці-математики", "Незвичне розташування Японії", "Спорт та здорове харчування японців", "Винаходи японців у сфері електроніки" та ін. Також, як підсумок, класами було випущено фотогазети "Цікаві факти про Японію та японців" і проведено конкурс газет.
Відповідно до того як діти представили свої газети і розподілено місця:

5, 7 класи - І місце серед веселят,
8-Б клас - І місце серед роксоланців,
8-А, 9, 10 класи - ІІ місця.

Щиро дякуємо за активну участь у житті ліцею! Сподіваємося, що наші ліцеїсти зацікавилися Японією і будуть прагнути збагатити свої знання як про цю країну так і про її жителів.


Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

   15 вересня в рамках "Олімпійський урок" в Старововчинецькому ліцеї відбулася зустріч з українським спортсменом, заслуженим майстром спорту України з легкої атлетики, чемпіоном Європи та світу з бігу на 1500 м в приміщенні, учасником Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах та Пекіні - Іваном Гешко!!!

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

   МОН шукає фахівців з дерегуляції. МОН спільно з проектом EDGE започатковують офіс дерегуляції в освіті. Метою проекту є зменшення бюрократичного тиску на школи і вчителів та формування сприятливого для дитини середовища навчальних закладів.

Фінансування освіти в 2018 році збільшать на 20%. Коментуючи проект бюджету на 2018 рік, міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що разом із збільшенням видатків на освіту, держава планує передбачити підвищення зарплат вчителям на 25%.

МОН оприлюднило проект Умов вступу до вишів. Проектом документа визначеноособливості проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів в 2018 році. Зауваження та пропозиції від громадськості та експертів приймаються до 27 вересня.

Вчителів звільнили від ходіння по мікрорайону. Уряд затвердив Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який замінить Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку. Відтепер залучати учителів до обліку дітей, охоплених освітою, буде заборонено.

Опубліковано рейтинг шкіл України 2017 року. Освіта.ua складено рейтинг шкіл України за підсумками проведення ЗНО. Окрім основного рейтингу також опубліковані рейтинги шкіл обласних центрів та областей, а також рейтинги шкіл за окремими предметами.

МОН взялось за закон «Про освіту дорослих». У відомстві зазначають, що ухвалення закону має відповісти на виклики сучасного світу, в якому швидко з’являються нові знання. Пропозиції до концепції нового закону мають бути сформовані до середини листопада.

Вступники-2017 обирали філологію, право і менеджмент. У МОН назвали найбільш популярні спеціальності серед цьогорічних абітурієнтів. У відомстві зазначають, що деякі затребувані серед абітурієнтів спеціальності не затребувані на ринку праці.

1 жовтня стартує конкурс «Учитель року-2018». Конкурс має на меті виявити педагогів, готових до реформування освіти. У Міносвіти наголошують, що конкурс є важливим для відомства, оскільки проходитиме у передстартовий рік реформи «Нова українська школа».

Мовна стаття закону «Про освіту» пройде експертизу. Україна готова ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)

     Щорічно у вересні з метою популяризації здорового способу життя, розвитку олімпійського руху, поглиблення знань про Олімпійські ігри в нашому Молодійському дошкільному навчальному закладі з 11 по 15 вересня був проведений Олімпійський тиждень.
Традицією нашого закладу стало святкування Олімпійського тижня з представником обласного Олімпійського комітету Ячнюк Максимом Юрієвичем, який своїм досвідом спонукав малят до розвитку фізичних умінь, здорового способу життя та залучав дітей до занять фізичною культурою та спортом.

Діти з задоволенням виконували спортивні вправи, брали участь у естафетах, грали в рухливі ігри, емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних умінь.

Фізкультурний настрій панував на протязі всього Олімпійського тижня. Усі діти зрозуміли те, що у кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання і віру у свої власні сили. Дошкільнята отримали заряд позитивних емоцій. По закінченню Олімпійських ігор всі учасники були нагородженні призами.

Тиждень пройшов цікаво, ефективно та корисно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024