П'ятниця, 26.04.2024, 12:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Вересень » 11

     6 вересня 2017 р. в актовій залі РМЦ відбувся семінар шкільних бібліотекарів, який розпочала методист управління освіти Трошина Ніна Василівна.

На семінарі розглядалися такі питання:

  • підсумки роботи МО бібліотекарів та завдання на 2017/2018 н.р;
  • концепція «Нова українська школа» - ідеологія реформи сучасної школи;
  • мультимедійні презентації з досвіду роботи бібліотекарів Михайлівського НВК те Червонодібровського НВК;
  • звіт про одержану літературу;
  • забезпечення підручниками;
  • аналіз проведених заходів;
  • обмін досвідом;
  • методичні рекомендації.

На засіданні МО бібліотекарів були присутні завідуюча районним методкабінетом Намака О.С., яка привітала учасників семінару та побажала плідної праці на наступний рік та староста с. Червона Діброва Чоботар В.Г.

Загалом семінар та методобєднання бібліотекарів пройшов плідно та завершився на оптимістичній ноті.

Керівник МО бібліотекарів Магалюк В.П.

 

Проглядів матеріалу: 435 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)

    На виконання плану роботи Кам’янського ДНЗ на 2017-2018 навчальний рік з 4 по 8 вересня в закладі проходив Тиждень «Увага! Діти на дорозі!» . Навчально-виховний процес упродовж Тижня був спрямований на формування у дошкільників основ соціокультурної та бепечної поведінки під час дорожнього руху, готовності до життя у сучасному технічно розвиненому світі. Педагоги провели нику навчально-пізнавальних та виховних заходів, спрямованих на ознайомлення маленьких пішоходів та пасажирів із правилами безпеки життєдіяльності під час дорожнього руху. Завершився тематичний тиждень музичною розвагою «Правила руху в нашій країні для пішоходів всюди єдині».

 

Проглядів матеріалу: 521 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)

Математика вчить мислити й разом з тим

вселяє віру в безмежні сили людського розуму.

В.Сухомлинський

   5 вересня на базі РМЦ відбулося засідання творчої групи вчителів математики Глибоцького району «Робота з математично обдарованими школярами».

У ході засідання учасниками творчої групи розглянуто питання:

1. Підготовка до ТЮМБ (створення команди району; обговорення Положення конкурсу).

2. Організація роботи з підготовки учнів до олімпіади .

3. Позакласна робота з математики.

Під час роботи групи панувала конструктивна, робоча атмосфера.

Керівник творчої групи: Трошина Н.В., методист РМЦ;

Керівник МО: Біла З.В., вчитель Чагорської ЗОШ І – ІІІ ступенів

 

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)

 В 2017 році День фізичної культури і спорту України припадає на 9 вересня. Спортивна Глибоччина гідно відзначила День фізичної культури і спорту. Спортивний майданчик Глибоцької РДЮСШ гостино приймав турнір ветеранів з гандболу (35+), який відбувся за ініціативи управління освіти Глибоцької РДА та Глибоцької РДЮСШ. Гостями  змагань були спортсмени з міста Чернівці. Відрадно, що традиція гандболу у Глибоці продовжується. Організатором і натхненником проведення турніру є перший директор Глибоцької спортивної школи та перший тренер команди з гандболу Олександр Бордун. Сергій Рубанець, колишній вихованець Глибоцької спортивної школи, заохотив до занять гандболом і своїх синів.

У запеклій боротьбі перемогла дружба. По закінченні турніру кращі гравці обох команд були нагороджені грамотами та кубками. Почесною нагородою був нагороджений найстарший гравець ГК «Глибока» 64-річний Ігор Козуб.Також нагороди отримали юні футболісти, які брали участь у Всеукраїнській Дитячій лізі з футболу (м. Київ) і стали бронзовими призерами.

 

 

Проглядів матеріалу: 526 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)

    Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти в 2018 році, проводитиметься з 22 травня до 14 липня. Про це йдеться у наказі МОН, що підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

У 2018 році кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Перелік тестових предметів наступного року дещо зміниться. До програми тестування включено тести з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та англійської, іспанської, французької та німецької мов. До переліку предметів не включено тест ЗНО з російської мови.

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов використовуються завдання сертифікаційних робіт двох рівнів складності: рівня В1 та рівня В2.

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)

     Парламент ухвалив новий закон «Про освіту». За відповідне рішення у вівторок 5 вересня проголосувало 255 народних депутатів. Гострі дискусії у залі викликали питання запровадження 12-ти річної освіти, питання мови освіти, обов'язковості атестації вчителів тощо.

МОН: як навчати дітей за новим стандартом. Відомство надіслало учителям, які беруть участь в експерименті з розроблення і впровадження нового Державного стандарту початкової освіти, методичні рекомендації для використання у практичній роботі.

Діти отримають гідну освіту, а вчителі оплату, - прем’єр. Коментуючи новий закон «Про освіту» Гройсман зауважив, що завдяки реформі діти мають отримати успішний старт у доросле життя, а вчителі – достойну оплату та відновлення престижу професії.

МОН проти скорочення отримувачів стипендій. За словами Лілії Гриневич, в Україні немає настільки розвиненого ринку праці, щоб студент міг легко знайти роботу і паралельно навчатися, через що варто зберегти той рівень стипендіального забезпечення, який є в країні.

Мінімальна зарплата вчителя поступово зросте до 3-х мінімальних. Новий закон «Про освіту» передбачає встановлення мінімального окладу вчителів на рівні трьох мінімальних зарплат, що станом на вересень складає 9600 грн, але зарплати зростатимуть поступово.

Новий закон «Про освіту»: коментарі міністра освіти. Лілія Гриневич прокоментувала основні положення нового закону «Про освіту». Вона також наголосила на важливості підтримки шкільної реформи суспільством, батьками і освітянами.

МОН відмовилось від ЗНО з російської мови. До переліку предметів, із яких у 2018 році буде проведено ЗНО включено 11 предметів. Тест з російської мови, який випускники мали можливість складати, починаючи з 2011 року, у переліку тестових предметів відсутній.

ЗНО-2018 розпочнеться 22 травня. Тестування випускників проводитиметься у період з 22 травня до 14 липня 2018 року. Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Як і кому результати ЗНО у 2018 році зарахують як ДПА. Результати тестування з трьох предметів будуть зараховані випускникам шкіл як державна атестація за рівень загальної середньої освіти. Випускникам коледжів зарахують ДПА у формі ЗНО з української мови.

Випускники коледжів складуть ЗНО з української мови. У 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови проходитимуть учні, слухачі та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

До мовних тестів з іноземної додали аудіювання. Наступного року при проведенні ЗНО з іноземних мов буде використано тести двох рівнів складності: В1 і В2. Ще однією новацією тестів з іноземної стане впровадження частини тесту «Розуміння мови на слух».

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.09.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024